Amasra Uluslararası Şehir Festivali’nin tarihi belli oldu

Amasra Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenecek olan 2. Amasra Uluslararası Şehir Festivali’nin tarihi belli oldu. 2. Amasra Uluslararası Şehir Festivali bu yıl 30 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek. Amasra Belediyesi tarafından yapılan açıklamada birbirinden renkli etkinliklerin yer alacağı festivale tüm vatandaşlar davet edildi.
Bu haber 2023-07-06 13:39:37 eklenmiş ve 65 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Amasra Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan 2. Amasra Uluslararası Şehir Festivali 30 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başlayacak olan festivalde birbirinden renkli etkinliklerin yer alacağı belirtildi.

 

 

Amasra Belediyesi’nden yapılan açıklamada 30 Ağustos-2 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan Amasra Uluslararası Şehir Festivali’ne tüm vatandaşlar davet edildi.

 

 

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen festivalde ise müzikten, tiyatroya, pantomimden, sinemaya, resimden, atölyelere, yarışmalara, söyleşilere kadar birçok alanda  faaliyet gösteren sanatçı, akademisyen ve katılımcılar Amasra’da ağırlanmıştı.

 

 

Aynı zamanda Tepebaşı Belediyesi İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası’nın Barış Akarsu Kültür Parkı’nda gerçekleştirdiği konsere halk yoğun ilgi göstermiş, Tenor Berk Dalkılıç ve Zeynep Ülbegi tarafından gerçekleşen çoğunluğu Türk Opera Napolitenleri’nden oluşan dinleti halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilmişti.

 

 

Yine Amasra Müzesi’nde gerçekleşen ve üç gün süren Yerelden Resim Sevdalıları Canlı Performans Resim Atölyesi sonunda çıkan eserler Barış Temalı Karma Resim ve Seramik Sergisi ile birleşerek Amasra Müzesi’nde sergilenmişti.

 

 

Festivalde yine Küçük Liman mevkiinde gerçekleşen Kardeş Türküler konserine Amasra ve çevre kentlerden yoğun katılım olmuştu.

 

 

Tarihi öneme sahip Bedesten ise The Riverside Blues Band Konseri’ne ev sahipliği yapmıştı. Amasra Uluslararası Şehir Festivali geçtiğimiz yıl son olarak ödül töreni, Badi Gardi Konseri ve Gülten Taranç tarafından çekilen festival belgeselinin gösterimiyle sona ermişti.

 

ETİKETLER : Amasra Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›