JASAT’tan kaçamadılar, cezaevine gönderildiler!

Bartın’da başarılı bir operasyona daha imza atarak kentin huzuru için gece gündüz mesai yapan Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), kablo hırsızlığı şebekesini çökertti. 8 ayrı bölgede toplam 800 bin TL değerindeki kablo vurgununa JASAT ekipleri darbe vururken gözaltına alınan 2 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu haber 2024-02-03 10:16:14 eklenmiş ve 255 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın ve Kastamonu’nun bazı bölgelerinde son zamanlarda yaşanan kablo hırsızlıklarına Jandarma “dur” dedi. Enerji nakil hatları ve iletişim kabloları çalan 2 kişilik şebeke Jandarmanın operasyonuyla çökertildi.

 

Bartın’ın Ulus ilçesi ve Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi arasında yenileme işlemi yapılan kabloların bulunduğu 8 ayrı depodan enerji nakil hattı ve iletişim kabloları çalındı.

 

Bunun üzerine harekete geçen Bartın Jandarma Alay Komutanlığı ve Jandarma Suç Araştırma Timleri, yaklaşık 45 gün boyunca titiz bir araştırma yaparak iz sürerken önce olayda kullanılan aracı tespit etti.

 

Ardından şahısların kimliklerini belirleyen ekipler, yaptığı operasyonla E.Y. ve M.Ç. isimli şahısları çaldıkları kablolar ve olayda kullandıkları kesim aletleri ile birlikte yakalayarak gözaltına aldı.

 

Söz konusu olayda Kastamonu ve Bartın’daki kurumlara ait toplamda yaklaşık 800 bin TL tutarında enerji nakil ve iletişim kablosu çalındığı belirlenirken, gözaltına alınan iki şahıs işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

 

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan şahıslar, işlemlerinin tamamlanmasından sonra Bartın Cezaevi’ne gönderildi.

ETİKETLER : Bartın Jandarma JASAT kablo hırsızlığı Kastamonu
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›