CHP’lilerden 100. Yıla yakışır fener alayı

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı ve Cumhuriyet Bayramı nedeniyle CHP Bartın İl Başkanlığı tarafından fener alayı düzenlendi.
Bu haber 2023-10-31 13:15:22 eklenmiş ve 36 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı ve Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıldönümü vesilesiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl ve Merkez İlçe örgütleri ortaklaşa fener alayı yürüyüşü gerçekleştirdi.

 

 

Bartın’da Yukarıçarşı’da bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Av. Aysu Bankoğlu, CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol, CHP Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar, İl Gençlik ve İl Kadın Kolları Başkanları, CHP’li İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, il ve ilçe yöneticileri ile partililer Hamam Sokağı, Asma Caddesi istikametinden Yalı mevkiine kadar yürüdü.

 

 

Partili kadınların Milli Mücadele Döneminin kahraman kadınlarını canlandırdığı yürüyüş, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar eşliğinde yürüyüşe destek veren vatandaşların da katılımıyla muhteşem bir şölene dönüştü.

 

 

Hem fener alayına katılanlar hem de çevredeki vatandaşların cep telefonu kameralarıyla ölümsüz hale getirdiği yürüyüşte 100. yıl coşkusu doyasıya yaşandı.

 

 

Orduyeri Köprüsü önünde sona eren yürüyüşün ardından İstiklal Marşı ve Andımız okundu.

 

 

Burada alaya katılan Bartınlılara hitap eden CHP Bartın İl  Başkanı İsmail Cem Akyol, “Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum. Nice yüzyıllara diyorum. Gençlerimizin ümidini kaybetmediği, güzel bir Türkiye diliyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu akşam emeği geçen emniyet mensuplarımıza özellikle teşekkür ediyorum. Çok güzel bir yürüyüş oldu, çok güzel bir akşam oldu hepiniz sağolun” dedi

ETİKETLER : CHP 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›