Amasra Belediye Başkanı Çakır’dan eleştirilere yanıt

Haftalık değerlendirmede bulunarak ilçedeki doğalgaz çalışmaları, kruvaziyer turizmi ve şehir festivali hakkında bilgi veren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Amasra Kültür ve Turizm Derneği’nin “zamansız” ve “programsız” kazı çalışmaları eleştirilerine de yanıt verdi. Çalışmalar dolayısıyla yıpranan yolların spekülasyon konusu yapılmasını doğru bulmadıklarını belirten Çakır, açıklamasında, “Hem kültür varlığımıza zarar vermeden hem de çalışmamızı daha da geciktirmeden en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz. Doğalgaz kadar bir başka önemli meselemiz de şehrimizin yıpranmış yollarının yapımı. Bunun için de doğalgazın bir an önce geçmesi kentimiz açısından da önemli. Bu konuda anlayışlı olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
Bu haber 2023-08-09 13:22:12 eklenmiş ve 3989 kez görüntülenmiştir.

 

“En kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, haftalık bir değerlendirme yaparak ilçedeki çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

Başkan Çakır, açıklamasında doğalgaz, kruvaziyer turizmi ve şehir festivali hakkında bilgi vererek ay sonunda düzenlenecek olan şehir festivali için de davette bulundu.

 

 

“Yatay sondaj ihtiyacı doğdu”

 

 

İlk olarak doğalgaz çalışmalarına değinen Amasra Belediye Başkanı Çakır, çalışmaların kazı esnasında ortaya çıkan kültür varlıkları dolayısıyla zaman zaman kesintiye uğradığını ifade ederek gecikmeler yaşandığına da dikkat çekerken “Kentimizin ana gündemi, Amasra halkının bir numaralı talebi olan doğalgaz. Doğalgaz ile ilgili her ne kadar 19 Mayıs’ta bitirmeyi hedeflesek de kültürel varlığa denk geldiğimiz için çalışmalarımız bir miktar aksadı. Yatay sondaj yapma ihtiyacı doğdu. Hem kültür varlığımıza zarar vermeden hem de çalışmamızı daha da geciktirmeden en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

 

“Spekülasyon konusu yapmayı doğru bulmuyorum”

 

 

İlçedeki yolların bakım ve onarımı ile ilgili de açıklamalarda bulunarak Amasra Kültü ve Turizm Derneği Başkanı Hüseyin Boran’ın “zamansız” ve “programsız” çalışma eleştirilerine yanıt veren Belediye Başkanı Çakır, “Yine doğalgaz kadar bir başka önemli meselemiz de şehrimizin yıpranmış yollarının yapımı. Bunun için de doğalgazın bir an önce geçmesi kentimiz açısından da önemli. Bu konuda anlayışlı olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Bunu spekülasyon konusu yapmayı da doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

 

Belediyenin yükünü alacak karar!

 

 

Doğalgaz çalışmaları ile gelen maliyeti karşılayabilmek adına Belediye Meclisi’nin oy birliği ile tescillenmiş olan benzinlik alanının satış onayının alındığı bilgisini de kamuoyuyla paylaşan Başkan Çakır, “Amasra Belediyesi, doğalgazla ilgili çok ciddi bir maliyet yüklenmiş oldu. Belediye Meclisi’nin oy birliği ile aldığı karar ile bu yükü de kaldırabilmek için Amasra’da dönemimde tescillenmiş olan benzinlik alanının satış onayını Ağustos Meclisi’nde aldık. Buradaki ana gündem de aslında doğalgaz çalışmaları nedeniyle elleyeceğimiz kentteki tüm yol ve kaldırımları hemşerilerimizi mağdur etmeden en kısa süre içerisinde yenilemek ya da tamir etmek. Hizmet için çıktığımız bir yolda hemşerilerimize eziyeti en az şekilde yaşatmak hedefindeyiz” diye konuştu.

 

 

“Bizim için de bu günleri yaşamak gurur verici”

 

 

Amasra Limanı’nın hizmete girmesiyle ilçede artan turist hareketliliğine ilişkin de değerlendirmede bulunan Çakır, kruvaziyer turizmi hakkında da değerlendirmelerde bulunarak “Bir başka başlığımız halen gelişmekte kruvaziyer yani yolcu gemilerimizle ilgili durum. Şahsi çabalarımızla üst yapısını bitirdiğimiz alanda Ulaştırma Bakanlığımızın alt yapısını yaptığı yolcu limanımızda yolcu gemilerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Ağustos ayında da tarihi skorumuz olan 922 yolcu, 400 civarı personeli ağırlamış olduk. Bizim için de bu günleri yaşamak gurur verici” dedi.

 

 

Yeni Türkü konser verecek

 

 

Son olarak ay sonu gerçekleştirilecek olan şehir festivali hakkında bilgi veren Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Bu ayı geçen yıl Ağustos ayında olduğu gibi şehir festivalimizle kapatacağız. Şehir festivalimiz bu sene 4 gün sürecek. 30 Ağustos’ta Zafer Bayramımızda milletimiz için, ülkemiz için önemli bir günle açılışını yapacağımız şehir festivalimiz 2 Eylül’e kadar sürecek. 2 Eylül’de de Yeni Türkü konseri ile sonlandıracağız ki içerisinde çokça sanata dair etkinlikler planlandı” diye konuştu.

 

ETİKETLER : Recai Çakır Amasra Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›