Soğuk hava ve yağış geliyor!

Bartın dahil olmak üzere tüm Türkiye’nin Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi beklenirken Bartın Valiliği ve Amasra Belediyesi, yaptıkları paylaşımlarla vatandaşları uyardı.
Bu haber 2024-01-08 11:19:24 eklenmiş ve 274 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Ülkemizin Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemin etkisi altına girmesi bekleniyor.

 

Buna bağlı olarak öncelikle yurdun batı bölgelerinde sağanak ile güney ve batı kıyılarda yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışların, zamanla tüm yurtta etkili olması tahmin ediliyor.

 

10 Ocak 2024 Çarşamba gününden itibaren hava sıcaklıklarındaki azalmayla birlikte, Ülkemizin güney ve batı kıyı kesimlerinde yağmur, iç ve batı kesimlerde (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması beklenen yağışların, güney ve batı kesimler ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

 

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, 10 Ocak Çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta boyunca hızlı ve ani düşüşle mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

 

Rüzgârın, Pazar ve Pazartesi günleri batı ve iç bölgelerde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

Soğuk ve yağışlı havanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan meteorolojik tahmin ve erken uyarıların yakından takip edilerek, dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarısı yapıldı.

 

Uyarılar peş peşe geldi

 

Bartın Valiliği’nden yapılan meteorolojik uyarıda; “Meteorolojik verilere göre; ilimizde Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkili olması beklenmektedir. Yağışların (kıyı kesimler hariç) karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması ve rüzgarın güney-batı yönlerinden kuvvetli ve fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi tahmin edilmektedir. Vatandaşlarımızın soğuk ve yağışlı havanın getireceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.” denildi.

 

Amasra Belediyesi de sosyal medya hesaplarından “Soğuk hava ve yağış geliyor” diyerek ilçe halkını uyarırken yaptığı paylaşımda “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen bilgiye göre 07.01.2024 Pazar gününün ilk saatlerinden başlayıp 11.01.2024 Perşembe günü akşam saatlerine kadar sürecek soğuk hava, şiddetli yağış ve fırtına riski bulunmaktadır. Aşırı soğuk, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, ani kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar meydana gelebilir. İlgili birimlerimiz tüm hazırlıklarını sağladığını, siz değerli komşularımızın da tedbirli olmalarını rica ederiz.” ifadelerine yer verildi.

 

 

ETİKETLER : Bartın hava durumu soğuk hava Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar yağışı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›