Rektör Uzun: “Kaliteyi kültürel bir pratiğe dönüştürüyoruz”

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin sürekli iyileştirme odağında sürdürdüğü çalışmaları TVNET canlı yayınında anlattı.
Bu haber 2023-08-08 13:08:46 eklenmiş ve 47 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TVNET “Tercih Rehberi” programına katılarak başarılı sunucu Esra Esen Atayeter’in sorularını yanıtladı.

 

 

İlgiyle takip edilen programa tercih yapacak öğrencilere tavsiyeler vererek başlayan Rektör Uzun, “Üniversitelerimiz bilim ve teknolojide çok önemli işler başarmaya devam ediyor. Bu noktada aday öğrencilerimiz tercih yaparken kurumlarımızı incelemeli, programlarla ilgili detaylara bakmalı ve geleceği de düşünerek yüreklerinin gittiği yere gitmelidir” dedi.

 

 

BARÜ’nün eğitim-öğretim stratejileriyle elde ettiği kazanımları aktaran Rektör Uzun, “Öğrencilerimiz 4 yılda 535 TÜBİTAK projesi üreterek üniversitemizi Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten kurumlarından biri yaptı. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz elektrikli otomobil, insansız hava aracı, insansız su altı sistemi, roket ve model uydu üretmeyi başardı. Biyoteknoloji, yapay zeka, eğitim teknolojileri ve daha bir çok alanda ödüller aldılar” diye konuştu.

 

 

Rektör Uzun, “Biz öğrencilerimizden kendi hikayelerini yazmalarını istiyoruz” diyerek devam ettiği konuşmasında üniversite olarak sundukları imkânlardan bahsetti.

 

 

“Geleceğe kararlılıkla yürüyoruz”

 

 

“Tribünde değil, odağında ol” sloganını tüm paydaşlarla benimsediklerini de aktaran Rektör Uzun, “Bizim üniversite olarak çıkış noktamız öğrencilerimizi her zaman merkeze alarak hareket etmektir. Bu noktada düzenlediğimiz onlarca etkinlikte öğrencilerimizin tecrübelerine yenilerini eklemelerini istiyoruz. Öğrenci kulüplerimizle ufuklarını geliştirmelerini ve organizasyon yeteneği kazanmalarını sağlıyoruz. 24 saat yaşayan bir üniversiteyiz. Öğrencilerimize dünyada da örneği olan garajlar, yani çalışma alanları tahsis ediyoruz. Kısacası öğrencilerimize yol arkadaşlığı yapıyor, geleceğe kararlılıkla yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Bartın’ın huzurlu bir öğrenci şehri olduğunu da vurgulayan Rektör Uzun, BARÜ’nün bu yıl 6’ncısının gerçekleştireceği Ar-Ge Proje Pazarı ile ilgili bilgiler de verdi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›