100. Yıl fidanları toprakla buluştu

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından “100. Yıl Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği” düzenlendi. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, 25 adet Kiraz, 50 adet Ardıç, 225 adet diğer yapraklı türler servi olmak üzere toplam 300 adet fidanın toprakla buluştuğunu belirtirken Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımız sadece geçmişimizin bir parçası değil aynı zamanda gelecek nesiller için miras bırakmamız gereken bir hazinedir” dedi.
Bu haber 2023-10-27 12:29:00 eklenmiş ve 407 kez görüntülenmiştir.

 

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında Bartın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesinde “100. Yıl Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği” düzenlendi.

 

 

Programa Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başta olmak üzere protokol üyeleri ile öğrenciler katılım sağladı.

 

 

Bartın Üniversitesi Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlik programı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

 

 

Nadir: “15 bin fidan kullanılarak peyzaj çalışması da yapılacak”

 

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, herkese teşekkür ederek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Cumhuriyetimizin 100. Yılı anısına düzenlenen Hatıra Ormanı fidan dikim etkinliğine hepiniz hoş geldiniz. Kurtuluş Savaşının kazanılarak Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Yine bu vesile ile Filistin’de hayatını kaybeden masum insanlara Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Sayın Valim bugün burada 25 adet Kiraz, 50 adet Ardıç, 225 adet diğer yapraklı türler servi olmak üzere toplam 300 adet fidanını toprakla buluşturacağız. Yine aynı noktada Bartın Üniversitesi ile ortak bir çalışma ile yaklaşık 15 bin fidan kullanılarak peyzaj çalışması da yapılacaktır.

 

 

“Yıllık yaklaşık 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz”

 

 

Bartın Üniversitesi ile ortak hareket ederek kampüs içindeki birçok alanda ağaçlandırma çalışmalarına fidan ve işgücü anlamında katkı sağlamaktayız. Yine aynı şekilde resmi kurum, okul, cami ve mezarlık tesislerinde yapılacak ağaçlandırma çalışmalarında yardımcı oluyoruz. Resmi kurumlarla yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile vatandaşlarımıza ücretsiz verilen fidanları da katmak sureti ile yıllık yaklaşık 10 bin fidanı toprakla buluşturuyoruz. Sizler de bu sahada, fidan dikimine katılarak Cumhuriyetimizin 100. Yılı Hatıra Ormanı Kuruluşunu katkı sağladınız. Ben, şahsım ve Kurumum adına hepinize teşekkür ediyorum.”

 

 

Vali Arslan: “Gelecek nesiller için miras bırakmamız gereken bir hazinedir”

 

 

Hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Arslan da “Bugün ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de gurur ve heyecanla kutladığımız Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü anısına oluşturduğumuz hatıra ormanının fidanlarını toprakla buluşturuyoruz. Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımız sadece geçmişimizin bir parçası değil aynı zamanda gelecek nesiller için miras bırakmamız gereken bir hazinedir. Hem ilimizde hem de ülkemizin dört bir yanında dikilen bu fidanlar gelecek yıllarda büyüyüp yeşerecek, aynı Cumhuriyetimiz gibi gelecek yüzyıllara kök salacak, ilimize ve yurdumuza nefes olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle bu hatıra ormanının oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla yad ediyorum” diye konuştu.

 

 

Ardından hazırlanan alana geçilerek Vali Arslan, protokol üyeleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler tarafından fidanlar toprakla buluşturuldu.

 

 

Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Erkan Şahin, BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, Genel Sekreter Prof. Dr. Selçuk Gümüş ve il yöneticileri ile birlikte öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği tören günün anısına çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

 

 

 

ETİKETLER : 100. Yıl Hatıra Ormanı Fidan Dikim Etkinliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›