Şehrin en renkli fuarı, 23. kez kapılarını açtı

Bartın Belediyesi tarafından bu yıl 23’üncüsü düzenlenen “El Emeği Göz Nuru ve Hediyelik Eşya Fuarı”na daha ilk günden ilgi büyük oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yıl öncesi açılan fuarda 113 stant yer alırken birbirinden güzel el emekleri de görücüye çıktı. Fuar, Belediye Sosyal Tesisleri’nde 30 Aralık 2023 Cumartesi gününe 5 gün boyunca sabah 10.00 ile akşam saat 19.00 saatleri arasında kadar açık kalacak.
Bu haber 2023-12-27 09:24:50 eklenmiş ve 390 kez görüntülenmiştir.

 

 

El emekleri, 113 stantta görücüye çıktı!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediyesi, bir geleneği daha sürdürüyor. Bu yıl 23.’sü düzenlenen El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Yeni Yıl Hediyeleri Hediyelik Eşya Fuarı, Belediye Sosyal Tesisleri’nde açıldı.

 

113 standın kurulduğu fuarda derneklerin, okul ve eğitim kuruluşlarının, ev hanımlarının ürettiği yöresel ürünler, ahşap aksesuarlar, ev tekstili, çiçek, gümüş aksesuarlar, ofis aksesuarları, oyuncak, saat, zücaciye, takı, yağlı boya tablolar, el yapımı sabunlar, mumlar, tablolar, tel kırma ve tel sarma el işleri, kıyafet ve yiyecekler satışa sunuldu.

 

Açılışa Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Uzan, Bartın Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, siyasi parti temsilcileri, esnaf odası başkanları, muhtarlar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 

Fırıncıoğlu, bol kazançlar diledi

 

Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “Ev hanımlarımızın ekonomilerine destek ve vatandaşlarımızın yeni yıl alışverişlerine katkı sunmak amacıyla bu sene 23.kez düzenlemiş olduğumuz El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Yeni Yıl Hediyeleri Hediyelik Eşya Fuarımızın açılış törenine hepiniz hoş geldiniz. Bu seneki fuarımıza 113 başvuru olup, tüm başvurulara imkanlarımız ölçüsünde yer vermeye çalıştık. Fuarımız 30 Aralık tarihine kadar ziyaretçilere açık olacaktır. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Fuarımızda stant açan tüm vatandaşlarımıza bol kazançlar diliyorum. Tüm halkımızı fuarımıza davet ediyorum” dedi.

 

Başkan Fırıncıoğlu’nun konuşmasının ardından protokol üyelerinin katılımıyla fuarın açılış kurdelesi kesilerek, stantlar ziyaret edildi.

 

En güzel hediyelikler burada....

 

Eğer siz de hala sevdikleriniz için yeni yıl için hediye seçemediyseniz sizin için fuarda gözlemlediğimiz birbirinden güzel stantlardan birkaçına ilişkin haberlerimize göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.

 

Hepsinde tel kırma var!

 

Birbirinden güzel, alın teri, el emeği göz nuru, büyük bir sabırla ve özenle tüle işlenen tel kırmalar… Bartın denilince akla gelen en özel ve en güzel hediyeler… Tel kırma tablolar, masa örtüleri, gelinler için kına örtüleri… Fuardaki stantlarda en güzel tel kırma işlerini bulabilirsiniz. Havlular, şallar, fularlar, masa örtüleri, tepsiler, kolyeler, ve çantalar... Hepsinde tel kırma var. Pırıltılı tellerden işlenen o güzelim hediyelikler adeta alıcıların gözlerini kamaştırıyor.

 

Hediyelerinizle siz de “Umut” olun

 

Genel eğitim programından yararlanamayan ortaokul çağındaki hafif düzey öğrenme yetersizliği olan öğrencilerin temel okuma yazma becerilerinin edinmelerini, öz-bakım ve temel yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla eğitim veren Umut Özel Eğitim Okulları’nın standında da kokulu mumlar, teraryumlar, tablolar, ahşap boyama ürünlerini bulmanız mümkün. Yine bu stanttaki ürünlerden alarak hem okula hem öğrencilere maddi ve manevi destek verebilirsiniz.

 

Doğaltaş takılar burada!

 

Evet, geldik en doğal standa. Şıkır şıkır takıların yer aldığı Hülya Köseoğlu’nun standında doğal taşlardan yapılmış onlarca farklı küpe, kolye, bileklik bulabilirsiniz. Hepsi de el yapımı… Tüm takıları severek yaptığını ifade eden Köseoğlu’na doğal taşların özelliklerini sormadan da geçmedik. Tıpkı bitkiler gibi taşların da farklı özellikleri olduğunu belirten Köseoğlu, “Evrende var olan her şeyin birbiri üzerinde bir şekilde etkisi olduğu bilinmektedir. Taşlar da tıpkı bitkiler gibi her derde devadır. Taşlar aksesuar amacıyla kullanımı dışında pek çok soruna faydalı olmaları yönüyle de bilinmektedirler. Doğal taşlar uzun zaman dilimlerinde oluşumlarını tamamlarken birçok pozitif enerji vibrasyonunu da üzerine çekerler. Bu enerjilerle oluşmuş taşları hem şıklık hem de şifa amacıyla üzerinde taşıyanlar da pozitif enerjiyi kendilerine çekerler. Nazardan koruyandan, ağrı kesici özelliği olan doğal taşlar vardır.” dedi.

 

Dekoratif sabunlar sizi cezbedecek

 

Bu arada fuara girerken kokusuyla başınızı döndürecek olan kokulu sabunlar da görsel olarak sizleri cezbedecek.

Son dönemde düğün, nişan, doğum günlerinin yanı sıra toplantı ve açılış gibi farklı organizasyonlarda aksesuar ve hediyelik eşya olarak kullanılan butik sabunlar, ev kadınlarının geçim kaynağı oldu.

Evlerin mutfaklarında kolayca üretimi yapılabilen değişik şekillerdeki butik sabunları satışa sunan ev kadınları, kazandıkları parayla aile bütçelerine de katkı yapıyor. 

Kadınların, bin bir emeğiyle yaptıkları butik sabunlar hoş kokuları ve enfes görünümleri ile hem evinize farklı bir hava katacak hem de özel günlerinizde konuklarınıza hediye edebileceğiniz en güzel armağanlardan birisi olacak. Butik sabunlar içerisinde bulunan yüksek gliserin oranı ile cilt güzelliğine de katkı sağlarken konuklarınıza aynı zamanda kullanabilecekleri bir armağanda sunmuş olacaksınız.

 

Amigurumi oyuncaklar ilgi odağı

 

Fuarın bir diğer beğeni toplayan hediyelikleri de amigurumi tekniğiyle örülen organik oyuncakların oldu. Japonca’da “amigurumi” adı verilen teknikle tığla sık iğne şeklinde içi doldurulmuş rengarenk oyuncaklar organik oyuncaklar çocuklu aileler başta olmak üzere herkesin ilgi odağı oldu. Anlatılanlara göre organik oyuncakların temizliği de çok kolay. 30 derecede makinede ya da elde yıkanabilir. Temizliğinde bebek şampuanı ya da deterjanı kullanılıyor. Ebeveynler tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra oyuncakları çocuklarına verebilirler. Amigurumi oyuncaklar hem uzun süreli kullanılabiliyor hem de çocuklara hiçbir zarar vermiyor.

 

Bu hediyeler ilk tercihiniz olacak

 

Yine son aylarda popüler olan lazer kesim hediyelik eşyalar da fuarda göze çarpıyor. Ahşap kesim objeler, ahşap buzdolabı magnet imalatı, ayna pleksi objeler, ahşap pleksi masa süsleri, lazer kesim saat, lazer ahşap saatler farklı hediyelik arayanların büyük ilgisini çekiyor.

 

Yeni yıl kurabiyeleri hem göze hem de mideye hitap ediyor

 

Midesine düşkün veya tatlı sever yakınlarınız için başka alternatifler arıyor olabilirsiniz. Onlar için de size önerebileceğimiz bütçenize dost hediye seçenekleri mevcut elbette. Sevdiklerinizin yüzünü güldüren lezzetli bir sürprize var mısınız? Yeni yıl kurabiyeleriyle oluşturulan sevimli kurabiye kutusu sevdiklerinizin hem midesine hem de kalbine hitap edecek bir sürpriz. Eğer sizler de tatlı hediyeler düşünüyorsanız fuardaki lezzetleri tercih ederek tatlı mı tatlı hediyeler verebilirsiniz.

 

Duvarları süsleyen taş boyama tablolar

 

Fuarda yer alan stantlarda en renkli köşelerden biri de taş boyama tabloların yer aldığı bölüm oldu. Doğal taşların özel boya çeşitleri ile renklendirilmesi ve çeşitli çizimler yardımıyla göz alıcı bir görünüm kazanmasıyla elde edilen tasarımlar dekoratif olarak harika bir seçim olacak. Evinizin ya da ofisinizin dilediğiniz herhangi bir yerinde sergileyebileceğiniz bu benzersiz taş boyası eserleriyle siz de fark yaratabilirsiniz. Sade bir görünüm sergileyen modellere alternatif olarak çarpıcı ve etkileyici bir duruşa sahip olan modeller de alternatifleriniz arasında yer alıyor.

Farklı büyüklüklerde doğal taşların renkli boyalarla boyanması olarak tanımlanabilecek taş boyama sanatı günümüzün yükselen trendlerinden biri haline geldi. Taş boyama sanatı ile doğal taşlar bir sanat eserine dönüşerek yaşam alanlarına bambaşka bir atmosfer kazandırıyor. Bu sanatın en güzel örnekleri ise sitemizde sizlerle buluşuyor. Çizimlerine hayran kalacağınız ve ince bir işçilikle dizayn edilen modeller de burada!

Özel boyalarla renklendirilen taşlar, vernikle buluşuyor ve böylelikle renklerini uzun süre korumayı başarıyor. Şık, etkileyici, farklı ve kalıcı bir hediye arayanlar da soluğu koleksiyonumuzda alıyor. En özel tasarımların en uygun fiyatla beğeniye sunulduğu bu koleksiyonda aklınızdaki taş boyama modellerini alternatiflerini de bulabilirsiniz.

Eğer siz de klasik duvar dekorasyon ürünlerinden sıkıldıysanız hem kendiniz için hem de sevdikleriniz için güzel bir hediye arayışındaysanız rotanızı taç boyama tablolarına çevirebilirsiniz.

 

30 Aralık’a kadar devam edecek

 

26 Aralık Salı günü açılan fuar, Belediye Sosyal Tesisleri’nde 30 Aralık 2023 Cumartesi gününe 5 gün boyunca sabah 10.00 ile akşam saat 19.00 saatleri arasında kadar açık kalacak.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi 23. El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Yeni Yıl Hediyeleri Hediyelik Eşya Fuarı hediyelik eşya fuar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›