Vali Arslan, yaban mersini hasadına katıldı

Çiftlik Köyünde 30 dekarlık alanda kurulan İbrahim Aldıraklı’ya ait bitkisel üretim işletmesinde yaban mersini hasadına katılan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, ilk verim yılında İyi Tarım Ürünleri Sertifikası alarak dünya standartlarında 12 ton ürün elde etmesi nedeniyle girişimci çiftçiyi tebrik ederek bereketli kazançlar diledi.
Bu haber 2023-08-02 15:33:22 eklenmiş ve 350 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Çiftlik Köyünde 30 dekarlık alanda kurulan İbrahim Aldıraklı’ya ait bitkisel üretim işletmesinde yaban mersini hasadına katıldı.

 

 

Geçtiğimiz yıl 9 bin adet saksılı yaban mersini fidanıyla üretime başlayan, Tarım ve Orman Bakanlığınca uygulanan Alan Bazlı Mazot ve Gübre Desteğinden faydalanan ve Bartın’daki en modern tarımsal otomasyon sistemine sahip olan işletmenin üretim aşamaları hakkında işletme sahibi ile İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder’den bilgi alan Vali Arslan, ilk verim yılında İyi Tarım Ürünleri Sertifikası alarak dünya standartlarında 12 ton ürün elde etmesi nedeniyle girişimci çiftçiyi tebrik ederek bereketli kazançlar diledi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Nurtaç Arslan Çiftlik Köyü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›