Balık ölümleri için ırmaktan numune alındı!

Bartın Irmağı’nda yaşanan balık ölümleri üzerine Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, farklı bölgelerde 8 ayrı noktadan su numunesi alarak incelenmesi için laboratuvara gönderdi.
Bu haber 2023-10-24 11:13:15 eklenmiş ve 132 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Irmağı’nda son dönemde yaşanan balık ölümleri üzerine Bartın Valiliği ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü, harekete geçti.

 

 

Bartın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Bartın Irmağı’nda yaşanan balık ölümleri üzerine farklı bölgelerde 8 ayrı noktadan su numunesi alındı. Numuneler incelenmek üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevre Referans Laboratuvarına gönderilirken Müdürlük’ten açıklama geldi.

 

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

“İlimizde bazı yerel basın ve sosyal medya hesaplarında Bartın Irmağında balık  ölümlerinin yaşanmasına ilişkin paylaşımlar yapılması üzerine; İl Müdürlüğümüz  personelince  İlimiz, Merkez  İlçesi  Boğaz  Mevkii'nde  18/10/2023  tarihinde  yerinde inceleme yapılmış olup, sudan numune alınmıştır. Bartın Irmağından alınan su numuneleri; ‘Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’ ve ‘Yerüstü Su Kalitesi Yönetmeliği’ kapsamında analizleri yapılmak üzere Bakanlığımız Çevre Referans Laboratuvarına gönderilmiştir.

 

 

Ayrıca İlimizde Kozcağız Yolu Üzeri Mevkideki faaliyetini sürdüren bir tekstil fabrikası ile ilgili bazı yerel basın ve sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar üzerine 19/10/2023 tarihinde tesisin etki alanı olabilecek 8 ayrı noktadan (Tesis proses (ham) suyu, arıtma tesisi girişi ve çıkışı, karışım öncesi DSİ kanalı, tesis suyu Bartın Irmağı karışım noktası öncesi ve sonrası ile balık ölümlerinin gerçekleştiği boğaz mevkii) numuneler alınmış olup, eşleştirme analizi yapılmak üzere yine Bakanlığımız Çevre Referans Laboratuvarına gönderilmiştir. Laboratuvar sonuçlarına göre gerekli işlemler yapılacaktır.”

ETİKETLER : Bartın Irmağı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›