Vatandaşlar doğalgaz zammına tepki gösterdi

BOTAŞ, konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatında yüzde 14.97 oranında artış yaptı. Sanayide kullanılan doğalgaz fiyatında ise yüzde 13.73 oranında artış yapıldı. Gece gece zam şoku yaşayan vatandaşlar yapılan bu fiyat artışına tepki gösterdi.
Bu haber 2019-08-02 09:19:56 eklenmiş ve 162 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) doğalgaz fiyatlarına yüzde 13,73 ila yüzde 14,97 oranında zam yapıldığı bildirildi.

EPDK’dan yapılan açıklamada, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi’nin (BOTAŞ) ilan ettiği doğalgaz toptan satış fiyatları kapsamında, konut tüketicilerinin de dahil olduğu yıllık 300 bin metreküp ve altı tüketiciler için nihai doğalgaz satış fiyatlarında ortalama yüzde 14,97 oranında artışa gidildiği kaydedildi.

Tüketimi yıllık 300 bin metreküp ve üzerindeki tüketicilerle, Organize Sanayi Bölgeleri ve Sıkıştırılmış Doğalgaz üretimi amaçlı doğalgaz kullanan tüketiciler için ise ortalama yüzde 13,73 oranında zam yapıldığı aktarıldı.

Açıklamada, yeni fiyatların 1 Ağustos 2019 tarihi yani dün itibariyle geçerli olacağı bilgisine yer verilirken Bartın’daki vatandaşlar yapılan zamma tepki gösterdi.

 

ETİKETLER : Bartın BOTAŞ doğalgaz zam
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›