Bartın’da taşkınları önleyecek 4 önemli proje için imzalar atıldı!

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce imzalanan 4 önemli projeyle Göçkündemirci, Kozcağız, Gölbucağı Mahallesi ile Kutlubey Yazıcılar Köyü’nde meydana gelecek taşkınlar kontrol altına alınacağını söyledi. Bartın’da taşkınları önlemek için bugüne kadar 3 baraj, 50 adet taşkın koruma tesisi tamamladıklarını, yer teslimini yaptıkları 4 proje ile birlikte devam eden 20 taşkın koruma tesisi inşaatı bulunduğunu belirten Aldatmaz, yapılacak taşkın koruma çalışmaları için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.
Bu haber 2023-12-12 14:49:20 eklenmiş ve 21 kez görüntülenmiştir.

 

Aldatmaz: “612,5 milyonluk 4 projede yer teslimini yaptık”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da geçtiğimiz aylarda yaşanan sel ve taşkınların önüne geçebilmek için Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce 4 önemli projeye imza atıldı.

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nce imzalanan ve toplam tutarı 612 milyon 501 bin 800 TL olan Bartın Amasra Göçkündemirci Köyü Büyükdere 2. Kısım, Bartın Kozcağız Barajı Baraj çıkışı mansap düzenlemesi, Bartın Merkez Gölbucağı Mah. Kanlı Dere ve Hasan Deresi 2. Kısım ile Merkez Kutlubey Yazıcılar Köyü Ana Deresi 2. Kısım taşkın koruma projelerinin ihalelerinin tamamlanarak yer tesliminin yapıldığını açıkladı.

 

 

“Gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz”

 

 

“İklim değişikliğinin en büyük etkilerini son yıllarda Bartın’ımızda yaşanan şiddetli yağışların ardından meydana gelen yaka selleri ve taşkınlarla gördük. Artık yağmurlar daha küçük alanlarda kısa süreli ancak daha şiddetli yağıyor. Bu durumda sel ve taşkın olaylarının daha sık yaşanmasına neden oluyor. Bu taşkınların ve sel afetlerinin bir daha yaşanmaması için ve taşkın riskinin azaltılması için ilgili tüm kurumlarımızla birlikte çalışarak gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz” diyen Aldatmaz, Bartın’da taşkın risklerini azaltacak söz konusu projelerle ilgili detaylı açıklamada bulunurken şu bilgileri paylaştı:

 

 

“Bartın’da taşkın ve sel riskini azaltabilmek için sadece Kasım ve Aralık aylarında toplam 612 milyon 501 bin 800 TL’lik yatırımla; Bartın Amasra Göçkündemirci Köyü Büyükdere 2. Kısım taşkın koruma çalışması için 14 Kasım 2023 tarihinde sözleşme imzalanarak 22 Kasım 2023 tarihinde yer teslimi yapıldı. Sözleşmeye göre 16 Eylül 2024 tarihinde tamamlanacak olan işin sözleşme bedeli 446 milyon 3 bin TL’dir. İş muhtevasında; 3 bin 500 metre taş tahkimat, 1 adet Köprü, 6 bin metre beton ağırlık duvarı inşa edilecek. İşin tamamlanmasıyla Göçkündemirci Köyünde meydana gelecek taşkınların kontrol altına alınması amaçlanıyor.  

 

 

Bartın Kozcağız Barajı baraj çıkışı mansap düzenlemesi çalışması için 13 Kasım 2023 tarihinde sözleşme imzalanarak 22 Kasım 2023 tarihinde yer teslimi yapıldı. Sözleşmeye göre 13 Şubat 2025 tarihinde iş tamamlanacak olan işin sözleşme bedeli 39 milyon 481 bin TL'dir. İşin tamamlanmasıyla Kozcağız Barajı mansabında, taşkından zarar gören mansap kanalının 2 bin metrelik kesiminde taş tahkimat imalatı yapılacaktır.

 

 

Bartın Merkez Gölbucağı Mah. Kanlı Dere ve Hasan Deresi 2. Kısım taşkın koruma çalışmaları için; 22 Kasım 2023 tarihinde sözleşme imzalanarak 30 Kasım 2023 tarihinde yer teslimi yapıldı. Sözleşmeye göre 24 Eylül 2024 tarihinde tamamlanacak olan işin muhtevasında; Kanlı Derede bin metre betonarme U kanal ve 3 adet menfez, Hasan Deresinde 300 metre betonarme U kanal ayrıca Cumhuriyet Mahallesi sel basan mevkiinde de 500 metrelik duvar çalışması yapılacak. İşin tamamlanmasıyla Gölbucağı Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesinde meydana gelecek taşkınların kontrol altına alınması amaçlanıyor. 

 

 

Bartın Merkez Kutlubey Yazıcılar Köyü Ana Deresi 2. Kısım taşkın koruma çalışması için 17 Kasım 2023 tarihinde sözleşme imzalanarak 26 Kasım 2023 tarihinde yer teslimi yapıldı. Sözleşmeye göre 29 Aralık 2024 tarihinde tamamlanacak olan işin sözleşme bedeli 37 milyon 747 bin 800 TL’dir. İş muhtevasında; 430 metre çift taraflı beton ağırlık duvarı ve 1 adet menfez yapılacak. İşin tamamlanmasıyla Kutlubey Yazıcılar Köyünde meydana gelecek taşkınların kontrol alınması amaçlanıyor.”

 

 

“Yeni afetlerin yaşanmaması için çalışıyoruz”

 

 

Milletvekili Aldatmaz, Bartın’da taşkınları önlemek için bugüne kadar 3 baraj, 50 adet taşkın koruma tesisi tamamladıklarını, yer teslimini yaptıkları 4 proje ile birlikte devam eden 20 taşkın koruma tesisi inşaatı bulunduğunu belirterek “Bartın’da yeni sel afetlerinin yaşanmaması için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapılacak taşkın koruma çalışmaları için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğümüz yetkililerine, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER : Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›