Rektör Uzun, TRT Haber Radyo’dan aday öğrencilere seslendi

Türkiye’nin en çok dinlenen radyosu TRT Haber’in “Ajans” programına konuk olan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, aday öğrencileri BARÜ’ye davet ederek, “Geleceğe bir adım önde başlamak isteyen, başarı hikâyesine yenilerini eklemeyi arzulayan, en önemlisi yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak isteyen tüm aday öğrencilerimizi Bartın Üniversitesine bekliyoruz” dedi.
Bu haber 2023-08-04 11:39:55 eklenmiş ve 54 kez görüntülenmiştir.

 

“Tüm aday öğrencilerimizi Bartın Üniversitesine bekliyoruz”

 

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TRT Haber Radyo’da yayınlanan “Ajans” programında konuk olarak üniversiteyle ilgili merak edilen soruları cevaplandırdı.

 

 

Tercih dönemine girilmesiyle birlikte aday öğrencilere önerilerde bulunan Rektör Uzun, Üniversitemizin 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde yer alan programlar hakkında bilgiler verdi.

 

 

Rektör Uzun, kaliteli eğitim ve yeni bilgi üretimi noktasında üniversitede nitelikli çalışmaların yapıldığını da belirterek, “Bilimsel çalışmalarla da adından söz ettirmeyi başaran Bartın Üniversitesi, her geçen gün kendini geliştirmeyi başarıyor. Ayrıca Üniversitemiz sadece akademisyenleriyle değil, öğrencileriyle de gururla geleceğe yürümeye devam ediyor. ‘Öğrenci odaklı’ eğitim stratejilerimizle her zaman öğrencilerimizin yanında olarak nitelikli bireyler olmalarını sağlıyoruz” dedi.

 

 

“Öğrencilerimizi her noktada destekliyoruz”

 

 

BARÜ’nün öğrenci projeleriyle Türkiye’de bir marka olduğunu kaydeden Rektör Uzun, “Öğrenci odaklı eğitim-öğretim anlayışıyla öğrencilerimizi ideallerindeki hedeflere ulaşmaları için gayret sarf ediyoruz. Her şeyin çok hızlı değiştiği dünyamızda sadece bilgiyi aktaran değil aynı zamanda ‘üreten bir üniversite’ olarak öğrencilerimizi her noktada destekliyoruz. Proje tabanlı eğitim stratejisiyle onların bilgi üretim süreçlerinin içerinde yer almalarını ve kendi hikâyelerini yazmalarını istiyoruz. Bunun sonuçlarını görür olmaktan da mutluluk duyuyoruz. Çünkü Bartın Üniversitesi 4 yılda ürettiği 535 öğrenci projesiyle ülkemizin en fazla TÜBİTAK 2209 projesi üreten yükseköğretim kurumları arasında yer alıyor” diye konuştu.

 

 

Bartın’ın bir öğrenci şehri olduğunu da vurgulayan Rektör Uzun,  “konaklama”, “çift anadal ve yandal imkânları”, “Erasmus ve Mevlana Değişim Programları”, “7+1 ile 3+1 eğitim modeli” ve “Ar-Ge Proje Pazarı” gibi başlıklarda da açıklamalarda bulundu.

 

 

Rektör Uzun, konuşmasının sonunda aday öğrencileri BARÜ’ye davet ederek, “Geleceğe bir adım önde başlamak isteyen, başarı hikâyesine yenilerini eklemeyi arzulayan, en önemlisi yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak isteyen tüm aday öğrencilerimizi Bartın Üniversitesine bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

Rektör Uzun, yayın sonrası TRT Radyo Ankara Stüdyolarını gezerek Program Müdürü Vurkan Sugeçti’yi ziyaret etti. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›