PTT’nin kuruluşunun 183. yıl dönümü kutlandı!

Bartın'da, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT) 183. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda Bartın PTT Müdürlüğü’nde gişeden sıra alan 183’üncü müşteriye özel çeşitli hediyeler takdim edildi.
Bu haber 2023-10-24 11:16:50 eklenmiş ve 39 kez görüntülenmiştir.

 

183’üncü yıla özel 183 numaralı müşteriye hediye

 

 

Erkan Hzıoğlu

 

 

Bartın’da, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi'nin (PTT) 183. kuruluş yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

 

 

Kutlama etkinlikleri kapsamında Kemerköprü Mahallesi 883. Sokakta bulunan Bartın PTT Müdürlüğü’nde basın mensuplarına PTT’nin ülke genelinde ve Bartın’daki faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

 

 

PTT Bartın Başmüdürü Özcan Pamuk, yaptığı açıklamada kaliteli ve güvenli bir hizmet anlayışıyla ürün ve hizmet çeşitliliğini her geçen gün artırmayı sürdürdüklerini ifade etti.

 

 

PTT’nin 183. kuruluş yıldönümü dolayısıyla PTT Müdürlüğü’nden gişe işlemleri için sıra numarası alan 183. müşteri Murat Ceylan’a PTT Başmüdürü Özcan Pamuk tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

 

“Dünya markası olma hedefine emin adımlarla yürüyor”

 

 

PTT’nin 183. kuruluş yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan PTT Başmüdürü Özcan Pamuk, PTT’nin vatandaşlara kaliteli hizmeti uygun fiyatlarla sunmaya devam edeceğini belirtti. Dünyada büyük bir hızla yaşanan dijital değişim ve dönüşümü yakından takip ederek çalışmalarını sürdüren PTT AŞ’nin iki asra yaklaşan tecrübesini yenilikçi bir hizmet anlayışı ile birleştirerek, hizmet sunduğu alanlarda “Türkiye Yüzyılı vizyonu” ile bir dünya markası olma hedefine emin adımlarla yürüdüğünü belirten Pamuk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Posta Nezareti adıyla 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan, Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AS), 183'üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Türkiye Yüzyılı vizyonu ışığında yenilikçi çözümler ile vatandaşlarımıza en kaliteli hizmeti uygun fiyatlarla sunmayı geçmişte olduğu gibi bugün de sürdüreceğiz.

 

 

23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulan PTT AŞ, günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı olarak ülkemizin dört bir yanında, geniş hizmet ağı ile posta, kargo, lojistik, filateli ve e-ticaret gibi birçok sektörde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için hizmetlerini sunmayı sürdürüyor. Şirket hizmetlerine ek olarak; sportif faaliyetlere destek veriyor, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine de katkı sağlıyor. Dünyada büyük bir hızla yaşanan dijital değişim ve dönüşümü yakından takip ederek çalışmalarını sürdüren PTT AŞ, iki asra yaklaşan tecrübesini yenilikçi bir hizmet anlayışı ile birleştirerek, hizmet sunduğu alanlarda Türkiye Yüzyılı vizyonu ile bir dünya markası olma hedefine emin adımlarla yürüyor. Sürekli kendini yenileyen PTT AŞ, yenilikçi projeler ile geçmiş ile günümüz arasında büyük bir fark ortaya koyuyor.

 

 

“Yaptığı çalışmalar ile örnek oluyor”

 

 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bu konuda PTT AŞ'nin projeleri ile ilgilenmiş İzmir'de katıldığı bir tören öncesi PTT AŞ yetkilileri ile birlikte Şirketin yerli ve milli ürünü Kargomat 7/24'ü test ederek yapılan hizmet hakkında bilgiler almıştı. PTT AŞ, Türkiye Yüzyılı hedeflerinden biri olan ortak geleceğimizi koruma doğrultusunda ‘Sürdürülebilirliğin Yüzyılı’ için adımlar atmış, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) proje ile kâğıt kullanımının azalmasına katkı sağlamıştır. Kapsayıcı ve küresel büyüme doğrultusunda ‘Kalkınmanın Yüzyılı’ için de adımlar atan PTT AŞ, iştirakleri PttAVM ile ülkemizde üretilen ürünlerin yurt dışına ihracatını sağlayarak üretimi destekliyor aynı zamanda PTT Teknoloji projesi olan TRota ile de ulaşımın vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde düzenlenmesi için iş birlikleri sağlıyor.

 

 

PTT AŞ, dünyada en önemli sorunlardan birisi olan doğanın kirletilmesi ve enerji israfı konularında da yaptığı çalışmalar ile örnek oluyor. Sıfır Atık Projesi kapsamında hizmet ederken tasarruf yapılmasını sağlayan projeler üreten PTT AŞ, araç filosunun yüzde 80'ini 2030 yılına kadar elektrikliye çevirmeyi planlayarak kullanılan elektrikli araçlar ile karbon salınımının azalmasını ve doğal güzelliklerin ve çevrenin korunmasını hedefliyor.

 

 

“Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıyor”

 

 

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen Dünya Posta Birliği'nin (UPU) 4. Olağanüstü Kongresi ve Strateji Zirvesi'nde alınan posta ve kargo kutularında doğaya zararsız, geri dönüşüme uygun ve sıfır atığı destekleyecek malzemelerin kullanılması kararını onaylayan posta teşkilatlarından birisi olan PTT AŞ, Türkiye'nin 2053 yılı için belirlediği net sıfır karbon hedefine ulaşmasına faaliyetleri ile yardımcı oluyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda çalışmalarına devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı da bakanlık himayesinde bulunan PTT AŞ'nin projeleri ile yakından ilgileniyor. Bakan Uraloğlu, bakanlığa bağlı kuruluşların faaliyetlerini sürdürdükleri alanlarda sundukları hizmetleri ile vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırırken aynı zamanda sürdürülen faaliyetlerin Ülkemizin çevre konusundaki hassasiyetine uygun yürütülmesine özen gösteriyor. Bu bağlamda Ulaştırma Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu 2002 yılında yazılan ve 29 Ekim 2023'te adreslerine gönderilecek 40 bin mektubun yer aldığı ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılına Mektup Kampanyası’ ve ülkemizin 81 ilinde toplu taşımada ve daha birçok yerde kullanılması planlanan Türkiye Kart projesi gibi hizmetlerde de süreci yakından takip ederek çalışmaların verimli bir şekilde ilerlemesine destek oldu.”

 

ETİKETLER : Bartın PTT Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›