Bartın’daki işletmecilere eğitim

Bartın Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan ve Şef Ertunç Ülkü, 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe giren “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında ilimizde faaliyet gösteren işletmelerin sahip ve yöneticilerine önemli bilgilendirmelerin yapıldığı bir eğitim semineri verdi.
Bu haber 2024-01-06 10:44:36 eklenmiş ve 2001 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) gerçekleştirilen seminere; TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keramettin Şenkal, Yönetim Kurulu Üyesi Salim Cem YILDIZ, Genel Sekreter Ahmet İncekara ile Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) adına Hulusi Kaymakçı’nın yanı sıra çok sayıda Bartınlı esnaf, sanatkâr ve tacir katıldı.

 

Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Tarife ve fiyat listesi başlıklı 8’inci maddesinde “Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde ise işyerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur” denildiği anımsatan Ticaret İl Müdürü Özcan ve Şef Ülkü, söz konusu seminerin de 19 Aralık 2023 tarih ve 32404 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan söz konusu madde kapsamda gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Düzenleme ile ne hedefleniyor?

 

Bartın Ticaret İl Müdürü Özcan, düzenlemeyle tüketicilerin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan işyerlerinde daha iş yerine girmeden tarife ve fiyat listelerini görebilmesi, fiyat karşılaştırması yaparak tercihte bulunabilmesi sağlanarak, tüketicilerin bilgilendirilmesi, ekonomik çıkarlarının en üst seviyede korunması hedeflendiğini belirtirken, “İl Müdürlüğümüz tarafından 2024 yılı içerisinde de ilimiz merkez ve ilçelerinde de denetimlerimiz hız kesmeden oldukça yoğun bir şekilde devam edecektir.

 

Ceza yememek için yönetmelik hükümlerine dikkat

 

Bu kapsamda esnaf, sanatkârlar ve tacirlerimizin herhangi bir idari para cezası yaptırımı ile karşı karşıya kalmamaları adına Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelik hükümlerine mümkün mertebede riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir” dedi.

 

Sorunlar ve çözüm önerileri de konuşuldu

 

Seminerin ardından katılımcıların soruları da yanıtlanırken, ticaret hayatında yaşanan sorunlar ve bunların çözümüne yönelik öneriler üzerine de fikir alış verişinde bulunuldu.

Bartın Ticaret İl Müdürü Özcan, semiren gerçekleştirilmesine destek veren başta Bartın TSO Yönetim Kurulu olmak üzere İl Müdürlüğü personeline ve katılımcılara teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : “Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›