Bartın’da 35 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Tüm okullarda olduğu gibi Bartın’da da karne heyecanı yaşayan yaklaşık 35 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı. Bartın Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulunda düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem karne dağıtım törenine katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz ve protokol üyeleri sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini verdi. Vali Arslan, dönem boyunca özverili bir şekilde çalışan tüm öğrencilerin yarıyıl tatilini aileleriyle birlikte verimli bir şekilde değerlendirerek mutlu ve sağlıklı bir tatil geçirmelerini diledi. Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslenen Vali Arslan, önemli tavsiyelerde de bulundu.
Bu haber 2024-01-19 16:08:25 eklenmiş ve 26939 kez görüntülenmiştir.

 

Vali Arslan, öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Eğitim öğretim yılının birinci döneminin tamamlanmasıyla öğrenciler karne sevinci yaşadı.

 

 

Bartın’da Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulunda düzenlenen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem karne dağıtım töreni gerçekleştirildi.

 

 

Gerçekleştirilen karne törenine, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı ile Bartın protokolünün diğer üyeleri katıldı.

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ve protokol üyeleri sınıfları tek tek gezerek öğrencilere karnelerini verdi.

 

 

Vali Arslan, mutlu ve sağlıklı bir tatil diledi

 

 

Karne alma sevincini yaşayan öğrencilerin heyecanına ortak olan Vali Arslan, başarılı bir dönemi geride bırakan tüm yönetici ve öğretmenlere fedakar çalışmaları nedeniyle teşekkür etmesinin ardından dönem boyunca özverili bir şekilde çalışan tüm öğrencilerin yarıyıl tatilini aileleriyle birlikte verimli bir şekilde değerlendirerek mutlu ve sağlıklı bir tatil geçirmelerini diledi.

 

 

“Verimli bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz”

 

 

Öğrencilere, öğretmenlere ve velilere seslenen Vali Arslan, önemli tavsiyelerde bulunarak şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Eğitim-Öğretim Yılı yarıyıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sürece katkıda bulunan tüm yönetici ve öğretmenlerimize özverili çalışmalarından dolayı en içten teşekkürlerimi sunuyor, kıymetli öğrencilerimize ve velilerimize mutlu bir tatil diliyorum.

 

 

Sevgili öğrenciler, birinci dönemi geride bırakarak yarıyıl tatiline ulaştınız. Her birinizin emekleri, çabaları ve özverisi takdire değer. Karnenizdeki notlar ne olursa olsun, bilmenizi isterim ki her birinizin kendine özgü yetenekleri ve potansiyeli var. Bu tatili bir boşluk olarak değil, eksiklerinizi tamamlayacağınız, ‘Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum’ projemize katkı sunmaya devam edeceğiniz, faydalı bilgiler edineceğiniz verimli bir zaman dilimi olarak değerlendirmelisiniz.

 

 

Tüm öğretmenlere Vali Arslan’dan teşekkür

 

 

Değerli öğretmenler, sizler, fedakârlık ve özveriyle, geleceğimizin teminatı olan genç nesillere sadece müfredatı öğretmekle kalmayıp, karakterlerini şekillendirme, çocuklarımızda var olan cevherleri işleme gibi çok önemli sorumlulukları üstlenmiş bulunuyorsunuz. Daha nitelikli bir toplumun inşasını sağlamak ve ülkemizi yarınlara daha güçlü hazırlamak için tüm çalışmaları gönülden destekliyorum. Eğitimin her zaman önceliğimiz olduğunu bir kez daha ifade ederken, gösterdiğiniz özen ve hassasiyet için teşekkür ediyorum.

 

 

Velilere önemli tavsiyeler

 

 

Kıymetli veliler, yarıyıl tatili, öğrencilerimiz ve ailelerinin bir araya gelerek dinlenme ve birbirleriyle kaliteli zaman geçirme fırsatı sunan bir dönemdir. Sizlerin de bildiği gibi her çocuğun güçlü ve zayıf yönleri vardır. Karnedeki notlar, sadece bir dönemin değil, öğrencilerin genel öğrenme sürecinin bir parçasıdır. Bu süreci anlamak, eksikleri belirlemek ve çözüm yolları bulmak çocuklarımızın daha iyi bir şekilde gelişmelerine yardımcı olacaktır. Çocuklarımıza destek olalım, onlara güven aşılayalım ve beraberinde eksiklerini giderme konusunda çalışmaya teşvik edelim. Bu vesileyle tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir yarıyıl tatili geçirmelerini diliyor, sevgilerimi sunuyorum.”

 

 

Aşcı: “Muhakkak kitap okusunlar”

 

 

Tatilde çocuklara bol bol kitap okumalarını öneren İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Aşcı da “2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi sona eriyor. Şuan yaklaşık 35 bin evladımız karne alıyor. Birinci dönemi sorunsuz bir şekilde bitirdik. Bu anlamda Sayın Bakanımıza, Prof. Dr. Yusuf Tekin’e, Sayın Valimize hakikaten ilimize olan katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bütün eğitim katmanlarıyla, temel eğitim, mesleki eğitim ile bütün katmanlarıyla sorunsuz bir şekilde çocuklarımız karnelerini alıyorlar. Benim velilerimize tavsiyem çocuklarımız biraz dinlensinler ama şunu öneriyorum, muhakkak kitap okusunlar. Çünkü kitap okumak çocukları dinlendiriyor. Yani not çok önemli değil onlara da çok kızmasınlar. Bunun ikinci dönemi var ikinci dönem notlar düzelir. Ben emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Fırıncıoğlu: “Tatiller en güzel fırsatlardır”

 

 

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu da 2023- 2024 Eğitim Öğretim Yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında çocukların ve gençlerin verimli bir tatil geçirmeleri temenni eden Başkan Fırıncıoğlu; “2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının birinci döneminin sona ermesiyle yavrularımız karnelerini alıyorlar. Yavrularımız, bir dönemin daha sonuna gelmenin mutluluğunu ve karne almanın heyecanını yaşarken, 15 günlük tatilde hem dinlenme hem de eksikliklerini giderme fırsatı bulacaklar. Okul yaşamında tatiller bolca eğlenmenin, dinlenmenin ve aynı zamanda bir dönem boyunca öğrenilen bilgilerin özümsenmesi için tekrarlar yapılmasına en büyük fırsatlardır. Güzel çocuklarımız ve pırıl pırıl gençlerimizin verimli bir tatil geçirmeleri, ailelerinin de bu konuda evlatlarını desteklemeleri tavsiyesinde bulunarak, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk dönem tatilinin hayırlı olmasını diliyorum. Yarıyılın tamamlanmasına katkıda bulunan değerli yönetici ve öğretmenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETİKETLER : 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Bartın Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu Nurtaç Arslan
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›