33 vatandaşa 33 bin 166 TL ceza!

2023 yılında da kent genelinde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun mesai yapan Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, birçok alanda denetim yaparken Bartın’da Kabahatler Kanununa göre çeşitli suçlardan 33 vatandaşa 33 bin 166 TL cezai işlem uygulandı.
Bu haber 2023-12-22 09:17:38 eklenmiş ve 363 kez görüntülenmiştir.

 

Zabıta ekiplerinden, yoğun mesai

 

 

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü,  2023 yılında da kent genelinde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun mesai yaptı.

 

Vatandaşların kaldırımları ve yolları rahatça kullanabilmeleri amacıyla sık sık denetim yapan ekipler, gerekli uyarılarını yıl boyunca sürdürdü.

 

Kanun ve kurallara uymayan kişi ve işletmelere ceza yaptırımı uygulayan ekipler, ayrıca yönetmelikler çerçevesinde çok sayıda tutanak düzenledi.

 

Zabıta Müdürlüğünce Ocak-Aralık 2023 yılı içinde 221 işyerinin fiyat etiketi, hijyen, gramaj, tarihi geçen ürün kontrolü ve fahiş fiyat kontrolleri yapıldı.

 

Ayrıca 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesi ile ilgili kanun gereği tüm işyerleri(resmi kurumlar, hastaneler, lokantalar, sağlık ocakları,  kahvehaneler, kafeteryalar, barlar, taksi ve otobüs durakları) denetlendi.

 

254 işletme çalışanı ile 160 ticari araç denetlendi

 

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yazıları doğrultusunda kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında 254 işletme çalışanı ile 160 ticari araç denetlendi.

Yine yapılan denetimlerde görülen aksaklıklarla ilgili 53 esnafa Tebliğ ve Tebellüğ İl Muhaberi düzenlendi.

Bartın’da Kabahatler Kanununa göre çeşitli suçlardan (dilenci, işgal, çadır kurmak, seyyar satış, etrafı rahatsız etme, çevreyi kirletme, gürültü) 33 vatandaşa 33 bin 166 TL cezai işlem uygulandı.

 

112 bin 665 TL para cezası kesildi

 

Bartın şehir merkezi ve İnkumu’nda trafiğe kapalı alana araçla girerek park etmek, kamu malına zarar vermek, ruhsata aykırı faaliyette bulunmak, ruhsatsız faaliyet göstermek, kaldırıma araç park etmek ve eksik gramaj ekmek üretmekten 87 kişiye zabıt varakası tanzim edilerek 112 bin 665 TL para cezası kesildi.

 

4 işletmeye mühürleme işlemi gerçekleştirildi

 

Valilik Makamı olurları doğrultusunda 5 kahvehane işletmesine işyerinde kumar oynamak ve oynatmaktan 3-10-20 gün süreli geçici faaliyetten men cezası verildi. Yine 1 işletmeye mühür bozmaktan mühür fevki yapılırken, 4207 sayılı kanuna istinaden 4 işletmeye 10’ar gün süreli geçici olarak mühürleme ve ruhsatsız faaliyet gösteren 4 işletmeye de mühürleme işlemi gerçekleştirildi. 

 

191 şikayet dilekçesi değerlendirildi

 

Bartın Belediyesi’ne şikayet dilekçeleri ile bizzat müracaatta bulunan 130 vatandaşın talepleri değerlendirilerek, şikayetleri giderildi.

Bartın Belediyesi’ne Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi(CİMER)’den gönderilen 191 şikayet dilekçesi de değerlendirilerek, işlem yapıldı.

Tüm şikayet dilekçeleriyle ilgili vatandaşlara da yazılı olarak yapılan işlemlerle ilgili bilgi verildi.

 

24 vatandaşın mesafe ölçümleri yapıldı

 

Tüm bu denetim faaliyetlerinin yanı sıra Bartın Belediyesi’nin ilgili birimlerinden tebliğ edilmek üzere gönderilen (Ruhsat Denetim Müdürlüğü ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü) 78 tebliğ listesi muhataplarına tebliğ edildi.

Tekel bayii açmak isteyen ve işyerinde nargile sunumu yapmak isteyen 24 vatandaşın mesafe ölçümleri yapıldı.

Gerekli düzen sağlandı

Bartın’da Salı-Cuma ve Pazar günleri kurulan pazaryerleri ve semt pazarlarının denetimleri yapılıp, pazaryerlerinin huzur ve düzeni sağlandı.

Bartın’da İl Trafik Komisyon kararlarına istinaden trafik işaret ve yön tabelaları tamamlanıp, eski olanlar yenilendi.

Zabıta ekipleri tarafından yapılan kaldırım işgalleri çalışmaları kapsamında tüm esnafların yaya geçişini engelleyen malları kaldırılarak gerekli düzen sağlandı.

 

“2024 yılında da ara vermeden devam edeceğiz”

 

Zabıta Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği faaliyetlerin önemine değinen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz rutin görev ve hizmetlerini yerine getirirken aynı zamanda vatandaşlarımızın talep ve şikayetlerini de çözüme kavuşturmak için 2023 yılında da yoğun mesai harcadı. Ekiplerimiz, hemşehrilerimizin esenliğini, huzurunu, sağlığını ve güvenliğini sağlamak adına denetimlerini yaptı. ‘Daha güzel bir Bartın’ için faaliyetlerimize 2024 yılında da ara vermeden devam edeceğiz. Emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür eder, çalışmalarında kolaylıklar dilerim” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zabıta ekipleri denetim
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›