“Yerelde iktidarı almak durumundayız”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçi alımı kura çekim töreni için Bartın’a geldi. İki isim de gündeme dair açıklamalarda bulunurken yerel seçimlere ilişkin mesajlar veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır büyüyen, güçlenen bir Türkiye var. Artık zalimlere dur diyebilen bir Türkiye var. Çok önemli bir liderimiz var ve kıymetini bilerek o liderin etrafında kenetlenerek hep birlikte daha çok yol almak zorundayız. Ve burada gerek genelde gerekse de yerelde iktidarı almak durumundayız, güçlü olmak zorundayız” dedi.
Bu haber 2023-10-21 10:43:25 eklenmiş ve 23 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) İşçi Alımı Kura Çekim Törenine katılmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan Bartın’a geldi.

 

 

İlk olarak Bartın Valiliğini ziyaret eden Bakan Yardımcıları, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Yardımcıları, Valilik Şeref Defterini imzalamalarının ardından Vali Arslan’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

 

 

Ardından da ilk olarak Bartın Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Yardımcıları, Hükümet Caddesi’ndeki esnaf ziyaretlerinin sonrasında AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi.

 

 

“Gerçek devletler terör estirmez”

 

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken yerel seçimlere ilişkin de önemli mesajlar verdi. Bakan Yardımcısı Aydın, konuşmasında şöyle dedi:

 

 

Hayırlı iş için Bartın’dayız. İnşallah Bartın’ımızın istihdamına katkı sunacak katma değer katacak olan 400 kıymetli madencimizi Bartın’ımıza kazandırmış olacağız. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, özellikle ciddi destekleri ve bu sözün takipçisi olarak kıymetli Enerji Bakanımıza, Çalışması Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum.

 

 

Gerçekten 10 gündür, 10 günü aşkın bir süredir böyle bir adeta film sahnelerde göreceğimiz hatta göremeyeceğimiz büyüklükte, vahamette bir dramla karşı karşıyayız. Gerçek devletler terör estirmez, devletlerin mutlaka hukuk kurallarına bağlı olarak yaşamlarını idame ettirmesi lazım. Hem ulusal hukuklar var hem de uluslararası hukuka bağlı olarak, ondan kaynaklanan haklarını kullanması elbette doğaldır. Ancak hiçbir devlet savaşta dahi bir hastaneyi bombalama cüretine giremez. Hiçbir devlet, devlet olarak masum bebeklere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara el uzatamaz, onları bombalayamaz. Sivil halkı katliama yol açamaz. Ancak İsrail Filistinli’lere karşı ve maalesef dünyanın gözü önünde bu cereyan ediyor. Ve daha da kötüsü Amerika’sından diğer Batı Avrupa'sına kadar buna ciddi manada destek veren tek dişi kalmış canavar suretindeki o batı dünyasını da görüyoruz. Ama biz biliyoruz ki zulümle abat olunmaz. Elbette ki mazlumların ahı tutacaktır. Elbette ki Rabb’im hükmünü koyacaktır. Elbette ki bu inananların uyanışına vesile olacaktır ve bu İsrail için şahsi kanadın sonun başlangıcı olacaktır.

 

 

“Bu şekilde bir dünya düzeni olmaz”

 

 

O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımız bütün insanlığı davet etti, insan hukukuna, insan hakkına, riayet etmesi noktasında bütün insanların etkili ve yetkili şekilde bu zulme dur demesi ve bunun için aksiyon alması için davet etti. Ta baştan beri boşuna demiyor ‘Dünya beşten büyüktür’ diye. İşte Rusya Güvenlik Konseyi’nin acil toplantıya çağırdı. Amerika ‘yok’ dedi. Onun için yeniden bu kuruluşların kendini check etmesi lazım diyoruz. Onun için Birleşmiş Milletler ve diğer bütün uluslararası kuruluşların hakkıyla muamele etmesi lazım diyoruz. Ama bunun yapısal olarak yeniden ele alınması gerekiyor. Bu şekilde bir dünya düzeni olmaz. Haklının güçlü olacağı bir düzen lazım bize. Güçlünün haklı olduğu bir düzen değil. Ne yaparsa yapsın gücünden hakkını bulan biri değil. Haklı olduğu zaman güçlü olmalı. Ama maalesef yaşadığı şunu bize gösteriyor.

 

 

“Yerelde iktidarı alarak güçlü olmak zorundayız”

 

 

Biz güçlü olmak zorundayız. Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız ve gücümüzün en büyük kaynağı da emin olun birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz... Bunun için şartlar ne olursa olsun, zaman zaman ufak tefek meseleler olabiliyor ama biz özellikle AK Parti teşkilatları olarak öncelikle bu şehrin dahası da bu ülkenin birliğinin tesisi için çimento olmak zorundayız. Beraberce hareket etmek durumundayız ve biz başta savunma sanayi alanında olmak üzere her alanda dünyayla rekabet edilebilir ölçüde kendimizi geliştirmek zorundayız. Ekonomimizi büyütmek zorundayız. Eğer ekonominiz varsa eğer silahınız varsa işte gücünüz de oluyor maalesef böyle bir dünya var.

 

 

Ve bu anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 21 yıldır büyüyen, güçlenen bir Türkiye var. Artık zalimlere dur diyebilen bir Türkiye var. Bu çok önemli. Bir lider var. O liderin kıymetini bilerek o liderin etrafında kenetlenerek hep birlikte daha çok yol almak zorundayız. Ve burada gerek genelde gerekse de yerelde iktidarı almak durumundayız, güçlü olmak zorundayız.

 

 

Onun için değerli kardeşlerim ben de bir teşkilat mensubuyum. Kolay değil teşkilatçılık zor bir görevdir, gönülden yapılan bir iştir. Bizim bir davamız var. İşte bu davanın peşinde koşuyorsun. İnsana ait olan her şey bizim için kıymetlidir. Onun için Filistin diyoruz. Onun için Filistin davasını kendi öz davamız gibi görüyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Onun için parti olduk. Onun için iktidara talip olduk. Niçin? millete hizmet için. O yüzden sizlerden istirhamım birliğimizi, dirliğimizi muhafaza edin. Gününüzü pekiştirin. Burada komutanımız, değerli il başkanımız, vekilimiz, eski yeni başkanlarımız, teşkilat mensuplarımız, kadın kollarıyla, gençlik kollarıyla, belediyelerimizle meclis üyelerimize, belediye başkanlarımızla hep birlikte sandık müşahidine kadar, omuz omuza dayanışarak, mücadele ederek inşallah çıtayı daha yukarılara taşımak zorundayız. Ben sizlere teşekkür ediyorum. Sizlerden Allah razı olsun Bugün bizleri misafir ettiniz. Değerli abimize, vekilimize, kıymetli başkanımıza, önceki sonraki yeni bütün vekillerimize, adaylarımıza, teşkilatlarımıza hepinize teşekkür ediyorum.”

 

 

“Tüm mazlumların hep yanında olduk”

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan da parti binasında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Sözlerime başlarken ben de 13 gündür devam eden Filistinli zulmü lanetleyerek bu zulmü yapanları Allah'a havale ederek başlıyorum. Filistinli kardeşlerimiz için Cenab-ı Allah'tan yardım diliyorum. Hepimizin bildiği bir prensip var; ‘Sizden biriniz bir kötülük gördüğü zaman onu eliyle değiştirsin, eliyle gücü yetmiyorsa, diliyle değiştirsin, buna bile gücü yetmiyorsa hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin’ hükmü çerçevesinde, prensibi çerçevesinde tüm inananların, tüm Müslümanların bu zulmü durdurmak için ellerinden ne imkan geliyorsa çaba sarf etmesi gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Aksi takdirde hiçbir insanın daha sonra böyle bir zulmün kendisinin de başına geldiğinde yardım istemeye dilinin olmayacağını, hakkının olmayacağını hatırlatmak istiyorum. Bir ülke olarak dinine, diline, ırkına bakmaksızın dünyadaki tüm mazlumların hep yanında olduk. Yine yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Cenab-ı Allah'tan tekrar Filistin halkına zalimlere karşı yardım talep ediyorum.

 

 

“Kazasız belasız bir iş hayatı diliyorum”

 

 

Bugün biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önceden söz vermiş olduğu TTK'ya 2 bin işçi alımının Bartın kısmını gerçekleştirmek için buradayız. Yapılan başvurular çerçevesinde alacağımız işçi sayısından çok daha fazla bir talep olduğu için noter huzurunda kura çekmek suretiyle bu işçilerimizi TTK’ya kazandırmış olacağız. Ben şimdiden noterde çekilecek kurayla işçi olma hakkını kazanacak tüm kardeşlerime başarılar diliyorum. Kazasız belasız bir iş hayatı diliyorum. Tekrar hepinizi saygıyla selamlıyorum”

ETİKETLER : TTK Kura Çekim Töreni
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›