152 kişiyi hayata bağladılar

Bartın’ın mavi bayraklı sahili İnkumu’nda sezon boyunca görev yapan Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri, 152 kişiyi boğulmaktan kurtararak hayata bağladı.
Bu haber 2023-10-05 09:22:42 eklenmiş ve 1946 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri Mavi Bayraklı İnkumu’nda oluşturulan 6 ayrı noktada görev yaparak boğulmaların önüne geçti.

 

Yaz boyunca 09.00-20.00 saatleri arasında haftanın yedi günü 6 cankurtaran kulesi, 2 jetski, 1 Zodyak bot ve diğer ekipmanlar ile hizmet sunan cankurtaranlar vatandaşların sahil hattında güvenliğini sağladı.

 

1 Haziran Perşembe günü göreve başlayan 14 kişilik cankurtaran ekibinin görev süresi 30 Eylül Cumartesi günü itibariyle sona erdi. Ekipler, sezonun ilk gününden bugüne 152 kişiyi boğulmaktan kurtarırken, can kaybı yaşanmadı.

 

“Can kaybı yaşanmadı”

 

Görev alan personele teşekkür eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bartın Belediyesi olarak Mavi Bayraklı Tatil Beldemizde vatandaşlarımızın tatillerini en iyi şekilde geçirmeleri için ne gerekiyorsa yerine getirdik. Belediye hizmetlerinin aksamaması için canla başla çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. Yaz ayı boyunca rutin Belediye hizmetlerimizin yanı sıra cankurtaran hizmetimizle de vatandaşlarımızın can güvenliğini sağladık. Boğulma olayları ile ilgili tedbirlerimizi de aldık. Boğulma vakalarına karşı İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı oluşturduğumuz Cankurtaran ekibimiz 6 ayrı noktada 14 kişi ile hizmet verdi. Karadeniz’in incisi, Mavi Bayraklı tatil beldemizde son birkaç yıldır ölümlü vaka yaşanmamıştı. Allah’a hamd olsun bu yaz döneminde de can kaybı yaşanmadı.

 

Aynı başarı bu yıl da devam ettirildi

 

Vatandaşlarımızın can güvenliği için üzerimize düşen ne varsa yerine getirdik. 30 Eylül itibariyle görev süresi sona erdi. Bu tarihten sonra denize girecek olan vatandaşlarımızın bu durumu göz önünde bulundurmalarını ve dikkatli olmalarını rica ediyoruz. İnşallah sonraki yaz dönemlerinde de cankurtaran hizmetlerimizle vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz. Geçmiş olduğumuz yıllarda büyük bir başarı yakalayan cankurtaran ekibimiz bu yaz döneminde de aynı başarılarını devam ettirdiler. Büyük bir özveriyle çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi cankurtaran İnkumu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›