Genel Başkan Güney, Bartın’da üyeleriyle bir araya geldi

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney, Bartın’a gelerek sendika üyeleriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen programda sendikal faaliyetler ve sözleşme süreçleri hakkında bilgi veren Güney, 7’inci Toplu Sözleşme sürecini de değerlendirerek yetkili sendika olan Memur Sen’i eleştirdi. Temmuz ayında memurlara yapılan, ancak memur emeklisine yansımayan 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin, acilen memur emeklilerine yansıtılmasını talep eden Güney, kendilerinin yetkili sendika olduğu 2011 yılı ile günümüzün kıyaslamasını da yaptı.
Bu haber 2023-12-11 15:06:01 eklenmiş ve 24 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney hafta sonu Bartın’a geldi.

 

 

Kahvaltı programında sendika üyeleriyle buluşan Genel Başkan Güney, sendikal faaliyetler hakkında bilgi verdi. Düzenlenen programa Türk Büro-Sen Bartın İl Başkanı Serkan Bilgin ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

 

 

Programda konuşan Türk Büro-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Türkeş Güney, sendikal olarak imza atılan başarıları da değerlendirerek “Kökleri güçlü bir geçmişe dayanan Türkiye Kamu-Sen büyük bir mücadelenin onurlu bir yönetim eseridir. Millî ve manevi değerlerle donanmış bu değerlerden asla taviz vermeyen Türk memurluğun yegâne adresi sarsılmaz, yıkılmaz şükür ki Kamu-Sen’in dünyada başka bir örneği yoktur ve olmayacaktır” dedi.

 

 

“Çok ciddi bir hazırlık yaptık”

 

 

Toplu sözleşme süreci hakkında da değerlendirmelerde bulunan Güney, şunları söyledi:

 

 

“Türkiye Kamu-Sen’in mazisi temizdir. Yolu Dürüstlük ve vazgeçilmezinde vatan ve millet sevdasıdır. Türkiye Kamu-Sen yalnızca ücret sendikacılığı değil aynı zamanda toplumu ve çalışanlarımızın bütün sıkıntıları ile yakından ilgilenmektedir. Çünkü bu devlet bu ülke bizimdir. Türkiye Kamu-Sen Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği önce ülkemiz prensibi ile bir araya geldiği çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden, hak ettiğini de mutlaka alan bir sendikacılık anlayışıyla hizmet vermektedir.

 

 

Bilindiği üzere memur ve memur emeklilerinin önündeki mali ve özlük hakları 2010 yılında yapılan anayasa referandumu ile birlikte sonu tek sayı ile biten yıllarda kamu işvereni dediğimiz hükümetle üye sayısı en fazla olan yetkili sendikanın Ağustos ayının birinci günü başlayan toplu sözleşme sürecinde belirlenir. Memur ve memur emeklilerimizin maaş ve ücretlerine 2024 -2025 yılları arasında uygulanacak mali ve özlük hakları için 1 Ağustos 2023 tarihinde başlayan toplu sözleşme süreci 22 Ağustos 2023, hizmet kollarında uzlaşma, gelen talepler yönünden ulaşılmazlıklar sonuçlandı. Uzlaşmazlıkla sonuçlanan kararlar hakem heyetine taşındı. Hakem heyeti 26 Ağustos tarihinde başlayan süreci 31 Ağustos’ta tamamladı. Türkiye Kamu-Sen olarak 7.Toplu sözleşme ile ilgili aşağıdaki hususlar yönünden diğer toplu sözleşmeden ayrı bir anlam ve önem ifade ederek çok ciddi bir hazırlık yaptık. 7.Toplu sözleşmenin diğer sözleşmelerden farkı Devletimizin Cumhuriyetin ikinci yüzyılı Türk yüzyılı dediği ilk toplu sözleşmesi olacak. Biz de bu hedefe inanıyor ve katkı sağlamak istiyoruz.”

 

 

“Memurlarımız emekli olmak istemiyor”

 

 

Temmuz ayında memurlara yapılan, ancak memur emeklisine yansımayan 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin, acilen memur emeklilerine yansıtılmasını talep eden Güney, “Temmuz ayında yapılmış olan ilave ek ödeme, sonuçları itibarıyla da hiç bir kesimi memnun etmemiştir. Yüksek enflasyon ve memur emeklilerimizin maaşlarına yansıtılmayan bu ek ödeme sebebi ile memurlarımız emekli olmak istemiyorlar, emekli olmak için 65 yaşı bekleyeceklerini ifade ediyorlar. Bu konudaki haklı gerekçelerimiz ve itirazlarımızı hakem heyetine de taşıdık, ancak itirazlarımız hakem heyetinin vicdanında karşılık bulmuş, fakat kamunun sayısal çoğunluğunu aşamamıştır. Refah payı konusunu her meşru platforma dile getirecek mücadeleyi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

“Yetkili sendikanın memuru temsil edecek gücü kalmadı”

 

 

Son olarak kendilerinin yetkili sendika olduğu 2011 yılı ile günümüzün kıyaslamasını da yapan Güney, “Türkiye Kamu-Sen'in yetkili olduğu 2011 yılında, en düşük memur maaşı asgari ücretin 2,33 katı iken; Temmuz ayında yapılan zamlar dahil, şu an en düşük memur maaşı asgari ücretin 1,78 katına ancak gelebilmiştir. Eğer ki, Türkiye Kamu-Sen'in bıraktığı seviye korunmuş olsaydı, bugün en düşük memur maaşı 20 bin 300 TL değil, 27-28 bin TL aralığında olacaktı. Masaya oturduğu 7 toplu sözleşmenin, üçünü yapısını bildiği halde, yapısı itibari ile kamu işverenin teklifinin üzerinde bir teklif onaylamayacak olan hakem kuruluna bırakan, sevk eden yetkili sendikanın memuru temsil edecek bilgisi, gücü, azmi ve niyeti yoktur, kalmamıştır” dedi.

 

 

ETİKETLER : Türk Büro-Sen
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›