Bartın Belediyesi, dijital hizmetleriyle de hayatı kolaylaştırıyor

Belediyenin yenilikçi hizmet anlayışı çerçevesinde teknolojiye ayak uyduran uygulamalarıyla hizmette kolaylık sağlayan Bartın Belediyesi, www.bartinbelediyesi.com adresi üzerinden pek çok hizmeti Bartın halkının hizmetine sunuyor. Bartın Belediyesi web sitesine giren vatandaşlar “Borç Ödeme” başlığı altında açılan yeni sayfaya girerek işlemlerini sıra beklemeden rahatça gerçekleştirebiliyor.
Bu haber 2023-12-16 10:31:20 eklenmiş ve 22 kez görüntülenmiştir.

 

 

Hizmetler internete taşındı, binlerce kişi kullandı!

 

 

Bartın Belediyesi, dijital belediyecilik atılımıyla hayata geçirdiği yenilikler sayesinde vatandaşlara büyük kolaylık sağlıyor. Modern teknolojiye ve gelişen altyapıyla vatandaşlara daha kolay hizmet sunmak adına önemli çalışmalara imza atan Belediye, www.bartinbelediyesi.com adresi üzerinden pek çok hizmeti Bartın halkının hizmetine sunuyor.

 

Ödeme yapmak çok kolay

 

“E-BELEDİYE” uygulaması ile vatandaşlar belediyeye gelmeden “borç ödeme ve sorgulama”, “Su Abonelik Ön Başvuru”, “Beyan Bilgileri Sorgulama”, “Sicil Bilgileri Sorgulama”, “Tahakkuk Bilgileri Sorgulama”, “Tahsilat Bilgileri Sorgulama”, “Resmi İlan Portalı”, “sanal tur” uygulaması, “vefat ilanları sorgulama”, “iletişim” bölümünde yer alan “Çözüm Merkezi”ne başvuru gibi tüm iş ve işlemlerini bilgisayar ve akıllı telefonlar üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.

Sitede belediye ile ilgili genel bilgiler, duyuru ve ilanlar, nöbetçi eczaneler, otobüs tarifeleri ve saatlerinin yanı sıra Meclis toplantıları, belediye hizmetleri ve çalışmalarıyla ilgili en güncel haberler de yer alıyor.

 

Önemli bir boşluğu doldurdu!

 

Yine ana sayfada “İletişim” bölümünde bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun talimatları doğrultusunda kurulan  “İlk Adımda Çözüm Merkezi” bölümünden şikâyet, öneri, talep ve ihtiyaçlar doğrudan iletilebiliyor. Çözüm Merkezi, hizmeti halkın ayağına götürerek vatandaşın zaman kaybetmesini önleyen, güvenilir ve kolay ulaşılabilir bir yönetim anlayışını hakim kıldı.

 

Bartın’da vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt veren ve gönüllere dokunan projeler inşa eden Başkan Fırıncıoğlu’nun büyük önem verdiği söz konusu proje bu noktada kentte  çok önemli bir boşluğu doldurdu. Bartın Belediyesi’ne gelerek veya 0378 227 10 25 (Dahili 1115-1116) ile 153 numaralı telefon aracılığıyla ulaşan vatandaşların talep ve önerilerini alan Çözüm Merkezi personeli ihtiyaçları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuluyor. Telefon numaralarının yanı sıra ilkadimdacozummerkezi@bartin.bel.tr ve  bartinbelediyesi@bartin.bel.tr mail adreslerinden de gelen talepler ilgili birimlere yönlendiriliyor.

 

“Sanal Tur” ile Bartın bir tık uzağınızda!

 

“E-Belediye” Projesinin yanı sıra Sanal Tur projesi de hayata geçirildi. “www.sanalturbartin.com” adresi üzerinden Sanal Tur projesi ile turizm değerlerimize dünyanın her yanından erişebilirlik oranı artırıldı.

 

Büyük önem verilen bu proje ile şehrimizin tarihi değerleri ve gezilebilecek tüm mekanlar bilgisayar ve internet ortamında interaktif olarak yukarı ve aşağı ve sağa sola olmak üzere 360 derecelik bir açı ile izlenebiliyor. Bir görüntüden diğer bir görüntüye geçmek, örneğin bir dış mekandan kapıyı tıklatarak iç mekana girmek, yakınlaştırarak detayları görebilmek, fotoğraf menü vasıtasıyla yöneterek gezebilmek kolaylıkla mümkün oluyor.

 

Ziyaretçilere sanki oradaymış gibi hissetmesini sağlayan 360 derece sanal tur, mekanı, hizmetleri, ürünleri tanıtmak için büyük bir kolaylık sağladı. İlk etapta sanal turda Bartın Kent Müzesi, Bartın Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi ile Bartın Kültür Yolu ile ilgili çalışmalar tamamlanarak, vatandaşların kullanıma açıldı.

 

5 milyon 214 bin 335.61 TL tahsilat yapıldı

 

“www.bartinbelediyesi.com” adresine 2023 yılında 74 bin 443 ziyaret olurken, 15 bin 607 kişi site üzerinden su borcu, çevre temizlik ve emlak vergisi gibi ödemelerini gerçekleştirdi. Belediye sitesi üzerinden işlem yapan 15 bin 607 kişiden toplam 5 milyon 214 bin 335.61 TL tahsilat yapıldı.

 

“Dijital dönüşüme büyük önem veriyoruz”

 

Dijital dönüşümün önemine değinen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu; “Teknolojik gelişmeleri takip ederek, bu yenilikleri Belediye hizmetlerinde kullanabilmek çok önemli. Bu kapsamda da hizmet kalitesini artırabilmek adına dijital dönüşüme büyük önem veriyoruz. Bartın Belediyesi web sitemiz www.bartinbelediyesi.com ile halkımıza online olarak birçok hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız belediyemizle ilgili veya yapılan çalışmalarla ilgili tüm detaylı bilgiye belediye sitemizden ulaşabiliyor. Vatandaşlarımız belediyeye gelmeden ‘E-Belediye’ projesi sayesinde internet üzerinden çok sayıda işlemini gerçekleştirebiliyor. Vatandaşlarımıza büyük kolaylık sağlıyoruz” dedi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu e-Belediye
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›