Yürekli, AK Parti’den aday mı olacak?

Bartın’da iş, siyaset ve spor camiasının sevilen isimlerinden Soner Yürekli’nin Bartın Belediye Başkanlığı için AK aday adayı olacağı konuşuluyor.
Bu haber 2023-12-21 15:08:18 eklenmiş ve 46 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

Bartın’da iş, siyaset ve spor camiasının sevilen isimlerinden Soner Yürekli’nin Bartın Belediye Başkanlığı için AK aday adayı olacağı konuşuluyor.

31 Mart yerel seçimlerinin startını veren AK Parti’de aday adaylığı başvuru süreci ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da devam ederken son dönemlerde il siyasetinde bir isim oldukça dikkat çekiyor. Spor camiası ve Bartın esnafının da yakından tanıdığı aynı zamanda kamu yararına çalışan bir vakıf olan TÜGVA’daki başarılı çalışmalarıyla da ön plana çıkan Soner Yürekli’nin de bu günlerde AK Parti’den aday adaylığı için hazırlandığı öğrenildi.

Aktif siyasetiyle yarışa girecek

Yürekli’nin şuana kadar hangi listelerden aday adaylığı başvurusu yapacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Siyasetin tecrübeli isimlerinden biri olan 34 yaşında Yürekli, yaklaşık 14 yıldır AK Parti’nin içinde aktif siyasette yer alıyor. Siyaset yolculuğuna Kocaeli AK Parti İlçe Teşkilatı’nda başlayan Soner Yürekli, Kocaeli’de bir kamu kurumda çalıştıktan sonra memleketi Bartın’a dönerek esnaflık yapmaya başladı. İl esnafı tarafından da yakından bilinen ve sevilip sayılan Yürekli, siyasi çalışmalarına AK Parti Bartın Gençlik Kollarında devam etti.

Gençlik Kollarında kadrolarında çalışarak birçok seçimde aktif rol oynayan Soner Yürekli, Seçim Koordinasyon Merkezindeki çalışmalarıyla parti içerisinde takdir toplarken edindiği seçim tecrübeleriyle de dikkat çekiyor.

TÜGVA’dan birçok kez ödül aldı

Parti içerisindeki çalışmaları bu kadarla da sınırlı kalmayan Yürekli’nin yolu bu kez de AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen ve kamu yararına çalışan bir vakıf olan Türkiye Gençlik Vakfı’yla (TÜGVA) kesişti. TÜGVA Bartın İl Temsilciliğinin kuruluşunda  kurucu yönetim kurulu üyesi olarak aktif rol oynayan Yürekli, 2019’dan bugüne vakfın Bartın ayağındaki çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütüyor. Şuanda TÜGVA Bartın İl Temsilcisi olarak bu çalışmalarına devam eden Soner Yürekli, teşkilat yapılanması ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle de TÜGVA tarafından birçok kez ödüle layık görüldü.

Gece gündüz demeden çalışıyor

Bartın’da spor camiası tarafından da tanınan ve sevilen bir isimlerin başında gelen Yürekli’nin yıldızı spor alanında da parlıyor. 2022-2023 sezonunda Bartınspor Kulübünde Reklam ve Sponsorluktan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Yürekli, o dönemde gece-gündüz demeden Bartınspor sevgisiyle gerçekleştirdiği çalışmalarla da taraftarın sevgisini ve takdirini kazanıyor. Kırmızı-siyahlı takıma gönül veren Yürekli, bu sezonda hem iç saha da hem de deplasmanlardaki her maçta takımını yalnız bırakmayarak yanında yer alıyor.

Birçok sivil toplum kuruluşunda da kendinden başarıyla söz ettiren Soner Yürekli’nin önümüzdeki süreçte aday adaylığı başvurusu yapması bekleniyor.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›