Adalet Bakanı Tunç: “Filistin’de insanlık suçu işleniyor”

Bartın’daki programları öncesinde Samsun’da önemli bir dizi ziyaretlerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Filistin’de işlenen bir insanlık suçu var, hukuksuzluklar var. Maalesef dünyanın gözü önünde adeta soykırım diyebiliriz buna” dedi.
Bu haber 2023-10-16 16:31:28 eklenmiş ve 32 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem Çömlek

 

 

Hafta sonu Bartın’da katıldığı programlar öncesinde Samsun’da bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Filistinli masumların, sivillerin üzerine bombalar yağdırıldığını, çocukların katledildiğini söyledi.

 

 

Gazze’de yaşanan olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’in masum insanlar üzerinde savaş suçu işlediğini belirtti.

 

 

Dünyanın Filistin'de yaşananlara sessiz kaldığını ifade eden Bakan Tunç, "Kanayan yaranın artık durması için Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız büyük bir gayret gösteriliyor. Temennimiz oradaki masum katliamının, çocuk katliamının bir an önce durması” diye konuştu.

 

 

“Temennimiz, oradaki masum katliâmının bir an önce durması

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her platformda uluslararası sistemin, uluslararası kuruluşların insanlığın sorunlarına artık çare olamadığını, "Dünya 5'ten büyüktür" diyerek ifade ettiğini anlatan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 

 

"Filistin meselesinde de başından bu yana, Filistin'in toprakları yıllar boyunca İsrail'in işgali altında ve bugünlere gelindi. İşgal altındaki topraklarda 1967 sınırına dönülüp iki devletli çözüm olması noktasında Türkiye'nin dış politikası hep devam ediyor. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisinde de tüm siyasi partilerin ortak mutabakatıyla bir metin ilan edildi. Orada da Sayın Meclis Başkanı'mız ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri ortak metne tamamı imza attı. Türkiye'nin bu noktadaki haklı tepkisini dünyaya göstermek istiyoruz. Dışişleri Bakanı'mız bölgeye gitti. Bölge ülkelerini ziyaret ederek kanayan yaranın artık durması için Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız, Dışişleri Bakanı'mız büyük gayret gösteriyor. Temennimiz, oradaki masum katliamının, çocuk katliamının bir an önce durması.”

 

 

“İnşallah ateşe körükle giden ülkelerin aklı başına gelir”

 

 

Gazze'nin abluka altına alınması, elektriği ve suyunun kesilmesinin insanlık dışı bir durum olduğunun altını çizen Bakan Tunç,  "Maalesef uluslararası kuruluşların, küresel güçlerin ateşe körükle gittiklerini görüyoruz. Özellikle Avrupa'ya baktığımız zaman, özellikle İsrail'i protesto ve Filistin'in yanında olmak isteyen insanların gösterilerine karşı maalesef yasaklamalar olduğunu görüyoruz. Terör örgütünün propagandasına serbestlik yapan, koruma kalkanı içerisinde gösteriler yapmalarına müsaade eden Avrupa'nın Filistin söz konusu olduğunda insanlık dışı katliamların protesto edilmesi, insan hakları mücadelesinin verilmesi söz konusu olduğunda gösterilere nasıl müdahale edildiğini ve yasaklandığını, Avrupa'nın göbeğindeki ülkeler bakımından çifte standardı görüyoruz maalesef. Türkiye olarak bugüne kadar akan kanın durması ve Filistin'de iki devletli bir yapının oluşması noktasındaki politikamızı hep sürdürdük. Bundan sonra tek çözüm, 1967 sınırlarına dönülüp iki devletli bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasından geçiyor" diye konuştu.

 

 

Akan kanın bir an önce durması, ateşe körükle giden ülkelerin aklının başına gelmesi ve uluslararası sistemin sessiz kalmaya devam etmemesini temenni eden Adalet Bakanı Tunç, “Türkiye olarak oradaki masumların korunması, çocukların katledilmesinin önlenmesi noktasındaki mücadelemize hız kesmeden devam ediyoruz. Filistin'de, özellikle Gazze yıllarca abluka altında. Oradaki 2 milyon insan yıllarca tecrit edilmiş durumda. Dolayısıyla onların gıda ihtiyaçları var. Türkiye olarak bugüne kadar insani yardım noktasında hiç elimizi oradan çekmedik, oradaki Filistinlilerin yanında olmaya devam ettik. Bu zor günlerinde de yine yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu anlamda gerek insani yardım, gerekse savaş durumunun ortadan kaldırılmasını sağlamaya yönelik adımlarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›