“Para üstünü eksik verdin” diyerek dolandırdı, suçüstü yakalandı !

Esnafa “para üstünü eksik verdin” diyerek dolandırıcılık yapan şahıslar, İl Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan operasyonda suçüstü yakalandı.
Bu haber 2019-07-26 15:53:43 eklenmiş ve 234 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Bartın’da faaliyet gösteren bakkal, fırıncı, pastaneci gibi esnaflara giderek kendilerinin daha önceden dükkandan alışveriş yaptığını ve alışveriş esnasında kendilerine eksik para verildiğini söyleyerek alışveriş dahi yapmadıkları esnafları dolandıran şahıslar polisin takibi sonucu yakalandı.

 

Çekirge 1 sıçradı 2.’de yakayı ele verdi!

 

Şahısları ele veren ise aynı esnafa iki kez aynı dolandırıcılık yöntemini kullanmaları oldu. Dolandırılan arasında 2 dükkanı bulunan bir esnaf, yine aynı yöntemle diğer dükkanına gelen dolandırıcıyı tanıyınca polisi arayacağını söyleyerek ilk dükkanında verdiği 50 TL’yi de kurtardı.

Bartın Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar kapsamında girdikleri işyerlerinden daha önce alışveriş yaptıklarını ancak eksik para üstü aldıklarını iddia ederek esnafları dolandıran şahıslar Kumluca ilçesinde 06 FG 6049 plakalı araç içerisinde yakalandılar. 

 

Aydın’da da arandığı anlaşıldı

 

Yakalanan şüphelilerden 57 yaşındaki A.Y.Ç.’nin 15 adet dolandırıcılık, hırsızlık, görevli memura mukavemet ve kasten yaralama suçlarından kaydı olduğu ayrıca aynı yöntem ile dolandırıcılık olayından Aydın ilinde de arandığı anlaşıldı.

34 yaşındaki diğer şüphelinin ise kasten yaralama,hırsızlık suçlarından 4 adet kaydının olduğu anlaşıldı.

Bartın’da bakkal, fırın, pastaneci olmak üzere 5 esnafı dolandıran şahıslar ifadeleri alınmak üzere Emniyete götürüldü. 

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri benzer şekilde dolandırılan vatandaşların 0378 227 72 79 nolu (Dahili 5512) hattı aramaları istendi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Emniyet Müdürlüğü dolandırıcılık
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›