Cankurtaran ekipleri, İnkumu’nda 6 noktada nöbette

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri, kentin 3 mavi bayraklı plajı İnkumu sahilinde görev yaparak boğulmaların önüne geçiyor. Tatilcilerin rahat ve güvenli şekilde denize girmesi için çalışan Bartın Belediyesi, 14 kişilik ekibiyle 3 kilometrelik İnkumu plajında 6 ayrı noktada hizmet veriyor.
Bu haber 2023-08-01 14:54:36 eklenmiş ve 4353 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı cankurtaran ekipleri, kentin 3 mavi bayraklı plajı İnkumu’nda görev yaparak boğulmaların önüne geçiyor.

 

 

Ankara’nın denizi olarak bilinen her yaz sezonu İstanbul, Karabük, Kastamonu, Zonguldak başta olmak üzere birçok çevre ilden binlerce turisti ağırlayan İnkumu, iç turizmin önemli destinasyonları arasında yer alıyor.

 

 

Her yıl özellikle yaz dönemini yoğun geçiren Bartın’ın tek mavi bayraklı plajı İnkumu, pırıl pırıl deniziyle sezonda binlerce misafire ev sahipliği yapıyor.

 

 

Tatilcilerin rahat ve güvenli şekilde denize girmesi için çalışma başlatan Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bu kapsamda İnkumu plajında 6 farklı noktada hizmet veriyor.

 

 

Özel eğitim alan 14 cankurtaran personeli, kulelerin yanı sıra jetler ve botlarla plajlarda görev yaparak boğulmaların önüne geçiyor.

 

 

Çeken akıntının çok sık yaşandığı sahillerden biri olan İnkumu’nda boğulma vakalarının önüne geçmek için teyakkuzda olan cankurtaranlar, plajlarda yaşanan küçük yaralanmalarda da ilk yardım desteğinde bulunuyor.

 

 

“Üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz”

 

 

Bartın’ın sahillerinin yaz döneminde yaşadığı hareketlilik noktasında iç turizm anlamında çok değerli bir konumda olduğunu söyleyen Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İnkumu’ndaki can kurtaran hizmeti hakkında bilgi verdi.

 

 

Cankurtaran ekipleri sayesinde son yıllarda İnkumu’nda ölümlü bir vaka yaşanmadığını belirten Başkan Fırıncıoğlu, “Bartın Belediyesi olarak Mavi Bayraklı Tatil Beldemizde vatandaşlarımızın tatillerini en iyi şekilde geçirmelerini arzuluyoruz. Bu kapsamda da bakım- onarım, temizlik çalışmalarımızın yanı sıra cankurtaran ekibimizle de meydana gelecek boğulma olayları ile ilgili tedbirlerimizi almış durumdayız. Boğulma vakalarına karşı İtfaiye Müdürlüğümüze bağlı oluşturduğumuz Cankurtaran ekibimiz 6 ayrı noktada hizmet veren 14 kişilik ile görevlerinin başında. Karadeniz’in incisi, Mavi Bayraklı Tatil Beldemizde son birkaç yıldır ölümlü vaka yaşanmamıştı. Bu yaz döneminde de can kaybının yaşanmamasını temenni ediyoruz.  Vatandaşlarımızın can güvenliği için üzerimize düşen ne varsa yerine getiriyoruz” diye konuştu.

 

 

Bartın’da 3 kilometrelik İnkumu sahilinde cankurtaran ekipleri, 1 bot, 1 jet ski ve 14 personel ile 6 ayrı noktada hizmet veren boğulma vakalarına karşı deniz araçları, şamandıralar, can simitleri ve yapılan uyarılarla geniş tedbirler alıyor.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›