Emiroğlu, yeni dönem için oldukça iddialı

Bartın’ın Hasandakı beldesinin Milliyet Hareket Partili (MHP) Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, geçtiğimiz hafta partisinin Bartın İl Yönetimi ile birlikte giderek 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için yeniden aday Adaylığı başvurusu yaptıktan sonra gazetemizi de bünyesinde bulunduran EYBEY Medya Yayımcılık Tic. Ltd. Şti.’ye özel yaptığı açıklamada, beldeyi vatandaşların yaşamaktan mutluluk ve gurur duyacakları bir yer haline getirebilmek adına canla başla çalışmayı sürdüreceklerini söyledi. Yeni dönemde Hasankadı’lıları TOKİ aracılığıyla konut sahibi yapabilmek için gayret göstereceklerini belirten Emiroğlu, bir adet kapalı Pazar yeri, karakol karşısına mesire alanı ve park yapmayı planladıklarını, ihtiyaç duyulan yeni mezarlık alanının açılacağını, dönem su depolarının yenileneceğini ve 20 yıllık su isale hattında ciddi bir bakım onarım çalışması gerçekleştirileceğini söyledi. Beldedeki misafirhaneyi de kısa süre içinde hizmete sokacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Emiroğlu, son ve en büyük müjdeyi ise sona sakladı. Emiroğlu, Hasankadılı hemşehrilerini doğalgaz ile buluşturmak için de sabırsızlandıklarını yeni dönemde bunu sağlamanın da kendilerine nasip olacağını sözlerine ekledi.
Bu haber 2023-12-19 10:02:46 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

ERKAN HİZOĞLU

 

Bilindiği üzere; MHP’den 31 Mart 2024’teki seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olan isimler geçen hafta Ankara’ya adeta bir çıkarma yapmış, Genel Merkez’e resmi başvurularını yapmışlardı. Bu vesile ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek hemşehrilerin selam ve hürmetlerini ileten Hasankadı Belediye Başkanı Emiroğlu, ziyaretin ve aday adaylığı başvurusunun sonrasında EYBEY Medya’ya sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

“İstihdamı artırdık”

 

Genel Başkanları Bahçeli’den aldıkları güç ve motivasyonla hizmet üretmeye devam edeceklerini belirten Emiroğlu, yeni dönemde vatandaşların teveccüh gösterip kendisine bir kez daha görev vermesi durumunda önceliği istihdamı artırmaya vereceklerinin altını çizdi. Sonrasında geçen döneme ilişkin bilgiler vererek sözlerini sürdüren Emiroğlu, Hasankadı Küçük Sanayi Sitesi’ndeki 12 işyerinde 15 kişiden fazla kişiye istihdam sağlandığını, belediye araçlarının tamiri için sanayi sitesindeki bir işyerinin Belediye Kademesi olarak hizmete sunduklarını anımsattı.

 

İtfaiyeye 13 bin litrelik arazöz kazandırıldı

 

Bir diğer önemli hizmetlerinin Belediye’nin araç parkını genişletmek olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Emiroğlu, İtfaiye Müdürlüğü’ne hibe yoluyla 13 bin litre su kapasitesi olan büyük bir arazöz kazandırdıklarını söyledi.

 

112 İstasyonu hizmete başladı

 

Beldenin önemli ihtiyaçlarından biri olan 112 İstasyonu’nun da geçen dönem beldeye kazandırıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Emiroğlu, istasyonunun beldenin neresinde olursa olsun acil durumlarda müdahaleyi hızlandırdığını ve kolaylaştırdığını kaydetti. Emiroğlu, 112 İstasyonu’nun belediye binasının altında hizmet verdiğini de sözlerine ekledi.

Beldede önem verdikleri bir diğer hizmet konusunun istihdamı artırmak olduğunu vurgulayan Başkan Emiroğlu, Plise Tekstil isimli işyerinde halihazırda 50 kişilik istihdam edildiğini bu rakamın yakın bir gelecekte 120’ye çıkarmak için görüşmeler yürüttüklerini, bir ulusal marketin beldeye gelmesini ve bu sayede de 4 kişinin istihdam edilmesini sağladıklarını söyledi. Emiroğlu, yaptıkları girişimler sayesinde beldeye kok kömürü ve palet üretimi sağlayan bir işletme kazandırarak burada da 6 hemşehrilerinin istihdam edilmesine vesile olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hasankadı Belediye Başkanı Emiroğlu’nun sözlerinden öne çıkan diğer önemli konu başlıkları ve sözleri ise özetle şöyle:

Ekoturizm projesi ihale aşamasına geldi

 

“Kırlangıç Ekoturizm Projemiz’in hazırlık aşamasını tamamladık. Yeni yılda ihale edilerek çalışmasını tamamlayacağız. Beldedeki bütün dere yataklarının ıslah çalışmaları takibimizde olup hızlı bir şekilde devam ediyor. Belde yollarını imkanlar dahilinde yeniledik, onardık. Camilerin bakım, onarımının yapılması ve ihtiyaçlarının giderilmesini sağladık.

 

Yapılanları bir bir sıraladı

 

Vatandaşımızın ulaşım imkanlarını genişletebilmek adına Hasankadı-Yortan, Yenice, Kelemen ve Karabük güzergahlarında yeni dolmuş hattı açtıklarını hizmete sunduk. Beldede vatandaşların en büyük ihtiyaçlarından biri de para yatırma haznesi de bulunan bir ATM cihazıydı. Girişimlerimiz sayesinde bunu da beldemize kazandırdık.

Belediye araçlarının gelişi güzel park edilmesinden kaynaklı sıkıntıya da son överdik. Bunun için bir garaj yapıldı. Artık belediyemizin araçları söz konusu garajda park ediliyor. Bu hem cadde ve sokaklarda kalabalığa neden olmuyor hem de araçlarımızın mevsimsel etkilerden olumsuz etkilenmesini önleyerek ömürlerini uzatıyor.

Açıklamalarının devamında sosyal içerikli hizmetler hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Emiroğlu, “Her yıl 25 çocuğumuzun sünnet ettirilmesi ve sünnet düğünlerinin düzenlenmesini sağladık. Tel Kırma Kursu ile beldemiz kadınların maddi olarak destekliyoruz. Yine kapalı spor salonu için imzalanan protokolle halkımızın düğün etkinliklerini gerçekleştiriyoruz. Anneler Günü, Kadınlar Günü ve diğer önemli günlerde aktivitelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyor. Kısaca vatandaşlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmıyor acılarında da mutluluklarında da yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

 

Yeni dönem projelerini anlattı

 

Röportajımızın sonunda ise yeniden Başkan seçilmesi durumunda Hasankadı’ya kazandırmayı hedeflediği yenilikler ile ilgili bilgiler veren Şeref Emiroğlu, bunların bayında TOKİ’nin beldeye getirilerek başta dar gelirliler olmak üzere ev sahibi olma hayali kuran Hasankadılıların bu hallerini gerçekleştirmelerine aracı olmak istediklerini söyledi. Beldeye Kapalı Pazar Yeri’nin yanı sıra karakol karşısın bir mesire alanı kazandırıp park yapmayı da planladıklarını ifade eden Emiroğlu, yeni bir mezarlık alanı açacaklarına, beldedeki su depolarının yenileneceğine, 20 yılı geride bırakan su isale hattının bakım-onarım ve yenileme çalışmasının yapılacağına ve misafirleri ağırlamak için beldeye bir misafirhane açılacağının sözünü verdi.

 

En büyük hayali doğalgaz

 

Başkan Emiroğlu’nun en büyük hayali ise beldeyi en temiz ve çevre dostu yakıt olan doğalgaz ile buluşturmak. Bunun için yeni dönemde belediye olarak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya gayret göstereceklerini belirten Emiroğlu, devlet eliyle getirilecek olan doğalgaz ile ilgili her konun takipçisi olacakları söyledi.

ETİKETLER : Bartın Hasankadı Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›