BARÜ, Çankırı’daki sempozyuma katılacak

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu”, 26-28 Ekim tarihleri arasında, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Bartın Üniversitesi (BARÜ) ile Kastamonu Üniversitesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilecek.
Bu haber 2023-10-20 10:42:10 eklenmiş ve 51 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılını kutladığımız bu ay içinde önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak. Çankırı Karatekin Üniversitesi, BARÜ ve Kastamonu Üniversitesi’nin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü akademisyenlerinin iş birliğiyle “2. Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu” düzenlenecek.

 

 

Sempozyumun temel amacı bilgi ve belge yönetimi araştırmacılarını, öğretim elemanlarını, uygulamacıları, meslek örgütlerini ve alanla ilişkili tüm paydaşları bir araya getirerek bilgi ve belge yönetimi alanında güncel konular, sorunlar ve gelecekte yapılması gerekenlerle ilgili bilgi aktarımı ve düşünce paylaşımında bulunulmasını sağlamak olacak.

 

 

Hibrit gerçekleştirilecek

 

 

Yüz yüze ve çevrimiçi olmak üzere hibrit gerçekleştirilecek olan Sempozyuma, “Kalkınmada Veri, Bilgi, Bilişim ve Yönetişim” ana teması altında bilgi ve belge yönetiminin tüm çalışma konularıyla ilgili bilgi ve düşüncelerini paylaşmak isteyen bilim insanları, araştırmacılar, uzmanlar ve uygulamacılar özgün akademik çalışmalarıyla katılabilecekler.

 

 

Yerli ve yabancı bilim insanları sunum yapacak

 

 

Türkçe ve İngilizce bildirilerin yer alacağı Sempozyuma, farklı ülkelerden bilim insanları ve uygulamacılar da bilim kurulu üyeliği ve bildiri sunmak üzere katkı sağlayacak.

 

 

Sunum ve bildiriler kitap haline getirilecek

 

 

Açılış ve davetli konuşmacı oturumlarının yer aldığı ilk günün ardından sempozyum oturumlarına yüz yüze devam edilecek. Sempozyumda sunulmak üzere gönderilen bildiri özetleri, bilim kurulunda yer alan uzmanlar tarafından değerlendirilecek, kabul edilen ve sunulan bildirilerin tam metinleri, daha sonra “Sempozyum Kitabı” olarak da yayınlanacak.

 

 

Katılım şartları neler?

 

 

Bartın Üniversitesi’nden verilen bilgiye göre; bir kişinin en fazla 2 bildiri ile katılabileceği sempozyum katılım için herhangi bir ücret ödenmeyecek. Yurt içi ve dışından konuyla ilgili uygulamacı, akademisyen ve araştırmacıların katılımına açık olan sempozyumdaki bildiri özet ve tam metinleri daha önce bir yerde sunulmamış ve yayımlanmamış olması gerekiyor. Sempozyum 26 Ekim 2023’te (ilk gün) yüz yüze sonraki günler çevrimiçi oturumlar şeklinde yapılacak. Sempozyumda sunum yapacak kişinin mutlaka yazar veya ortak yazar olması gerekiyor. Başkasının adına bildiri sunulamayacak. Sempozyumda sunum yapılmadığı takdirde katılım belgesi verilmeyecek.

 

 

Bildiri özet ve metni, yazım kurallarına uygun olarak hazırlanacak. Yazım kurallarına uymayan özet ve bildiriler değerlendirmeye alınmayacak. Sempozyuma özet metinle katılım sağlanamayacak, tam metin gönderme zorunlu olacak. Özet ve Tam Metin göndermede sempozyum web sayfasında belirtilen tarih ve kurallar esas alınacak. Bildiri özetleri Sempozyum konularına, bilimsel şartlara uygunluk ve çalışmanın özgünlüğü dikkate alınarak Bilim Kurulu Üyeleri’nce değerlendirilecek. Kabul edilen bildiri özetleri sempozyum takvimi dahilinde web sayfasında duyurulacak.

 

 

Sunumlar 15 dakika Türkçe ya da İngilizce olacak

 

 

Oturumlarda bildiri sunumları için herkese 15 dakika verilecek. Yaklaşık 10 dakikalık konuşma ve 5 dakikalık soru cevap süresi̇ olmak üzere her katılımcı 10-15 dakika sunum yapabilecek. Bildiri özeti ve bildiri tam metnini Sempozyum Düzenleme Kuruluna teslim eden katılımcı, bunların basımına izin vermiş sayılacak. Sunum dilleri İngilizce ve Türkçe olacak.

 

 

Tüm paneller YouTube’den takip edilebilecek

 

 

Oturumlarda bir moderatör ve soru-cevap bölümü için bir çevirmen bulunacak.  Bildiri̇ tam metinleri hakem sürecinden geçtikten sonra sempozyum bildiri kitabında yayımlanacak. Ayrıca tüm paneller resmi YouTube hesabından canlı olarak takip edilebilecek.

 

 

Sempozyumla ilgili daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler https://sempozyum2023.karatekin.edu.tr adresindeki web sayfasını ziyaret edebilirler.

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›