Orduyeri’nden Yalı’ya 2 yaya köprüsü!

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın Irmağı Islah Projesi kapsamında Bartın Irmağı üzerine iki adet yaya köprüsü yapılacağını söyledi. Milletvekili Aldatmaz, yaklaşık 100 metre uzunluğunda ve 4 metre genişlikte olacak ve yaklaşık maliyeti 100 milyon TL olan köprülerin yapımı tamamladığında Orduyeri Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların Orduyeri Köprüsünü dolaşmadan Yalı mevkiine yaya olarak gelebileceklerini belirtti.
Bu haber 2024-01-08 11:28:48 eklenmiş ve 75 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz açıkladı:

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Ankara’daki yoğun mesaisinin ardından seçim bölgesi Bartın’da ziyaretlerde bulunarak devam eden yatırımların yerinde inceleyen AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, geçtiğimiz günlerde Bartın Irmağı Islah Projesi’nin çalışma sahasında inceleme yaptı.

 

Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islahı İnşaatı çalışmalarında Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu ve teşkilat mensuplarıyla birlikte incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkilileri ile Devlet Su İşleri (DSİ) Bartın Şube Müdürü Bünyamin Karahan’dan devam eden proje hakkında bilgiler alan Aldatmaz, Bartın Irmağı Islah Projesi kapsamında Bartın Irmağı üzerine iki adet yaya köprüsü yapılacağını söyledi.

 

Yapılacak olan yaya köprüleriyle Orduyeri Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların Orduyeri Köprüsü’nü dolaşmadan Yalı mevkiine yaya olarak gelebileceklerini belirten Milletvekili Aldatmaz, “Çalışmaların hızla devam ettiği ve Cumhuriyet tarihinin en büyük ırmak ıslah projelerinden biri olan Bartın Irmağı Islah Projesi kapsamında Bartın Irmağı üzerinde Yalı mevkiinde iki adet çelik konstrüksiyon kemer köprü şeklinde yaya köprüsü yapacağız. Yaklaşık maliyeti 100 milyon TL olacak köprüler yaklaşık 100 metre uzunluğunda ve 4 metre genişlikte olacak. Köprülerin yapımını tamamladığımızda Orduyeri Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlarımız Orduyeri Köprüsünü dolaşmadan Yalı mevkiine yaya olarak gelebilecekler.” dedi.

 

Cam korkuluklar ay sonunda yerleştirilecek

 

Bartın şehir merkezini taşkınlardan koruyacak olan proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Aldatmaz, Bartın Çayında; 900 metre cam korkuluklu beton duvar, 50 metre kazıklı beton duvar, 900 metre istifli taş tahkimatlı sedde dolgu, Bartın Irmağında; 150 metre kazıklı beton duvar, 4 bin 400 metre istifli taş tahkimatlı sedde yapılacağını cam korkuluklarının imalatlarının devam ettiğini ve Ocak ayının sonunda cam korkulukların da yerleştirilmeye başlanacağını aktardı.

 

Yaklaşık maliyeti 705 milyona ulaştı!

 

Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah projesinin enflasyona göre güncellenmemiş bedelinin yaklaşık 705 milyon TL olduğunu kaydeden Aldatmaz, 1. Kısım çalışmaları tamamlandıktan sonra projenin 2. Kısım ihalesinin de yapılarak çalışmalara devam edileceğini söyledi.

 

Milletvekili Aldatmaz, “Bartın’da yeni sel afetlerinin yaşanmaması için çalışmalarımıza tüm gayretimizle devam ediyoruz. Yapılacak taşkın koruma çalışmaları için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz yetkililerine, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum.” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Irmağı ve Yan Kolları Islah projesi AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Orduyeri Mahallesi Yalı mevkii
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›