Haydi Bartın, “Mehmet Aslan Yaşasın”

Yiğitcan ve Öznur Özcan çiftinin SMA Tip 2 hastası 17 aylık bebekleri Mehmet Aslan’ın tedavisi için “Mehmet Aslan Yaşasın” sloganıyla başlatılan kampanyaya Bartın da yoğun ilgi gösterdi. Birçok gönüllünün desteğiyle tedavi için gerekli olan paranın yüzde 82’si toplanırken son bir haftalık süre için seferberlik ilan edildi. Kampanyanın Bartın’daki gönüllüleri kalan yüzde 18’lik dilim için yardım severlerin desteğini isteyerek “Haydi Bartın, Mehmet Aslan yaşasın” çağrısı yaptı.
Bu haber 2024-01-04 09:59:52 eklenmiş ve 292 kez görüntülenmiştir.

 

 

Sen yoksan bir kişi eksik!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Yiğitcan ve Öznur Özcan çiftinin SMA Tip 2 hastası 17 aylık bebekleri Mehmet Aslan’ın tedavisi için “Mehmet Aslan Yaşasın” sloganıyla başlatılan kampanyaya Bartın da yoğun ilgi gösterdi.

 

Başiskele Altınkent Mahallesi’nde ikamet eden Yiğitcan ve Öznur Özcan çiftinin çocukları 17 aylık olan Mehmet Aslan Özcan’a Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde Spinal Masküler Atrofi (SMA) 2 teşhisi kondu.

 

Tam yürümeye başlarken kas kayıpları yaşayan Mehmet Aslan için alınan raporlar sonrasında, hastalığın tedavisi için yurt dışına gitmesi ve fiyatı 1 milyon 820 bin dolar olduğu öğrenilen ilaç tedavisine başlanması amacıyla Kocaeli Valiliğine başvurularak kampanya izini alındı.

 

Özcan ailesi “Mehmet Aslan Yaşasın” sloganı ile başlattığı kampanya tedavi için gerekli olan 1 milyon 820 bin dolardan 1 milyon 491 bin doları Bartın’daki gönüllülerin saha çalışmaları ve yardımseverlerin de desteğiyle toplanırken farklı noktada gönüllü ve yardımseverler tarafından kurulan kermesler ile devam ediyor.

 

Yardım kampanyası için banka hesabı da açılırken kampanyaya katılmak isteyen hayırsever vatandaşlar İşbankası Yiğitcan Özcan adına açılan TR98 0006 4000 0012 4220 4981 69 nolu İBAN’a para yatırarak destek olabilir.

 

SMA savaşçısı mavi gözlü dev adamın tedavisi için birçok gönüllünün desteğiyle gerekli olan paranın yüzde 82’si toplanırken son bir haftalık süre için seferberlik ilan edildi. Kampanyanın Bartın’daki gönüllüleri kalan yüzde 18’lik dilim için yardım severlerin desteğini isteyerek “Haydi Bartın, Mehmet Aslan yaşasın” çağrısı yaptı.

 

SMA Tip 2 Kas Hastalığı teşhisi konulan Mehmet Aslan, kilo ve yaş sınırına çok yakın bu nedenle de yurt dışındaki “Zolgensma” ilacına ulaştırmak için de maddi ve manevi desteğe ihtiyacı var. 

 

ETİKETLER : Bartın SMA Tip 2 hastası Mehmet Aslan Yaşasın yardım kampanyası
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›