Bartın dahil tüm illerde "çakar lamba" denetimi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde, ışıklı veya sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan 807 sürücüye 5 milyon 186 bin lira para cezasının uygulandığını belirtirken “Işıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan (çakar lamba) ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek.” dedi.
Bu haber 2024-01-30 09:41:05 eklenmiş ve 8659 kez görüntülenmiştir.

 

 

807 sürücüye 5 milyon 186 bin lira para cezası!

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bartın dahil 81 ilin Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 1-26 Ocak tarihlerinde “ışıklı ya da sesli uyarı cihazlarını mevzuatta izin verilmeyen araçlarda kullanan” kişilere yönelik yapılan denetimlerle ilgili bilgi verdi.

 

Denetimlerde tespit edilen 807 sürücünün araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı cihazlarının (çakar lambalar) söktürüldüğünü belirten Yerlikaya, bu kişilere 5 milyon 196 bin lira para cezası uygulandığını ifade etti.

 

Bartın dahil olmak üzere 81 ilde gerçekleştirilen denetimlere ilişkin yaptığı açıklamada Bakan Yerlikaya, “Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığı koordinesinde, 81 İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerince 1-26 Ocak 2024 tarihleri arasında “Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan” kişilere karşı yapılan denetimlerde;

 

807 Sürücü tespit edildi ve araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı işareti bulunan cihazlar (çakar lambalar) söktürüldü,5 milyon 196 bin TL para cezası uygulandı.

 

Her zaman ifade ettiğimiz gibi, trafikte önceliğimiz: ‘önce insan’. Görevi sırasında Işıklı ya da Sesli Uyarı İşareti Bulunan Cihazları kullanan ambulans, itfaiye ve polis gibi araçlarımızın trafikteki önceliği, insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir.

 

Işıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan (çakar lamba) ya da emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı denetimlerimiz aralıksız sürecek.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın İçişleri Bakanlığı çakar denetimi Emniyet Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›