Özkaya, yeni projelerini açıkladı

İnkumu’ndan sonra Bartın’ı geliştirecek ve değiştirecek bir başka projesini daha açıklayan Bartın Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Onur Özkaya, Hükümet Caddesi’ne uygun yerlere banklar konulabileceğini ifade ederken Karakaş Caddesi’nin de araç trafiğine kapatılarak orta kısımlara 5-6 metrekarelik büfeler konulması üzerine çalışmalar yaptığını söyledi. Bu projenin belediyeye hem ekstra bir gelir üreteceğini kaydeden Özkaya, projeyle Bartın halkı için küçük de olsa yeni iş sahaları meydana getirileceğini kaydetti.
Bu haber 2023-07-31 14:44:17 eklenmiş ve 454 kez görüntülenmiştir.

 

Hem yeni iş sahası hem Belediyeye ek gelir!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Onur Özkaya, geçtiğimiz günlerde Bartın’da değişim ve dönüşüm başlatacak olarak projelerinden ilkini açıklamıştı.

 

 

Çok büyük bütçeler gerektirmeden, düşük maliyet ve düzenlemelerle Bartın’ın bambaşka bir görünüme kavuşturulabileceğini söyleyen Özkaya, İnkumu projesinin ardından kent merkezi için de yeni bir projesini açıkladı.

 

 

Hükümet Caddesi’ndeki kovalarının eksikliği ve bank olmayışına dikkat çeken Özkaya, çöp kovası sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini düşündüğünü belirtirken caddenin orta kısmına fazla yer kaplamayacak şekilde ağaçlandırma yapılabileceğini ve buna ek olarak bank konulabileceğini söyledi.

 

 

Özkaya, Karakaş Caddesi’nin de Hükümet Caddesi gibi araç trafiğine kapatılıp orta kısımlara 5-6 metrekarelik büfeler konularak hem Bartın halkı için yeni iş sahaları hem de Belediye’ye ekstra gelir üretilebileceğinin altını çizdi.

 

 

“Kesinlikle bu mücadele ‘Bartın’a değer’”

 

 

Bartın üzerinden siyaset yapmayacağı sözünü bir kez daha yineleyerek hak ettiği seviyeye ulaşana kadar Bartın için mücadeleye devam edeceğini vurgulayarak şunları söyledi:

 

 

“Bu projemizde ilk etapta Hükümet Caddesi’ndeki bazı eksikleri dile getirdik. Çöp kovalarının eksikliği ve bank olmayışı üzerinde durduk. Özellikle çöp kovası sayısının mutlaka arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Buradaki amaç; yere çöp atılmasının önüne geçmektir. Çalışmanın da benim için en önemli hedeflerinden biri budur. Projenin devamında ise caddenin orta kısmına fazla yer kaplamayacak şekilde ağaçlandırma yapılması ve buna ek olarak bank konulması üzerinde durduk.

 

 

Karakaş Caddesinde ise caddenin araç trafiğine kapatılıp, orta kısımlara 5-6 metrekarelik büfeler konulması üzerine çalışmalar yaptık. Ankara’ da Kızılay Meydanı İstanbul’da İstiklal Caddesinde benzer örnekler mevcuttur.

 

 

Bu proje ile birlikte hem belediyemiz ekstra gelir üretmiş olacak hem de Bartın halkı için küçük de olsa yeni iş sahaları meydana getirmiş olacağız.

 

 

Daha önce de açıkladığım gibi bu çalışmaların tek amacı Bartın’a olan borcumu ödeyebilmektir. ‘Bartın üzerinden siyaset yapmam’ demiştim yine tekrarlıyorum ve bunun için bu çalışmaların tüm detaylarını ilgilenen herkesle paylaşacağımı herkesin bilmesini isterim. Bartın için herkesle iş birliğine açığım. Bu güzel şehir hak ettiği seviyeye ulaşana kadar da mücadeleme devam edeceğim. Ve son olarak; kesinlikle bu mücadele ‘Bartın’a değer’.”

ETİKETLER : Onur Özkaya
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›