Çelik, tarih verdi!

31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için seçim takvimi işlerken adaylar merak konusu olarak gündemdeki yerini korurken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 2024 yerel seçimleriyle ilgili olarak AK Parti’nin bazı belediye başkan adaylarının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını, kalan adayların ise 15 Ocak'ta açıklanacağını ifade etti.
Bu haber 2024-01-05 10:05:34 eklenmiş ve 364 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin Bartın’daki ilçe ve beldelerdeki adayları merak konusu oldu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 2024 yerel seçimlerine yönelik aday belirleme sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

2024 yerel seçimleriyle ilgili olarak AK Parti’nin bazı belediye başkan adaylarının 7 Ocak Pazar günü açıklanacağını, kalan adayların ise 15 Ocak'ta açıklanacağını belirten Çelik, “Geldiğimiz noktada temayül çalışmaları, kamuoyu araştırmaları ve toplantıların neticesinde artık adayların isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir bölümünün ilk açıklamasını, bu pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Ayın 15’inde hem seçim beyannamemizi hem de kalan adaylarımızı açıklayacağız” dedi.

 

Çelik, bu pazar açıklanacak adayların, büyükşehirler ve şehirlerin bir kısmını kapsayacağını belirtti.

 

Seçim beyannamesi çalışmalarıyla ilgili soru üzerine Çelik, hem AK Parti'nin belediyecilik geleneğinin ana esaslarını hem de bugünün şartlarına, ihtiyaçlarına hitap eden söylemleri, projeleri içeren bir beyanname açıklayacaklarını kaydetti.

 

Ömer Çelik, yerel seçimler için diğer partilerle işbirliği çalışmalarındaki son durumun sorulması üzerine, şu an görüşmelerin sürdüğünü, sonuçlandığında gerekli açıklamaların yapılacağını bildirdi.

 

Gözler 7-15 Ocak tarihlerine çevrildi

 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in bu açıklamanın ardından AK Parti Bartın Teşkilatı’nda ve Bartın kamuoyunda da tüm dikkatler bu iki tarihe çevrildi.

 

Özellikle 3 dönem kuralı nedeniyle Kozcağız ve Abdipaşa beldelerinde kimin aday gösterileceği merak konusu olurken, adayların 7 Ocak Pazar günü netleşmesi bekleniyor.

 

Amasra ve Kurucaşile de adayları merak ediyor

 

Amasra ve Kurucaşile’de de adayların kimin olacağı merak edilirken iki ilçede de AK Parti’den Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapan ikişer isim bulunuyor. Amasra Belediye Başkanlığı için Hasan Balcı ve Hüseyin Boran, Kurucaşile Belediye Başkanlığı için ise Hulusi Sayın ve Mustafa Ergin, aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu.

 

Ulus, tek adayla yola devam ediyor

 

2019 yerel seçimleri ve 2023 Genel Seçimleri’nde AK Parti, hem ilimiz hem de neredeyse ülke genelinde en yüksek oy oranlarından birini aldığı Ulus’ta mevcut Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ile yola devam edecek.

 

Döneme takılacaklar mı?

 

Parti içinde 3 dönemlik kurala takılan isimler arasında yer alan Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın’ın aday olmayacağı netleşirken, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez’in aday gösterilip gösterilmeyeceği ise büyük merak konusu. Bu bölgelerde özellikle aday adaylarının yoğunluğu, sürecin de uzamasıyla hem halk hem de aday adayları arasında büyük heyecan yaratıyor.

 

Bartın’da MHP’nin adayı desteklenecek

 

AK Parti Bartın teşkilatında ilk netlik kazanan ise MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun ortak aday olarak Bartın Merkez Belediye Başkan Adayı olacağı oldu. İttifak konusunun netlik kazanmasının ardından ilk açıklama yeni yıl öncesinde Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz tarafından açıklanmıştı.

 

Bartın’da ittifak çatısı altında tek adayla seçime girilmesi kararının 28 Aralık 2023 günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen teşkilat temayül yoklamasında tebliğ edildiğini belirten Bartın Milletvekili Aldatmaz, “Şehirlerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimizin  geleceğini şekillendirecek 31 Mart 2024 yerel seçimlerine Bartın Merkezde Cumhur İttifakı çatısı altında tek aday göstereceğiz. Bartın’ımızı Türkiye Yüzyılının parlayan şehirlerinden birine dönüştürmek, hak ettiği gelişim ve kalkınmayı sağlamak için tüm halkımızın 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayına tam destek sunacağından hiç kuşkumuz yok. Yerel seçimlerin şimdiden Bartın’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyor, seçim sürecinin de Bartın’ımıza yakışır bir atmosferde tamamlanmasını temenni ediyorum” açıklamasını yapmıştı.

 

29 ilde işbirliği!

 

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, bazı illerde tek aday bazı illerde de kendi adayıyla yarışacak. Yerel seçimlerde AK Parti ve MHP, 29 ilde iş birliği yapacak.

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova, Zonguldak’ta MHP, AK Parti’nin adayını destekleyecek.

AK Parti, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye’de MHP’nin adayını destekleyecek.

Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat’ta ise AK Parti ve MHP’nin kendi adaylarıyla seçime girecek.

 

Ayrıca AK Parti Hasankadı Belediye Başkan Adayı’nın da Süleyman Özgün olmasına kesin gözüyle bakıldığı belirtiliyor.

 

15 Ocak’ta her şey netleşmiş olacak!

 

Ayrıca, Amasra, Kurucaşile, Kozcağız, Kumluca ve Abdipaşa gibi belde adaylarının Pazar gününe kadar netleşmesi beklenirken, AK Parti Sözcüsü Çelik, 7 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek Haliç Kongre Merkezi etkinliğinde bir bölümünü açıklayacaklarını, kalan adayların ise 15 Ocak'ta açıklanacağını vurguladı. Seçim heyecanı bu açıklamalarla birlikte daha da artarken, belde halkı ve siyasetin yakından takipçisi olmaya devam ediyor.

ETİKETLER : Bartın 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) AK Parti adaylar belli
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›