Akyol, basın mensuplarının sorularını cevapladı!

Düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamaların ardından basın mensuplarından gelen sorulara cevap veren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, partisinin Bartın Belediye Başkanı olarak Muhammet Rıza Yalçınkaya’yı belirlediğini ifade ederek “Bundan sonrada kendisiyle sıkı bir çalışma içinde olup Bartın’ı sosyal demokrat belediyeciliğe kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız ve Bartın halkına bunu kazandıracağız” dedi.
Bu haber 2023-12-22 16:27:39 eklenmiş ve 815 kez görüntülenmiştir.

 

“Bartın halkına sosyal demokrat belediyeciliği kazandıracağız”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, parti binasında düzenlediği toplantıda basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.

 

 

Seçim gündemine dair Bartın’da merak edilen sorulara yanıt veren Akyol, Ulus, Kurucaşile, Kumluca ve Hasankadı da neden Belediye Başkan adayı çıkmadığı yönündeki soru üzerine “Şuanda adaylaşma süreçleri daha bitmiş değil. Şuanda Hasankadı da bir adaylık başvurumuz var. Ulus bölgesinde görüşmelerimiz devam ediyor. Kurucaşile bölgesinde 3 adayımız var. Onlarda temayül yoklamasıyla belirlenecektir. Bunun tarihi daha sonra basın mensuplarıyla paylaşılacaktır. Adaylaşmama süreci ile ilgili herhangi bir şey yoktur. Her tarafta adayımız vardır. Kumluca bölgesinde bir ortak aday çıkartma söz konusudur. Daha sonra Bartın halkıyla paylaşılacaktır” dedi.

 

 

“Yalçınkaya’nın adaylaştırılması kararına varıldı”

 

 

Neden ön seçim yapılmadığının sorulması üzerine de CHP İl Başkanı Akyol, “Ön seçimden vazgeçilmedi. Genel Başkanımız seçim çalışmalarında sürekli ön seçim vurgusu yaptı. Biz de adaylık sürecinde sürekli ön seçim vurgusu yaptık. Artık bir değişim olması gerektiğini hep savunduk. Genel Başkanımız adaylık süreçlerinin belirlenmesinde şöyle bir yöntem izleneceğini en başından beri dikkat etti. Tüm halkımıza bunu duyurdu. İllerimizde anket çalışmaları yapılacak aday adaylarımız belirlendikten sonra. Genel merkezimizin bir çalışması vardı. Bu çalışma sonuçlandıktan sonra adaylar arasında herhangi bir fark yok ise yani 2 aday ya da 3 aday arasında alınan oylar eşit ise orada temayül yoklaması yapılacağını, eğer 2 aday arasında eşit bir dağılım varsa ve bir tanesi bayan ise bayan kontenjanı olarak bayan arkadaşımızın adaylaştırılacağı, şayet bu iki aday arasında uçurum varsa birinci kazanacak. Sokağın sesine kulak verilecek, yönetimde değerlendirilecek bu çerçevede sandığa gidilmesi ya da gidilmemesi yönünde genel merkez karar verecektir. Bartın’da böyle bir çalışma yapıldı. Bu çalışma sonucunda Sayın Muhammet Rıza Yalçınkaya’nın adaylaştırılması kararına varıldı. Bundan sonra da kendisiyle sıkı bir çalışma içinde olup Bartın’ı sosyal demokrat belediyeciliğe kavuşturmak için var gücümüzle çalışacağız ve Bartın halkına bunu kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“Biz partimize ve adayımıza güveniyoruz”

 

 

“İttifak olursa CHP’nin şansı ne olur?” sorusuna da Akyol, “Biz bu yola çıkarken biz şunu yaptık, adayımızı daha sonra açıklayabilirdik. Sayın genel başkanımız bekleyelim AKP’nin ve MHP’nin adayları belli olsun biz sonra böyle bir çalışma yaparız diyebilirdik. Yapmadık. Biz partimize ve adayımıza güveniyoruz. İttifak dahi olsa, olmasa da biz bu Bartın’ı Cumhuriyet Halk Partisiyle buluşturacağız”  yanıtını verdi.

 

 

“Asla savaş halinde değiliz”

 

 

CHP İl Başkanı Akyol, “İYİ Parti’nin CHP’ye açtığı bir savaş söylemleri var. Bu yerelde etkiler mi?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

 

 

“Savaş söylemleri ben bunu kabul etmiyorum. Çünkü savaş kelimesi başka mecralarda kullanılacak bir kelime. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir ittifak yapılmıştır doğrudur. Ve bunun donrasında da genel başkanla görüşmelere devam edilmektedir. Görüşmeler sürüyor. İl nezdinde de bir adaylaşma süreci olacağı belirlendi İYİ Parti tarafından. Asla savaş halinde değiliz. Bir önceki seçimde omuz omuza, birlik ve beraberlik içerisinde seçim çalışmaları yaparken bugün Bartın’ımızda İYİ Partili arkadaşlarımızla öyle bir savaş halinde olacağımızı ben kesinlikle kabul etmiyorum.

 

 

İYİ Parti’nin adayı CHP’yi etkilemez!

 

 

Her siyasi partinin kendi oy kitlesi vardır. Bunun haricinde adayların kendi bir oy profili vardır. Ben Bartın’da İYİ Partinin aday çıkartmasını Cumhuriyet Halk Partisini etkileyeceğini düşünmüyorum. Çünkü sokakta çok güzel sesler var. Biz Bartın’da bu belediyeciliği Cumhuriyet Halk Partisiyle kazanacağız ve en iyi hizmetleri vermek içinde elimizden geleni yapacağız.”  

ETİKETLER : İsmail Cem Akyol CHP
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›