Aldatmaz, Bartın’daki ulaşım yatırımlarını değerlendirdi

Bartın’daki ulaştırma yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın’a kazandırılan yatırımlar hakkında detaylar verirken devam eden projelerin de gecikmeye mahal vermeden tamamlanacağını kaydetti. Amasra Limanında yaptıkları mendirek onarım çalışmasından sonra Tarlaağzı Balıkçı Barınağında da onarım çalışması başlattıklarını belirten Aldatmaz, AK Parti hükümetleri döneminde yapılan çalışmaların Bartın tarihinin en büyük yatırımları olduğunu vurgularken ihtiyaç olan her noktada yeni yatırımların devam edeceğini söyledi.
Bu haber 2023-12-22 16:34:16 eklenmiş ve 451 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın’ın ihtiyacı olan her noktada yeni yatırımlara devam”

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, ulaştırma ve iletişim yatırımları için son 21 yılda güncellenmiş fiyatlarla 17,9 milyar TL yatırım yaptıklarını belirterek “Sadece 2023 yılında 2023 yılında 570 milyon TL tutarında yatırım yaptık. Bartın’da 2003 yılında sadece 7 kilometre bölünmüş yol varken şuan 78 kilometre yolumuz var, yine 2003 yılında Bartın’da hiç BSK(Sıcak Asfalt) yol yokken şuan sadece karayolları ağında 70 kilometre BSK yol yapıldı” dedi.

 

 

“Yapılan işleri saymak bile zorken tamamını bitirdik”

 

 

Milletvekili Aldatmaz 2003 ile 2023 yılları arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca Bartın’a kazandırılan yatırımlarla ilgili detaylı bilgiler de veren Aldatmaz, şunları aktardı:

 

 

“2003 yılından itibaren 20 yılda: Çaycuma - Bartın Yolu 21,7 kilometrelik kısmı 7,2 kilometresi BSK(sıcak Asfalt) ve 14,5 kilometresi sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak, Bartın - Kurucaşile - Cide Yolu 35,9+ km’lik kısmı Cumayanı Viyadüğü, 1 adet Tek tüp Tünel (Amasra Tüneli) ve 3 adet Çift tüp Tünel (Çakraz - Cumayanı – Meydan tünelleri) tamamlanmış 29,8 km BSK,  6,1 km Sathi Kaplama bölünmüş yol olarak, Bartın – Safranbolu Yolu (Abdipaşa Geçişi Dahil) 13,8 km’lik kısmı 1,4 km’si BSK ve 12,4 km’si Sathi Kaplamalı bölünmüş yol olarak, Uzunluğu 4,5 km olan Amasra Bağlantı Yolu BSK Tek Yol olarak, Uzunluğu 7,9 km olan Kirazlı Köprü Baraj Varyantı Yolu BSK tek yol olarak,  Uzunluğu 8 km olan Perşembe-Kozcağız Yolu sathi kaplamalı tek yol olarak, Uzunluğu 5,47 km olan Kozcağız-Kumluca-(Bartın-Safranbolu) Ayrımı Yolu sathi kaplamalı tek yol olarak, Uzunluğu 26,75 km olan Bartın-Arıt-Aydınlar yolu sathi kaplamalı tek yol olarak, Uzunluğu 10,22 km olan Bartın - Safranbolu Ayrımı - Ulus - Kastamonu İl Sınırı yolu sathi kaplamalı tek yol olarak tamamlandık. Bu yolları yaparken 18 adet toplam uzunluğu 1.712 m olan tek köprü 9 adet 2x335 m çift köprü yapımı, 1 adet Köprülü Kavşak, 1 adet Tek Tüp, 3 adet Çift Tüp tünel yapımı tamamlanırken 2 adet Tarihi Köprü; Kemere Köprüsü ve Kemerdere Köprüsü restorasyonunu da yaptık. Amasra Limanını yaptık, Amasra Mendirek onarımını gerçekleştirdik, Amasra limanını gümrüklü liman haline getirerek turizme kazandırdık. Şimdi her hafta gemiyle yaklaşık 1000 turist Amasra’ya geliyor. Tarlaağzı Balıkçı Barınağı inşaatını tamamladık, Kurucaşile Balıkçı Barınağı’nın onarımını gerçekleştirdik. Gördüğünüz gibi yapılan işleri saymak bile zorken biz bu işlerin tamamını bitirerek Bartın’ımıza kazandırdık.”

 

 

“Gecikmeye mahal vermeden hepsini tamamlayacağız”

 

 

Devam eden önemli ulaşım projelerinden de bahseden Milletvekili Aldatmaz, gecikmeye mahal vermeden bu çalışmaların da tamamlanacağının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Şuan Bartın’da devam eden çok önemli ulaşım projelerimiz var. Bunların hepsini takip ediyoruz ve projelerin ilerlemesinde herhangi bir gecikmeye mahal vermeden hepsini tamamlayacağız. Devam eden karayolu projelerimizin toplam tutarı 21,6 milyar TL, denizcilik projelerimizin toplam tutarı 61,8 milyon TL.” dedi.

 

 

Devam eden önemli projeler hakkında da bilgi veren Aldatmaz; “ Zonguldak-Amasra-Kurucaşile-Cide Yolu Projesinin toplam uzunluğu 77,5 km'dir. Projede (282 m) 5 adet Tek Köprü, (2x545 m) 10 adet Çift Köprü, (2x177 m) 2 adet Köprülü Kavşak, (1.065 m) 1 adet Tek tüp Tünel ve (2x15.381 m) 7 adet Çift tüp Tünel bulunuyor. Bunun 64,5 km’si bölünmüş yol (35,6 km bölünmüş yol-BSK ve 28,9 km bölünmüş yol-sathi kaplama) 3 adet Tek Köprü, 8 adet Çift Köprü, 2 adet Köprülü Kavşak (Bartın Üniversite ve Amasra Giriş Kavşağı), Cumayanı Viyadüğü, 1 adet Tek tüp Tünel (Amasra Tüneli) ve 3 adet Çift tüp Tünel (Çakraz - Cumayanı - Meydan) tamamlanmış olup, trafiğe açılmıştır. 2023 yılında 4,1 km bölünmüş yol-sathi kaplama üstü BSK çalışmaları tamamlandı.

 

 

Bartın Kozcağız bölünmüş yolu Projede; uzunluğu 14,2 km bölünmüş yol-BSK yol yapımı ile 5 adet Tek Köprü (380 m), 1 adet Çift Köprü (2x290 m) ve 1 adet FSK (2x30 m) bulunuyor. 2 adet tek köprü yapımı ve Kozcağız rölakasyon yolundaki altgeçit yapım çalışmaları tamamlanmıştır. Toprak işleri ve sanat yapısı imalatlarında çalışmalar devam etmektedir.

 

 

Bartın Çevre Yolu Proje Uzunluğu 11,8 km’dir. Proje kapsamında (178 m) 4 adet Tek Köprü, (2x806 m) 7 adet Çift Köprü bulunuyor. Çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Bu arada çevre yolu ikinci etap yol ve tünelli geçiş projesi içinde proje ve kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor.

 

 

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan seller nedeniyle de sel hasarlarının karayollarında neden olduğu hasarların onarılması için de önemli çalışmalar yaptık, Kumluca-1, Kumluca-2 köprüsünü, Kavlakdibi köprüsünü, Boğazköy köprüsünü, Kumluca-1 köprüsü ile Yenihan köprüsünü yeniden yaparak ulaşıma açtık.”

 

 

Tarlaağzı Balıkçı Barınağı için çalışmalar başladı!

 

 

Amasra Limanında yaptıkları mendirek onarım çalışmasından sonra Tarlaağzı Balıkçı Barınağında da onarım çalışması başlattıklarını belirten Aldatmaz, “61.8 milyonluk projede Tarlaağzı Balıkçı Barınağında her biri 22 ton olan küplerden 4 bin 447 adet konulacak ve şu anda 2 bin 865 küpün imalatı gerçekleştirildi” dedi.

 

 

“Yeni yatırımlara devam edeceğiz”

 

 

AK Parti hükümetleri döneminde yapılan bu çalışmaların Bartın’ın il olduğu günden bu yana geçen sürede tarihinin en büyük yatırımları olduğunu vurgulayan Milletvekili Aldatmaz, Bartın’ın ihtiyacı olan her noktada yeni yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirterek; “Yapılan bu çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu ve önceki dönemlerde görev yapan Ulaştırma Bakanlarımıza ve Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Yusuf Ziya Aldatmaz ulaştırma ve iletişim yatırımları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›