Başkan Uzun’dan açıklama bekleniyor!

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, hakkındaki iddiaların ardı arkası kesilmiyor.
Bu haber 2019-08-02 11:23:22 eklenmiş ve 934 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Ulus Belediye Başkanlığı’na aday olan Çetin Selçuk Arslan, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

Sorunlar çığ gibi büyüyor

 

Arslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla çok çarpıcı iddialarda bulunarak şöyle dedi:

“Gerçekler acıdır. Bize nasip oldu. Doğduğum, büyüdüğüm şehirde Belediye Başkanlığına aday olduk. Yaklaşık 4 aylık gerçekten yoğun ve emek harcadığımız bir seçim süreci yaşadık. Başımızı öne eğecek hiç hatamız, ağzımızdan, yüreğimizden pişman olacağımız hiçbir söz çıkmadı. Başta İlçe Başkanım Yaşar Yıldırım ve Ulus’un o tertemiz yürekli gençleri olmak üzere girmediğimiz ev, sıkmadığımız el kalmadı. Şimdi görüyorum ki kazanamadığımız yürekte kalmamış. Seçim bitti. Kazanan rakibini yürekten kutladık. İlçeye yapacağı hizmetlerde başarılar diledik. Fakat, ne yazık ki görüyoruz ki seçim sonrasında 4 ay geçmesine rağmen sorunlar çığ gibi büyüyor.

 

“Yapamazsınız demiştik yapamadılar”

 

Neler mi oluyor? İlçe esnafına nefes aldıran 100 çalışanın olduğu ve 500 kişiyi doyuran tekstil firması pılını pırtısını toplayıp Abdipaşa’ya gitti. Ne demişlerdi; ‘Tekstil gerçeğini açıklıyoruz. Tekstil gitmeyecek. Yalan söylüyorlar. Buranın kapasitesini artıracağız.’ Yapamazsınız dedik. Yapamadılar.

 

“Kendilerinden olana dokunmuyorlar”

 

Cezacı zihniyetle küçük esnafı cezalandırmaya başladılar. Kendilerinden olana dokunmuyorlar. Sadece 2-3 ay iş yapan küçük esnafın sundurmasına ceza yazmaya kalkan Belediye Başkanı ve büyük mühendisin başında olduğu ekibi, zaten kirasını bile ödemekte zorlanan küçük esnafı yok etmeye çalışmakta. Ama pazar yerini, caddeleri parselleyen, kaldırımları sergi alanına çeviren kendi ekibini görmezden geliyor. Oda Başkanı da duymadım, görmedim, bilmiyorum tiyatrosunu oynuyor. Acaba kendi dükkânının önündeki tezgahı da görüyor mu? Hiçbiri kaldırılmasın.

 

Kul hakkını hatırlayın

 

Esnaf zaten zorda ama bir komisyonla daha karlı (belediye içinde, esnaf içinde) ve daha hak ve adaletli olsun. Her Cuma namazında secdeye vardığınızda kul hakkını hatırlayın.

 

Otel konusunda halkı bilgilendirin

 

Ayda 60 bin TL zarar eden Otel konusunda halkı bilgilendirin. Burda işe başlayan hiç birini çıkarmayın, onlarda ekmek kavgasında ama söz verdiğiniz personeli hangi standartlara, sınava göre işe aldığınızı ve otelin hesabını belediye resmi sitelerinden açıklayın.

 

“Takibimiz devam edecek”

 

Kin, hırs ve intikam günahtır. Güzel Ulus’umuza yazıktır. Sevginin, adaletin ve de dürüstlüğün harman olduğu bir Ulus ve Belediyesi dileğiyle... Takibimiz devam edecek..

 

“Alnını secdeye koyan, kul hakkından korkar”

 

Şimdi yüreği rahat etti mi sizce? Küçücük ilçede neredeyse her esnafın önünde olan ve hiçbir şeye engel olmayan o sundurma birilerine fena batmış. Gün ola harman ola... Küçük esnafla uğraşanlar, büyüklere karşı gık sesini çıkartamıyor. Yüreği ve onuru yetiyorsa şimdi yasal olmayan şekilde kaldırımlara sundurma ve tuvalet yapan eğer göremiyorsa eski pazar yerinde akrabalarının işgal ettiği alanı görebilir, kaldırımlara malzeme yığan ve iş yerine dahil eden, kaçak inşaatları mühürleyip ceza keser. Alnını secdeye koyan, kul hakkından korkar. Yazık, çok yazık.

 

“Böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var”

 

Esnaf kardeşlerim, sessiz kalmaya devam mı edeceksiniz? Yoksa tertemiz vicdanınıza, arkanızı dönerek leke mi düşüreceksiniz? Ulus esnafları bizim yüz akımızdır. Sayın Belediye Başkanı, hırsı, intikamı vede cezalandırıcı zihniyeti bırak. Seçim bitti. Mühür sende, esnafla, halkla ve de İlçe insanıyla barış bu bizim aile terbiyemizin bir gereğidir. İki küçük esnafa muhalif diye bu haksız, insafsız muameleyi reva görme. Ne demiş halk ozanı Pir Sultan Abdal; ‘Böbürlenme padişahım, senden büyük Allah var.’

 

“Kaç asgari ücret maaş alıyor?”

 

Soruyorum; Ulus Belediye Başkanı Belediye Başkanlığı maaşına ilave olarak Belediyenin firması Ulubel’den maaş almakta mıdır? Alıyorsa kaç TL maaş almaktadır? Kaç asgari ücrete denk gelmektedir? Kul hakkı konusunda, alnınız secdeye değdiğinde ne düşüneceksiniz?”

Arslan’ın bu iddialara Ulus’a bomba gibi düşerken Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun’un bu açıklamalara ne yanır vereceği merak ediliyor.

 

 

ETİKETLER : Bartın Ulus Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun Ulus Belediye Başkan Adayı Çetin Selçuk Arslan
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›