Bartın Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor

Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığındaki Bartın Belediyesi, sokak hayvanlarını da unutmuyor. Sokakta yaşayan dostlarımızın beslenme ve bakım ihtiyaçları için uygulama alanları oluşturan Bartın Belediyesi, 10 besleme noktasına kedi ve köpek maması bırakırken günlük yaklaşık 45 kilo mamayı dağıtıyor.
Bu haber 2023-10-05 10:01:53 eklenmiş ve 2022 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Sosyal sorumluluk projeleri ile de adından söz ettirmeye devam eden Bartın Belediyesi olarak, hayvanlara karşı duyarlı bir çalışma yürüttüklerini ve can dostlara özel birçok proje geliştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, mama ve su ihtiyaçlarını da karşıladıklarını hatırlattı.

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Fırıncıoğlu, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü, hayvanlara karşı yapılan haksızlıklara dikkat çekmek ve bu sorunları engellemek için hayvan hakları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla kutlanmaktadır. Her canlının yaşama hakkı olduğunu unutmamak gerekiyor. Bu nedenle çocuklarımızı hayvan sevgisi ile büyütmek ve bu bilinci çocuklarımıza küçük yaşta kazandırmak hepimizin görevi. Yaşadığımız dünya ve hayatımız, hayvanlara göstereceğimiz sevgi ve hoşgörü ile daha da güzelleşecektir. Sokak hayvanlarının yaşam haklarının korunması ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesinde yerel yönetimlere de önemli sorumluluklar düşüyor. Belediye olarak bizler sahipsiz sokak hayvanlarımızın bakım, tedavi, kısırlaştırma işlemleri ve sahiplendirilmeleri için özverili bir çalışma içerisindeyiz.

 

“Günlük yaklaşık 45 kilo mamayı dağıtıyoruz”

 

Veteriner İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi’nde sahipsiz hayvanlara yönelik hizmet veriyoruz. Gelen ihbar ve ekiplerin yaptığı rutin turlarda toplanan başıboş köpeklerin kısırlaştırma, aşılama, işaretleme, tedavi ve diğer bakımları ile yavru yaşlı ve hasta köpeklerin bakımı ve beslenmesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakım Evi’nde sağlıyoruz. Doğal ortamda yaşayabilecek ve bırakıldığında çevre-toplum sağlığını tehdit etmeyecek durumda olan köpekler gerekli işlemleri yapılarak, kayıt altına alınıyor. Gerekli işlemlerin ardından bulundukları ortama geri bırakılıyor. Gönüllü vatandaşların da sahiplenebilmeleri sağlanıyor. Yine bunun yanı sıra sokakta yaşayan kedi, köpek, kuş gibi hayvanların beslenme ile bakım ihtiyaçları için uygulama alanları oluşturuyoruz. 10 besleme noktasına 2-3 günde bir aralıklarla kedi ve köpek maması bırakıyoruz. Günlük yaklaşık 45 kilo mamayı dağıtıyoruz. Bu tür çalışmalarımız imkanlarımız ölçüsünde artarak devam edecek. Bu çalışmalarda görev alan personelimize teşekkürlerimi sunuyor, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle ülkemizde ve dünyada, tüm canlılara karşı daha da sorumlu davranan nesillerin yetişmesini temenni ediyorum.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›