“Fırıncıoğlu’nu Bartın'ımızda belediye başkanı seçmek istiyoruz”

Bartın’daki basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için önemli mesajlar verdi. Milletvekili Aldatmaz, Bartın’da Cumhur İttifakı’nın adayının kazanması için çalışacaklarını ifade ederken AK Parti İl Başkanı Arslan da “Hem AK Parti teşkilatlarımız hem de MHP teşkilatlarımızla beraber bu süreci başarılı bir şekilde götürüp 31 Mart akşamı inşallah Bartın'ımıza Cumhur İttifakı'nın adayı olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu Bartın'ımızda belediye başkanı seçmek istiyoruz.” dedi.
Bu haber 2024-01-16 09:35:40 eklenmiş ve 348 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti’den Cumhur İttifakı vurgusu!

 

 

 

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla AK Parti Bartın İl Başkanlığı, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın da katıldığı kahvaltı programında Bartın’daki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Düzenlenen programa AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti Bartın Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, AK Parti Bartın Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Taş, Merkez İlçe Başkanı Muhammet kızılayoğlu, Bartın Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Manav, AK Parti Bartın Belediye Başkan aday adayı Turhan Kalaycı ve Bartın’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları, radyo ve televizyon ile internet haber sitelerinin temsilcileri katıldı.

 

Arslan: “Bizlerin sesi oluyorsunuz”

 

Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik eden Arslan, şöyle konuştu:

 

“Ben öncelikle tekrar tüm yerel basınımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyorum. Siz Bartın’ımızda çalışan, görev yapan kardeşlerimiz olarak bizlerin sesi oluyorsunuz. Zor şartlarda her şartta, yağmur çamur demeden Bartın'ımıza hizmet ediyorsunuz. Size teşekkür ediyor bundan sonraki süreçte de çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Değerli arkadaşlar malum hepinizin bildiği üzere 31 Mart yerel seçimleri süreci hızla ilerliyor. 4 tane beldemiz, 3 tane ilçemiz bir de merkez belediyemiz olmak üzere 8 tane belediyemiz var. Bizim teşkilat olarak da genel merkezimizin öngördüğü seçim takvimi işliyor şu anda. 9 Kasım günü başlayan aday adaylığı müracaatları belediye başkanlığı için, il genel meclis üyesi için, belediye meclis üyesi için devam etti.  22 Kasım günü belediye başkan adaylık sürecimiz ise bitti. Ama halen hem il genel meclisi üyelerimiz için, hem de belediye meclis üyeliklerimiz için süreç devam ediyor. Ay sonu inşallah 31 Ocak tarihi itibariyle de hem il genel meclis üyesi aday adaylığı hem de belediyesi meclisi üyesi aday adaylığı süresi sona erecek.

 

“MHP'nin kurumsal kimliği altında olacak”

 

Şu anda da hepinizin bildiği üzere bütün Bartın kamuoyunun bildiği üzere Bartın'da Sayın Cumhurbaşkanımızın, Genel Başkanımızın ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin en sonunda yapılan görüşmeler sonucunda Bartın'da il belediyesi için Cumhur İttifakı adı altında girmesine karar verildi. 5 ilden bir tanesi biziz. Ve bu MHP'nin kurumsal kimliği altında olacak. MHP'de bir açıklama yaptı. 21 Mart'tan bugüne kadar belediye başkanlığını görevini ifa eden şu anda da MHP'nin belediye başkan adayı Hüseyin Fırıncıoğlu MHP'nin adayı oldu. Dolayısıyla Cumhur İttifakımızın adayı oldu. İnşallah burada bu süreci iyi bir şekilde götürerek hem AK Parti teşkilatlarımız hem de MHP teşkilatlarımızla beraber bu süreci başarılı bir şekilde götürüp 31 Mart akşamı inşallah Bartın'ımıza Cumhur İttifakı'nın adayı olan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu Bartın'ımızda belediye başkanı seçmek istiyoruz. Bu arada şunu ifade edeyim. Hüseyin Bey'in belediye başkanının eşi rahatsız biliyorsunuz. Şu anda hastanede yoğun bakımda. Rabbimden şifa diliyorum inşallah. Tez zamanda sağlığına kavuşur.

 

“Bartın'ımıza yeni bir dönem başlatmak istiyoruz”

 

Bunun haricinde tabii ki bu bir süreçti. Bizim, benim gönlüm arzu eder ki tabii il başkan olarak Bartın’ımıza AK Parti teşkilatları olarak kendi başına seçime girelim. AK Parti olarak ipi göğüsleyelim. Öncelikle ben arkadaşlarımıza, kardeşlerimize, belediye başkan adaylarımıza bu süreçte verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Ama dediğimiz gibi verilen karar bu doğrultuda artık bizim bundan sonraki süreçte hep beraber inşallah belediye başkan aday adaylarımızla, öncelikle il başkanlarımızla, belediye meclis kurulumuzla, il genel meclis kurulumuzla bütün teşkilatlarımızla merkez teşkilatımıza, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla hep beraber Bartın'da Cumhur İttifakı'nın adayının kazanılması için ne yapmamız gerekiyorsa gece gündüz demeden hep beraber uyum içerisinde çalışarak Bartın'ımıza yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. Bunu da inşallah 16 yıl, 5 dönem milletvekilliği yapmış, Adalet Komisyonu görevlerinde bulunmuş, sonra Adalet Komisyon Başkanlığı yapmış, Grup Başkan Vekilimiz olmuş. En sonunda 3 Haziran itibarından bugüne kadar Adalet Bakanımız olan Sayın Yılmaz Tunç Bey'in destekleriyle, sayın milletvekilimizle beraber tüm teşkilatlarımızla beraber bu sürece katkı vereceğiz. Bartın'ımızda Cumhur İttifakı'nın adayını belediye başkanı yaptıktan sonra 5 yılda Bartın’ımıza hem yerelde hem de genelde uyum içerisinde hizmet etmek istiyoruz. Bunun için çok geçmişe takılmadan dün şu oldu, bu olduya girmeden bu süreceği göreceğiz.

 

“5 yıl Amasra’ya hizmet etmek istiyoruz”

 

Tabii ki bizim bu anlamda olarak sadece Bartın Belediyesi seçime girmeyecek. 3 tane ilçemiz var. 4 beldemiz var. 31 Mart akşamı AK Parti olarak ilçe ve beldelerimizde 5 yıl aynı şekilde hizmet etmek istiyoruz.  Amasra bu sene bizim için çok önemli. Belki Bartın'dan sonra herkesin dikkatinin yoğunlaştığı bir bölgemiz olacak. Amasra inşallah güzel bir çalışmayla, teşkilat çalışmalarımızla beraber AK Partili bir belediye başkanımızla 5 yıl Amasra’ya hizmet etmek istiyoruz. Dolayısıyla bu anlamda bize düşen çalışmak.

 

“31 Mart yerel seçim vizyon belgesi açıklanacak”

 

İlçe belediye başkan aday adaylıklarımız, belde belediye başkan adaylıkları süreci devam ediyor. Ama artık sona yaklaşıyoruz. Büyük bir ihtimalle değişiklik olmazsa 22 Ocak itibariyle genel merkezimizde seçim beyannamesi, 31 Mart yerel seçim vizyon belgesi açıklanacak. 29 Ocak günü de inşallah yine tüm il belediye başkanları ve ilçe başkan adaylıkları açıklanmış olacak.

 

“Bartın'ımızda hep beraber yeni bir süreç başlatacağız”

 

Bartın’da hedefimiz, sloganımız şu. 4 artı 3 artı 1 yani 4 tane belde belediyesini AK Parti'ye kazandıracağız. 3 tane ilçe belediye başkanımızı inşallah AK Parti olarak alacağız. Ve inşallah Cumhur İttifakı adayı olan Hüseyin Bey,  Bartın Belediye Başkanı olarak Bartın'ımızda hep beraber yeni bir süreç başlatacağız.”

 

Aldatmaz: “Kutsal mekanlarımız özgürlüğüne kavuşmalı”

 

Arslan’ın konuşmalarının ardından Aldatmaz ise ülke olarak zor dönemlerden geçildiğini belirterek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

“Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü Kutluyorum. Biraz geç oldu ama bugüne nasip oldu. Gazetecilerimizin 10 Ocak Günü kutlu olsun. Ülke olarak zor dönemlerden geçiyoruz. Biliyorsunuz şehitlerimiz var. Geçen gün 9 şehidimiz vardı. Daha evvel 12 şehidimiz vardı. Ben tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Ülkemiz çevresinde savaşlar olan bir ülke. Biz zor bir coğrafyada bulunuyoruz. Kuzeyimizde Ukrayna Rusya savaşı var. Güneyimizde yıllardan beri devam eden, Irak'ta 20 yıldır devam eden bir iç savaş var. Suriye'de bir iç savaş var. Güneyimizde bir terör devleti kurulmak isteniyor. Bununla ilgili çok ciddi Silahlı Kuvvetlerimizin mücadeleleri var. Bu süreçte şehitlerimiz oluyor. Ama ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü korumak için ülkemizin çevresinde bir terör devleti oluşturmamamız için tüm güçlerimize el birliğiyle çalışıyoruz. Biliyorsunuz bir de Filistin'de bir İsrail zulmü yaşanmakta. Bu İsrail zulmünü dün kınadığımız gibi bugün de kınıyoruz. İnşallah Filistin'de akan Müslüman kanı durmalı ve özgür Filistin Devleti kurulmalı. Ayrı bir Filistin devleti kurulmalı ve bu savaş bitmeli. Kutsal mekanlarımız özgürlüğüne kavuşmalı. Bunun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Tüm dünyada Cumhurbaşkanımız güçlü kişiliğiyle, liderliğiyle öne çıkan bir insan. Ukrayna Savaşı'nda olsun, diğer savaşlarda olsun, ara buluculuk yapabilen güçlü bir lider. Putin'le diğer liderleri buluşturabilen, güçlü bir lider.

 

Bu süreçle beraber bir de ekonomik sıkıntılar içinden geçtik. Gene Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu ekonomik sıkıntıları da en kısa zamanda atlatacağımıza inanıyorum. Emeklimizi enflasyon karşısında ezdirmeyeceğiz. Bununla ilgili de yakın zamanda müjdeli bir haber Cumhurbaşkanımız tarafından verilecektir. Biz PKK terörünü ve diğer bütün terörleri kınıyor ve karşısında her zaman dik duran bir liderin arkasındayız. İnşallah böyle de devam edeceğiz.

 

“İlçelerimizi ve beldelerimizi AK Parti'ye kazandırmak istiyoruz”

 

Bunun için de yerel seçimler bizim için önemli. Bu seçimde de girdiğimiz tüm seçimlerden galip çıktığımız gibi bu önümüzdeki yerel seçimlerde de galip çıkmak istiyoruz. Cumhur İttifakı olarak bu seçimlere giriyoruz. Büyük illerde 28 büyük ilde AK Parti adayıyla, 2 büyük ilde MHP adayıyla gireceğiz. Büyükşehir olmayan 51 ilimizin 5’inde MHP adayını destekleme kararı alındı. 20 küsur ilde AK Parti adayı desteklenecek. 20 küsur ilde de MHP ile AK Parti karşı karşıya seçime girecek. Bartın'da da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la, Devlet Bahçeli'nin yaptığı görüşmeler sonucunda Bartın merkezde MHP adayını destekleyeceğiz. Ama diğer ilçe ve beldelerimizde ayrı ayrı gideceğiz. İlçelerimizde de bir Cumhur İttifakı yapmak için il başkanımız, MHP İl Başkanı'yla görüşmeleri devam ediyor. İnşallah orada da biz istiyoruz ki AK Parti adaylarıyla seçime girelim. Bu süreci en dostane şekilde Cumhur İttifakı belediyelerine kazandırarak, Bartın'daki belediyeleri Cumhur İttifakı'na kazandırarak bundan sonraki 4,5 yıl seçimsiz dönemde hizmet etmek için, beraber çalışmak için bu seçimde de Cumhur İttifakı'nın adaylarını kazanması için çalışacağız. Bartın'da dediğimiz gibi MHP'nin adayı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nu destekleyeceğiz. İlçelerimizde adaylarımız var. 3 ilçemizi de almak istiyoruz. 4 beldemizi de AK Parti'ye kazandırmak istiyoruz. Mevcut belediyelerimize devam edip bizde olmayan belediyeleri de AK Parti'ye kazandırmak istiyoruz. Bunun için il başkanlığımız bu süreci yürütüyor. Genel merkezimizde de hummalı bir süreç var. Her şey çok titizlikle yürütülüyor. Anketler yapılıyor, kamuoyu araştırmaları yapılıyor. Teşkilatlara soruluyor, temayül yoklamaları yapılıyor. Bunlar sonucunda da genel merkezimizin belirlediği adayla birleşerek yolumuza devam edeceğiz. Biz de kırgınlık, dargınlık olmaz. Bir koltuğu beş kişi isteyebilir, ama muhakkak ki bir adayımız olacaktır. Tüm adaylarımız da onun çevresinde birleşerek ilçelerimizi ve beldelerimizi AK Parti'ye kazandırmak istiyoruz.

 

“20 milyar liradan fazla bir harcama yapıldı”

 

Önümüzdeki seçim bizim için önemli. Bartın'daki hizmetlerin devamı için önemli. Bartın'a 2002 ve 2022 yılı arasında 20 milyar liradan fazla bir harcama yapıldı. 2023 yılı bunun içinde yok daha. Çok büyük yatırımlar oldu. Çevre yolunu başlattık, barajlar yaptık. Köprüler yaptık, Amasra'ya tünel yaptık, Amasra'ya liman yaptık. Çok büyük büyük işler yaptık ama daha yapmamız gereken işler var. Bunlar için de yerel yönetim ve merkezi yönetim uyum içinde olmalı. Ben bu hizmetlerin devam için yerel seçimlerden de güçlü şekilde çıkacağımıza inanıyoruz. Bu dönem daha güçlüyüz. Burada Bakanımız var. Sayın Yılmaz Tunç Bartın'ın bütün projelerini takip ediyor. İnşallah bu uyumun bize ilçe ve belde belediyeleri almamızda büyük bir destek vereceğine inanıyorum.

 

“Kanalizasyon sorununu çözeceğiz”

 

Bartın'da TOKİ konutlarını devam ettiriyoruz. Hakkında kamuoyunda çıkan bazı eleştiriler var onlarla ilgili bilgi de vermek istiyorum. Konutlarımızda 158 konut, 2 dükkan, bir adet camiden oluşan bir etabımız var Dallıca'da. Bir de 424 konut bir cami, bir ticaret merkezi ve bir ilkokuldan oluşan ikinci bir TOKİ'miz daha var. Bu 158 konutluk TOKİ bitti. 424’lük TOKİ'nin de yüzde 85’i bitti ama bu bunun 8’inci aya kadar süresi var müteahhitin. Burada bir kanalizasyon sorunumuz var. Dallıca Köyü paket arıtmayı istemiyor. Paket arıtmaya karşılar. Belediyemiz ve TOKİ İdaresi Başkanlığınca TOKİ konutlarından belediyenin arıtmasına bir proje çalışması yapıldı. TOKİ bu proje çalışmasının belediye bedelini ben belediyeye ödeyeyim belediye yapsın dedi. Şu anda bu aşamadayız. Belediyeyle TOKİ arasında bir anlaşma var ve bu konutların kanalizasyon sorununu çözeceğiz.

TOKİ'mizin Bartın'da devam ettiği millet bahçesi projemiz var. Bu proje de yüzde 80’lere ulaştı. Yakında bunların açılışını yapacağız.

 

“Barajımız artık su tutmaya başlayabilecek Kozcağız’da”

 

Bir diğer konu da Kozcağız'daki Tarım Köy dediğimiz TOKİ konutlarımız var. Onlar da Kozcağız Barajı altında kalan Boğazköy'deki vatandaşlarımız için yapılan konutlar çok güzel oldu. Kuraları çekildi. Bazılarında almaktan vazgeçenler var. Tekrar kura çekilecek. Talepler var. O talepler TOKİ tarafından değerlendiriliyor. Yer teslimleri yapıldı. Enerji sorunu halledildikten sonra insanlarımız bir an önce oraya yerleşecekler. Barajımız artık su tutmaya başlayabilecek Kozcağız’da.

 

“Yeni projeler için de çalışıyoruz”

 

Çevre yolu birinci etabımız devam ediyor. O bittikten sonra ikinci etap başlayacak. Çevre yolumuz Arıt yoluyla birleşecek. Cezaevi ihalesi yapıldı. Cezaevi hoş bir şey değil. Ama bir gerçeğimiz. 700 insana iş alanı yaratacak bir cezaevi ihalemiz 8 Ocak'ta yapıldı. O bölgede ciddi bir istihdam yaratacak. Serdar köyü bölgesinde Bartın için ciddi bir istihdam yaratacak bir proje. Bartın'da devam eden daha çok projelerimiz var. Ulaştırmada, eğitimde, devam eden inşaatlarımız var. Anaokulu inşaatlarımız var. Enerjide, çevre şehircilikte, aile sosyalde, gençlik spor alanında, kültür turizm alanında, sanayi alanında çok sayıda projemiz var. Bartın'daki tüm projelerimizi takip ediyoruz. Yeni projeler için de çalışıyoruz. Irmak ıslah projemiz var devam eden. Bununla ilgili kamuoyunda tereddütler vardı. Projemiz devam ediyor. Şimdi Kandırmak Caddesi’ndeki kısmı en yakın zamanda bitireceğiz. İnsanlarımız yapılan çalışmayı da görme imkanı olacak bir ay içinde.

 

“Tüm bakanlıklarımız Bartın'da harıl harıl çalışıyor”

 

Kirazlıköprü Barajı'ndan sulama projemiz var Kayadibi'ne kadar yani Derbent köyünden Kayadibi'ne kadar olan alanda sulu tarıma geçilebilecek çok ciddi bir proje. Konya'da yapılmayan bir proje, Bartın'da uygulanıyor. Bartın'da tarımı geliştirecek, tarıma destek verecek çok büyük bir proje olduğuna inanıyorum. Tüm bakanlıklarımız Bartın'da harıl harıl çalışıyor. Her alanda bir işimiz var. Vali Hanım bu projelerin ciddi takipçisi, bürokratlarımız ciddi takipçisi, hastanemiz inşallah bir iki aya kadar bitecek. İçinde anjiyo ünitesi olacak. Bartın'da da anjiyo yapılabilecek hastalarımızı dışarıya sevk etmek zorunda kalmayacağız. En kısa zamanda hastanemizi bitirip Cumhurbaşkanımızı da açılışa davet ederek hastanemizi Bartın halkının hizmetine sunmak istiyorum.”

 

“İnşallah Mart'ta bitmesi için çalışıyoruz”

 

Konuşmaların ardından basın mensuplarından gelen soruları da cevaplandıran Aldatmaz, hastanenin açılış tarihi ile ilgili gelen soruya  “Mart ayından önce açtırmaya çalışıyoruz. Biliyorsunuz ki büyük bir deprem felaketi geçirdik. Deprem felaketinden dolayı iş gücünün çoğu deprem bölgesine kaydı. Bu hastanemizin de şu andaki en büyük işi çok ince işleri ve teknolojik işleri. Deprem bölgesinde de büyük işler olduğundan dolayı iş gücü bulmakta zorlanıyorlar. Ben de düzgün olsun, bir kere yapılsın Bartın'da yapılacak hizmetlerde sorun çıkartmaması açısından yavaş ve düzgün yapılmasını istiyorum. Ama aynı zamanda da biliyorsunuz ihtiyacımız da var. Dediğiniz gibi haklısınız bende Aralık'ta bitmesini istiyordum. Ama inşallah Mart'ta bitmesi için çalışıyoruz. Geçen İl Başkanımız da İl Sağlık Müdürümüz hastane başhekimimizle beraber dolaştık büyük bir kısmı bitti. Bir çevre düzenlemesi kısmı var. Havanın durumundan dolayı yağış gitmesinden dolayı bazı sorunlar yaşıyorlar. Ama en kısa zamanda açılması için çalışıyoruz. O konuda haklısın. Biraz tarihler bir kaç defa ötelendi” dedi.

 

“Bu diğer hastanelerde de bu şekildeymiş”

 

Basın mensuplarının yeni açılacak olan hastanedeki anjiyo ünitesinin yanında açık kalp ameliyatı ünitesinin olmamasının Bartın’da bir eksiklik yaratıp yaratmayacağı sorusuna ise Aldatmaz, şöyle cevap verdi:

 

“Şimdi onunla ilgili ben de sordum. Anjiyonun yanında kalp ameliyatları da yapılması gerekir diye düşünüyordum. Doktorların söylediği, artık gelişen teknolojide anjiyo sırasında oluşabilecek kötü durumlar karşısında yüzde 1’miş bu durum. Asıl sevk gerekiyormuş. Bu diğer hastanelerde de bu şekildeymiş. Yani Karabük'te baypas yapılıyor ama biz de şu andaki şeyde baypas yapılamayacak.”

 

“İki aylık bir çalışma lazım”

 

Kozcağız barajının yüzde yüz oranında su tutmaya ne zaman başlayacağı sorusuna Aldatmaz, “Şimdi yolun deprese edilmesi gerekiyor. Ve iki aylık bir baraj altyapısında bir çalışma gerekiyormuş. Bu köy de kesintisinden sonra yani iki aylık bir çalışma lazım” ifadelerini kullandı.

 

“Tek Kozcağız Barajı'nın altında bir de Kozcağız Barajı'nı bitiriyoruz”

 

Aldatmaz, Kirazlıköprü Barajı ve Bartın Irmağı Islahı projesi ile ilgili soruları da yanıtlayarak şöyle konuştu:

 

“Çok amaçlı bir proje. Aslında bu ülkemiz için de önemli bir proje. Ülkemize sel zaman hem enerji üretecek hem de sulamaya katkı verecek. Diğer bir soru da sonunda tek bir barajda seli önleyeceğiz zannediyorduk o zamanlar. Fakat yağış debileri arttı. Son zamanlarda iklim değişikliklerden dolayı biliyorsunuz yağışların oranı arttı. Birçok yerde çok büyük seller oluyor. Artık yeni projeksiyonda da yeni su oranlarına göre yapılıyor. Tek Kozcağız Barajı'nın altında bir de Kozcağız Barajı'nı bitiriyoruz. Bir de kışla sel kapanır yaptık biliyorsunuz orada. Ama bu projeye de gerek var. İnşallah 1 ay sonra projenin birinci etabı bittiğinde beraber geleceğiz sizlerle.”

 

“Bundan sonraki süreçte de beraber yol yürüyeceğiz”

 

“MHP çatısı altında seçime girmeniz AK Parti teşkilat tarafına olumlu ya da olumsuz nasıl tepkiler aldı?” sorusuna da Aldatmaz, “Siyasette 2 kere 2 dört etmez. Ya 5 eder, ya 3 eder. Biz 5 etmesi için çalışacağız. Tabii ki bir AK Parti seçmeninin 20 yıldan beri AK Parti'ye oy veren bir seçmenin MHP'ye oy vermesini istememiz biraz zor oluyor. Ama bunları insanlarımıza anlatacağız. Bizim için Cumhur İttifakı önemli. Ben de MHP karşısında 4 buçuk yıl önce seçim kaybetmiştim. Kaybettiğim zaman bu Cumhur İttifakı bize zarar veriyor diye düşünmüştüm. Ama milletvekili seçildikten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki çalışmaları gördükten sonra Türkiye için Cumhur İttifakı çok önemli. Cumhur İttifak kararı dolayısıyla Bartın'da verilen karara hep beraber uyacağız ve MHP'nin adayına destek vereceğiz. Bunu yaparken il genel meclisine ayrı gireceğiz. Belediye meclisinde MHP çatısı altında gireceğiz. Bunu da belirteyim bu arada. İnşallah bu süreci en iyi şekilde yürüterek MHP belediye başkanı adayının seçilmesini sağlayacağız. Ve bundan sonraki süreçte de beraber yol yürüyeceğiz” dedi.

 

“Daha net bir şey yok”

 

Aldatmaz, “İlçe ve beldelerde her parti kendisi gidecek. Bunun Bartın Merkeze yansıması nasıl oluyor size?” sorusuna ise “Bizim bir ittifakımız var. Bu ittifak gereği büyük bir ihtimalle İlçelerimizde AK Parti adayıyla yani Amasra'da, Kurucaşile'de ve Ulus'ta Cumhur İttifakı'yla anlaşarak AK Parti adaylarıyla gelecek. 3 ilçede. Büyük bir ihtimalle söylüyorum. Daha net bir şey yok. Amasra'da bunlardan bir tanesi. Teşkilatlarımız, MHP teşkilatlarıyla, bu ilçelerimizde de uyumlu. Karşı karşıya geldiğimiz ilçelerde de kesinlikle demokratik bir şekilde demokrasinin kuralları çerçevesinde huzurlu bir seçim atmosferi yaşayacağız. Bizim öyle bu süreçte kırgınlıklara, dargınlık tahminimiz olamaz. Buna da izin vermeyiz” diye konuştu.

 

Arslan: “Bartın'ımızda yedinci dönemi başlatmak istiyoruz”

 

Arslan’da “MHP çatısı altında seçime girmeniz AK Parti teşkilat tarafına olumlu ya da olumsuz nasıl tepkiler aldı?” sorusu üzerine şöyle konuştu:

 

“Sayın vekilim ben il başkanımıza bir şey sormak istiyorum. İsterseniz ben hanımefendinin sorusuna birkaç cümle cevap vermek istiyorum.  Tabii ki biz yani resmi ağızdan Cumhurbaşkanımızdan tebligatı alıncaya kadar bütün hazırlıklarımız ilk teşkilat olarak Bartın merkeze de seçime girecek şekilde yapmaktaydık. Tabii hemen açıkçası aslında Bartın kamuoyu, biraz da bunu kısmen satın almıştı. Yani 21 Mart'tan bugüne kadar özellikle belediye meclis gurubu olarak o günkü MHP grubunun adayı olan bugünkü belediye başkanımızı destekleme kararıyla genel merkezimizin sayın cumhurbaşkanının direktifleriyle olmuştu. Tabii o zaman da ben ifade ettim. Gönlümüz arzu ederdi ki bizim bir belediye meclis kurulumuzdan bir arkadaşımız, belediye başkanı olsun 11 aydan beri Bartın'da bu kadar ki bu değişim rüzgârının esmesi bizim bir adayın belediye başkanımız adayımız var. Ama dediğimiz gibi teşkilatız. Bizim cumhurbaşkanı genel başkanımız var. Cumhur İttifakı çok kolay kurulmadı. Buradan bakarsak herhalde bunun cevabı vermiş oluruz. Önemli olan Türkiye'mizin bölünmez bütünlüğüne karşı milletimizin refahı ve huzur mutluluğu. Kendi adıma söyleyeyim. Kısmen de çok kamuoyunda bu algı satın alındığı halde biz mesela 9 Kasım'da adaylık sürecini başlattık. Aday adaylarımız oldu. Ayrı seçime biz çalıştık? Şimdi yeni bir dönem başladı. Tabii biz bu anlamda ne yapmamız gerekiyor teşkilat Üzerine düşeni yapacağız. Ancak tabii ki şeyden MHP teşkilatları da bu anlamda yapacak ve buradaki aslında her ne kadar yük eşit dağıtmamız gerekse de ben de burada birinci lokomotifi hocam ki belediye başkanımız, yani mevcut Hüseyin Fırıncıoğlu ve adayımız. Artık o MHP'nin evet kurumsal olarak MHP'nin kurumsal kimliğinde belki oy basacak ama iki tane partnerin orta adayı. Dolayısıyla bizim 14 Mayıs’ta aldığımız yaklaşık 16 bin oyumuz var, reyimiz var. MHP'nin 10 bin civarı reyi var. Bizim burada minimum kayıpla diyelim tabiri caizse. Bu 2 tane oy havuzunu konsey edip bir arada bütünleştirmemiz gerekiyor artık dün geride kaldı. Bu önümüze bakarak söylüyorum. Bizim yapmamız gereken olabildiğince tüm azami gayretin bunu yapacağımıza inanıyorum. Yapacağız inşallah. Tekrar bu süreçte asıl lokomotif olan belediye başkanı adayımız Belediye Başkanımız ve onun vereceği mesajlar. Ki bu anlamda en ufak şüphemiz yok. Çünkü biz bu süreç netleştikten sonra bir de resmi açıklama olmadığından dolayı MHP kanadında genel merkez özellikle çok kamuoyunu bir araya gelmedik. Ama her tarafı yani şey özel görüşmeler yaptık süreçle ilgili yol haritası belirlemeye çalıştık. Evet. Gönlümüz arzu ederdi ama dediğim gibi öyle dönüşüyor. Karar var. Bu bizim artık emirdir. İnşallah o mimarı hep beraber çalışarak bu Bartın'ımızda yedinci dönemi başlatmak istiyoruz. İnşallah bizim adayımız kazanacak. O yüzden şimdi diğer adaylara hiç atıfta bulunmayacağım.”

 

Program, günün anısına hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›