“Hak sahipleri adaletli bir şekilde belirlenecek”

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) işçi alımı başvuruları sorunsuz tamamlandığını belirten AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz, “TTK bünyesinde yapılacak işçi alımlarında Bartın’ımıza 400 kontenjan ayrıldı. Ekim ayında gerçekleşecek kura sonrasında Bartınlı 400 hemşehrimiz TTK’da istihdam edilecek. Yeraltı kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması ve bölgemizde istihdamın artırılması noktasındaki çalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek” dedi.
Bu haber 2023-10-02 14:01:42 eklenmiş ve 20 kez görüntülenmiştir.

 

Aldatmaz, TTK başvuruları ile ilgili konuştu

 

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz, Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) işçi alımı başvuruları sorunsuz tamamlandığını belirtti. 

 

Bartın’a 400 kontenjan ayrıldığını belirten Milletvekili Aldatmaz, “TTK bünyesinde yapılacak işçi alımlarında Bartın’ımıza 400 kontenjan ayrıldı. Ekim ayında gerçekleşecek kura sonrasında Bartınlı 400 hemşehrimiz TTK’da istihdam edilecek. Yeraltı kaynaklarımızın ekonomiye kazandırılması ve bölgemizde istihdamın artırılması noktasındaki çalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek” İfadelerini kullandı.

“Sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde tamamlandı”

Milletvekili Aldatmaz, TTK başvuru sürecinin sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde tamamlandığını söyleyerek “Geçmişte benzer alımlar için gençlerimiz gece yarılarında İŞKUR binalarının önünde sıraya girmek zorunda kalıyor ve başvuru yapabilmek adına saatlerce bekliyorlardı. ALO 170 ve internet üzerinden sağlanan başvuru imkanları ile bu görüntüler artık tarih oldu. Gençlerimiz telefonlarıyla ya da internetten kolayca başvurularını gerçekleştirdiler. İŞKUR İl Müdürlüklerimizde destek talep eden her bir vatandaşımıza gerekli desteği sağladı. TTK başvuru süreci sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde tamamlandı” diye konuştu.

 

“Önemli adımlar atıldı”

 

AK Parti iktidarları döneminde çok önemli adımlar atıldığını belirten Milletvekili Aldatmaz, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ülkemizin yeraltı kaynaklarının ekonomiye kazandırılması noktasında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Batı Karadeniz bölgesinde ‘Kara Elmas’ olarak anılan taşkömürümüzün ekonomiye olan katkısının artırılması için AK Parti iktidarları döneminde çok önemli adımlar atıldı. Bu adımlarla birlikte hem TTK’da hem de özel sektörde çalışan yeraltı işçilerimizin çalışma şartları iyileştirdi. Öte yandan TTK bünyesinde istihdamın artırılması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 bin işçi müjdesi sonrasında çalışmalara başlanmıştı. 2 bin işçi alımında Bartın’ımıza 400 kontenjan ayrıldı. 20 Ekim tarihinde Bartın için kura çekilişi Ömer Tepesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleşecek. Böylece hak sahipleri de adaletli bir şekilde belirlenecek” dedi.

 

“Çok daha yukarıya taşıyacağız”

 

Milletvekili Aldatmaz, tüm yatırım ve çalışmaları yakinen takip ederek destekleyeceklerini belirterek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bölgemiz, taş kömürü kaynağı gibi Karadeniz gazının keşfiyle ekonomik olarak çok önemli bir potansiyele erişti. Karadeniz gazı ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir girdi sağlarken Karadeniz gazının yerüstünde işlendiği nokta olan Filyos bölgesi bugün binlerce kişiye istihdam sağlıyor. Alımı yapılacak 2 bin işçiyle beraber TTK kurumumuzda taşkömürü üretiminde güçlenecek. Bizlerde Bartın’ın ve bölgenin milletvekilleri olarak üretim ve istihdam odaklı tüm yatırım ve çalışmaları yakinen takip ederek destekleyeceğiz. AK Parti iktidarlarında yakalanan yatırım ve istihdam ivmesini Türkiye Yüzyılı vizyonu ile içinde bulunduğumuz dönemde çok daha yukarıya taşıyacağız.

 

“Hayırlara vesile olmasını diliyorum”

 

TTK bünyesinde gerçekleşecek 2 bin işçi alımı hususunda öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Enerji ve Çalışma Bakanımız Sayın Dr. Alparslan Bayraktar’a, bölgemizdeki tüm yatırımları yakinen takip ederek her zaman desteklerini sunan Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç başta olmak üzere emeği geçen bölge milletvekillerimize ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde istihdam edilecek 2 bin işçinin de bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Vefat eden tüm maden şehitlerimizi de bir kez daha rahmetle anıyorum.”

ETİKETLER : Bartın TTK AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz madenci
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›