Bankoğlu: “Hak, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl diliyorum”

Yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, “Ülkemizin gidişatını tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi ancak bizler değiştirebiliriz. Adil, özgür ve aydınlık yarınları el birliğiyle kuracağız. Bu inançla 2024’ün, her yaştan vatandaşımız için barış, huzur ve umut dolu bir ülkede, insan onuruna yakışan, hak, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Hayattan zevk aldığımız, sağlıkla geçireceğimiz, aydınlık bir yeni yıl diliyorum” dedi.
Bu haber 2023-12-30 17:06:08 eklenmiş ve 31 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

 

 

2023 yılının vatandaşlar için unutulmayacak zorluklarla geçtiğini söyleyen CHP’li Bankoğlu, 2024’ün, barış, huzur ve umut dolu bir ülkede, insan onuruna yakışan, hak, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl olmasını dilerken mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“2023 yılı vatandaşlarımız için unutulmayacak zorluklarla geçti. Tarihimizin en büyük depremlerinden birini yaşadık. İhmallerin, önlemsizliğin, liyakatsizliğin acı sonuçlarını milyonlarca insanla birlikte yaşadık. Depremden 10 ay geçmesine rağmen barınma sorunu söz verildiği gibi çözülmedi, milyonlarca insan belirsiz bir geleceğe mahkûm edildi. Yine tarihimizin en derin ekonomik buhranının etkisi her geçen gün daha da arttı. Kitlesel işsizlik, ağır yoksulluk ve hayat pahalılığıyla birlikte büyük adaletsizliklere tanık olduğumuz bir yılı geride bırakıyoruz.

 

 

“En önemli gündem başlığı ‘ekonomi’ olacak”

 

 

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını toplumun yarısının asgari ücrete yani açlık sınırına mahkûm edildiği; işsizliğin ve torpilin sıradanlaştığı; ekonomik buhranın faturasının vatandaşa kesildiği; yargının bir intikam aracına dönüştürülerek hukuki meşruiyetini kaybettiği bir ülkede karşılıyoruz. Ekonomi politikalarına baktığımızda, ne yazık ki, önümüzdeki yılda karşılaşacağımız tablonun pek iç acıcı olmadığı ortada. Enflasyonun, faizin, dövizin aynı anda arttığı bir dönemde yeni yılda da ekonomi en önemli gündem başlığı olacak.

 

 

“Adil, özgür ve aydınlık yarınları el birliğiyle kuracağız”

 

 

Bu dayanması çok güç koşullarda, asla umutsuzluğa kapılmamalıyız. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu’nun en umutsuz döneminde sarf ettiği ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır’ sözlerinin rehberliğinde, ülkemize dair hayallerimizi yeni yılda hep birlikte gerçekleştirmek için daha çok çabalayacağız. Ülkemizin gidişatını tıpkı yüz yıl önce olduğu gibi ancak bizler değiştirebiliriz. Adil, özgür ve aydınlık yarınları el birliğiyle kuracağız. Bu inançla 2024’ün, her yaştan vatandaşımız için barış, huzur ve umut dolu bir ülkede, insan onuruna yakışan, hak, hukuk ve adaletin olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Hayattan zevk aldığımız, sağlıkla geçireceğimiz, aydınlık bir yeni yıl diliyorum.” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu Yeni yıl
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›