Türkiye Çocukları Korosu’nda Şiremirçavuş öğrencileri de yer aldı

Bestelediği “Atatürk Çocukları Marşı” ile tanınan müzik öğretmeni Muharrem Baz, tarafından bestelenen “100. Yıl Marşı”nın seslendiren Türkiye Çocukları Korosu’nda Bartın Şiremirçavuş İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri de yer aldı.
Bu haber 2023-10-30 12:43:46 eklenmiş ve 19981 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Son yıllarda tüm okullarda kullanılan “Atatürk Çocukları” Marşının bestecisi, Müzik Öğretmeni Muharrem Baz, Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel yeni bir marş besteledi.

 

 

“Cumhuriyet 100 Yaşında” marşını seslendirmek için çocuk, genç, öğretmen ve farklı mesleklerden 100 kişi bir araya geldi.

 

 

Farklı illerde stüdyolarda alınan ses kayıtları Ankara'da stüdyoda birleştirildi ve 100. Yılda 100 ses oluştu.

 

 

Öte yandan pandemi döneminde uzaktan eğitimle birçok çocuğa müzik eğitimi verip, şarkılar, marşlar öğretmek için Sınıf Öğretmeni Serya Baz ve Muharrem Baz tarafından “eTwinning projesi” olarak kurulan “Türkiye Çocukları Korosu” yönetim ekibi 100. Yıl etkinliklerine katkı sağlamak için bir araya geldi.

 

 

Öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi olarak kurdukları eTwinning Türkiye Çocukları Korosu ile Bartın başta olmak üzere 81 ilde ve KKTC’de okullarında yapacağı Cumhuriyet kutlamalarına renk katmak ve yeni marşı hep birlikte söyleyip farkındalık yaratmak için öğretmenleri eşliğinde çalışma yaptı.

 

 

Marşa ve marşın hareketlerine çalışan öğrenciler, çalışmalarını Cumhuriyet Bayramı’nda okullarında sergileyecekler.

 

 

Ayrıca çektikleri video da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda birleştirip sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

 

 

Türkiye Çocukları Korosu’nda Bartın’ı Şiremirçavuş İlkokulu Sınıf Öğretmeni Dilek Kurt Çelik ve 2/A sınıfı öğrencileri temsil etti.

ETİKETLER : Bartın Şiremirçavuş İlkokulu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›