BARÜ’nün “Üreten Üniversite” vizyonuyla yapılan çalışmaları konuşuldu

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, CNN Türk’te yayınlanan Tercih Zamanı programına katılarak “Üreten Üniversite” vizyonuyla elde edilen kazanımlardan bahsetti.
Bu haber 2023-08-04 11:38:51 eklenmiş ve 69 kez görüntülenmiştir.

 

“Öğrencilerimizi ideallerindeki hedeflere ulaşmaları için gayret sarf ediyoruz”

 

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, CNN Türk’te yayınlanan Tercih Zamanı programında Serra Taşkıran’ın sorularını yanıtladı.

 

 

ÖSYM tarafından açıklanan YKS sonuçlarının ardından tercih sürecine giren aday öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Uzun, ulusal ve uluslararası başarılarıyla öne çıkan BARÜ’nün “Sürekli İyileştirme” anlayışında kaliteyi önceleyerek sürdürdüğü çalışmalardan bahsetti.

 

 

BARÜ’nün sadece Türkiye’den değil 72 farklı ülkeden de öğrencilerin tercihi olan bir yükseköğretim kurumu olduğunu hatırlatan Rektör Uzun, “Tribünde değil odağında ol” anlayışıyla öğrencilere sunulan imkânları aktardı.

 

 

Rektör Uzun, “Öğrenci odaklı eğitim-öğretim anlayışıyla öğrencilerimizi ideallerindeki hedeflere ulaşmaları için gayret sarf ediyoruz. Her şeyin çok hızlı değiştiği dünyamızda sadece bilgiyi aktaran değil aynı zamanda ‘üreten bir üniversite’ olarak öğrencilerimizi her noktada destekliyoruz. Kısacası; tüm yetkinliğimizle sunduğumuz imkânlarla öğrencilerimizden hayal etmelerini ve kendi hikâyelerini yazmalarını istiyoruz. Onlara yol arkadaşlığı yapıyoruz, yalnız bırakmıyoruz” dedi.

 

 

BARÜ’nün öğrenci projeleriyle Türkiye’de üst sıralarda olduğunu da vurgulayan Rektör Uzun, “Öğrencilerimiz 4 yılda 535 TÜBİTAK projesi üreterek üniversitemizi Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten kurumlarından biri yaptı. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz elektrikli otomobil, insansız hava aracı, insansız su altı sistemi, roket ve model uydu üretmeyi başardı.  Biyoteknoloji, yapay zeka, eğim teknolojileri ve daha birçok alanda ödüller aldılar” diye konuştu.

 

 

Bartın’ın huzurlu bir öğrenci şehri olduğunu da vurgulayan Rektör Uzun, BARÜ’nün bu yıl 6’ncısının gerçekleştireceği Ar-Ge Proje Pazarı ile ilgili bilgiler de verdi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›