TSO Kadın Girişimciler Kurulu’ndan kadın dayanışması!

Bartın’da bir “Kadın Girişimciler Çalıştayı” düzenleyerek kadınların girişimcilik ve çalışma süreçlerindeki sorunlarını ve çözüm yollarını belirlemeyi planladıklarını belirten Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu, yapılması gerekenlere ilişkin 3 yıllık Stratejik Eylem Planı hazırlayacaklarını söyledi. Üreten, çalışan veya içinde girişimcilik ruhunu taşıyan tüm kadınları desteklemeye ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya devam edeceklerinin altını çizen Fırıncıoğlu, kadınlara yönelik birçok konuda eğitimler vereceklerini, sorunların çözümüne yönelik yetkili mercilerle görüşeceklerini, paneller düzenleyip Bartınlı kadınların el emeği göz nuru olan ürünlerini e-ihracata açacak platformu hazırlarken her zaman kadınların destekçileri olacaklarını vurguladı.
Bu haber 2023-12-28 09:27:47 eklenmiş ve 1537 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadın Girişimciler Kurulu, Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 23. Kez kapılarını açan El Emeği Göz Nuru El Sanatları Hediyelik Eşya Fuarı’nda ilimizdeki kadın gücünü temsilen bir stant açtı.

 

“Elimizden gelen gayreti göstereceğiz”       

 

TSO Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mine Fırıncıoğlu, iş hayatında var olmak isteyen tüm ilimiz kadınlarını desteklemeye, ticarete dair bilgi altyapılarını güçlendirmeye, devlet destekli finansmana ulaşmalarına yardımcı olmaya ve iş hayatları ile ilgili yaşadıkları sorunları çözebilmek adına, ellerinden gelen gayreti göstererek çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

 

Üreten, çalışan veya içinde girişimcilik ruhunu taşıyan tüm kadınları desteklemeye ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya devam edeceklerinin altını çizen Fırıncıoğlu, şunları söyledi:

 

“Burada bulunan girişimci ve üretken kadınlarımıza destek olabilmek için bizler de yerimizi aldık. Çünkü bizler, kadınların iş hayatında yer almasının; sadece ekonomik kalkınmaya değil, aynı zamanda toplumsal dengenin ve adaletin tesisi açısından da kritik öneme sahip olduğuna inanıyoruz.

 

Bu sebeple Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak bizler de, iş hayatında var olmak isteyen tüm ilimiz kadınlarını desteklemeye, ticarete dair bilgi altyapılarını güçlendirmeye, devlet destekli finansmana ulaşmalarına yardımcı olmaya ve iş hayatları ile ilgili yaşadıkları sorunları çözebilmek adına, elimizden gelen gayreti gösterecek ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

“Çözüm yollarını belirleyeceğiz”

 

Peki, bunun için neler yapacağız? İlk olarak Bartın Kadın Girişimciler Çalıştayı’nı gerçekleştireceğiz. Kadınlarımızın girişimcilik ve çalışma süreçlerindeki sorunlarını ve çözüm yollarını belirleyeceğiz. Ardından çok kapsamlı bir 3 yıllık Stratejik Eylem Planı hazırlayacağız ve hemen harekete geçeceğiz. Birçok konuda eğitimler vereceğiz, çözüm makamları ile konuşacağız, paneller düzenleyeceğiz, el emeği ile yerel ürünlerimizi e-ihracata açacağız, devlet teşviklerinden anında haberdar edeceğiz ve her zaman yanlarında olacağız.

 

“Hayallerine gerçekleştirmelerine yardımcı olacağız”

 

Bu yıl ki fuarımızı da bu sürecin bir başlangıcı olarak görüyoruz. Üreten, çalışan veya içinde girişimcilik ruhunu taşıyan tüm kadınlarımızı desteklemeye ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmaya devam edeceğiz.

 

Hem bu fuar hem de belediyemizin tüm kapılarını her zaman bizlere açık tutan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na ve Bartın TSO’nun tüm imkanlarını bizler için seferber eden, her projemizi maddi manevi destekleyen oda Başkanımız Sayın Halil Balık’a çok teşekkür ediyoruz. Herkesi bu güzel fuara bekliyoruz.”

 

Balık: “Her stantta ayrı bir hikaye var”

 

Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Süheyla Balık da “Bugün burada 23.’sü düzenlenen El Emeği ve El Sanatları Fuarı’nda, birbirinden yetenekli kadın girişimcilerin ortaya koyduğu özgün tasarımlı el emeği ürünler ile yeniden buluşmak gerçekten ilham verici. Çünkü her bir stantta aslına bakarsınız bir hikaye var. Kimisi hobi olarak bu işi yapıyor, kimisi ailesini sadece bu işle geçimini sağlıyor, kimisi çocuklarını okutuyor hatta burs veren bile var,  kimisi harika bir sıfırdan başarma hikayesi içeriyor. İşin özü bu fuara, belli ürünlerin satıldığı bir yer olarak bakmayalım. Bartın’daki kadınlarımızın ne kadar çalışkan, üretken ve girişimci ruhta olduklarının farkına varalım. Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak bizler de, ilimizdeki girişimci kadın gücünü desteklemek ve geliştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kadınlarımıza bu fırsatı sunan Bartın Belediye Başkanımız Sayın Halil Balık’a ve Bartın TSO başkanı Sayın Halil Balık’a teşekkür ederiz” dedi.

 

“Her zaman yanlarında olacağız”

 

Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Karagöz de kadın girişimcilerin her zaman yanında olduklarını belirterek “23.cü Bartın El Emeği ve El Sanatları Fuarı’nda, emekleri ile kadınların iş hayatındaki gücüne güç katan girişimci kadınlarımızın arasında olmaktan dolayı çok mutluyuz ve gururluyuz. Çünkü burası sadece bir fuar değil, aynı zamanda kültürel mirasımız olan yöresel ürünlerimizin de yaşatıldığı ve sergilendiği bir yer. Dolayısı ile her bir stantta görülen; tutku, özveri ve emek, kadınların iş hayatında da ne kadar güçlü ve etkili olduklarını gösterir nitelikte. Bizler de kadın girişimcilerimizi ve bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz, her zaman yanlarında olacağız” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu kadın girişimci
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›