Raci Özdemir CHP’den aday adayı oldu

Memleket özlemiyle yıllardır İstanbul’da yaşayan Raci Özdemir, “Akıl bilim tecrübe ve cesaret hatta siyaset üstü bir kişi olmanın yanında vizyon sahibi bir kardeşiniz olarak Bartın'ın çıkarlarını ve halkın beklentilerini halkla paylaşmak, sosyal belediyeciliği Bartın'la özleştirip Bartın'ın örnek bir il olması için başarılı olacağıma inandığım için aday adayı olmayı doğru bir görev olduğuna inanıyorum” diyerek Bartın Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday adayı oldu.
Bu haber 2023-12-06 15:32:40 eklenmiş ve 42 kez görüntülenmiştir.

 

Partilerin 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için hazırlıkları devam ederken adaylık başvuruları da sürüyor.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir adaylık başvurusu da memleket özlemiyle yıllardır İstanbul’da yaşayan Raci Özdemir’den geldi.

 

 

Adaylık başvurusunu CHP İl Başkanı İsmail Cem Akyol’a yapan iş insanı Raci Özdemir, büyükşehirde yaşamanın zorluklarıyla Bartın’ın sorunlarını daha iyi gözlemlediğini belirtirken şunları söyledi:

 

 

“Bartın’ın yenilenmesi insanı  ve vicdani bir olaydır. Bartınlı olmanın gereğide budur ve doğup yetiştiğimiz Bartın'ı sevmenin ötesinde hepimizin aslı görevidir.

 

 

“Olmazsa olmazımızdır”

 

 

Dolayısıyla Bartın'ı yeniden keşfedip yenilenmesi hatta hak ettiği güzelliğe kavuşması olmazsa olmazımızdır.

 

 

Bu nedenle 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlere katılmak üzere  gördüğüm lüzum üzerine Cumhuriyet Halk Partisinden Bartın Belediye Başkanı aday adayı olduğumu beyan ediyorum.

 

 

Aday adayı olmak medeni cesaretin vücut bulmuş halidir. Çünkü hizmet yarışına aday olmak demokrasi şölenine katılıp Atatürk koşusunu bayrak yarışı ile taçlandırmak vatan sevgisinin bir simgesidir. 

 

 

“5 kırmızı çizgim var”

 

 

Nasıl Türkiye dünyada eşsiz bir ülke ise Bartın’da ülkemizde eşsiz bir il olmasının ötesinde yeşille mavinin simgesi olup Türkiye'de nehir taşımacılığı yapan tek ilimizdir. Bu nedenle nasıl herkesin kırmızı çizgisi elbette varsa benimde 5 kırmızı çizgim var. Birincisi kainatın sahibi yüce Allah, ikincisi hak peygamberimiz Hz. Muhammet, üçüncüsü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Atatürk, dördüncüsü canımız kadar sevdiğimiz can Türkiyem, beşinci ise gururla sevdiğimiz can Bartın’dır. 

 

 

“Bartın'ın örnek bir il olması için adayım”

 

 

Bu nedenle neden Bartın 5 yıldızlı bir il olmasın? Bartın'ın sorunlarını Bartın halkı ile paylaşmak doğru bir çözümdür. Bu durum karşısında Bartın'ın sorunlarını çok iyi gözlemleyen birisi olarak aday adayı olmayı kendimde bir görev gördüm.

 

 

Çünkü uzun yıllar inşaat sektöründe kendi işimi yapmış olmanın ötesinde sivil toplum geleneğinden gelen bir kişi olmanın 25 yıldır İstanbul, Bartın ve Bursa üçgeninde yaşamam  hayatıma büyük kazanımlar katmıştır.

 

 

Çünkü İstanbul metropol bir şehir olmanın ötesinde bir okyanus niteliğinde olması  bizler büyük kazanımlar vermiştir. Bu nedenle kimsenin yanlışına ortak olmamakla beraber nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmeyen bir kişiliğe sahibim.

 

 

Çünkü akıl bilim tecrübe ve cesaret hatta siyaset üstü bir kişi olmanın yanında vizyon sahibi bir kardeşiniz olarak Bartın'ın çıkarlarını ve halkın beklentilerini halkla paylaşmak, sosyal belediyeciliği Bartın'la özleştirip Bartın'ın örnek bir il olması için başarılı olacağıma inandığım için aday adayı olmayı doğru bir görev olduğuna inanıyorum. Çünkü belediyecilik toplu yaşam yönetimidir. Herşeyin şeffaf olmasının ötesinde Belediye Meclisi Bartın’da bir halk meclisi oluşturup tüm sorunları ortak bir noktada çözmek çok daha adaletli olacağına inanıyorum.”

 

 

Özdemir, başvurusu sonrasında partililerin tebriklerini kabul etti.

ETİKETLER : Cumhuriyet Halk Partisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›