Kozcağız Barajı yıl sonuna tamamlanacak

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, beraberindeki heyetle birlikte inşaat çalışmaları hızla devam eden Kozcağız Barajı’nda incelemelerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgiler alan Tunç, Kozcağız Barajı’nın yıl sonuna tamamlanacağını söyledi.
Bu haber 2019-07-24 16:00:11 eklenmiş ve 407 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy ve bazı teşkilat mensupları ile birlikte inşaat çalışmaları hızla devam eden Kozcağız Barajı inşaatında incelemelerde bulunarak, yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

“Bartın ve Kozcağızı taşkın zararlarından koruyacak”

 

Kozcağız Beldesinde, Kozcağız Çayı üzerine inşa edilen Kozcağız Barajı inşaatında incelemelerde bulunan Milletvekili Tunç, “Kozcağız Barajı sulama ve taşkın koruma maksatlı olarak inşa ediliyor. Kozcağız Barajı tamamlandığında Bartın il merkezini ve Kozcağız beldesini taşkın zararlarından koruyacak, Bartın’da toplam 24 bin 600 dekar zirai alanın sulanması için gereken suyun depolanmasını sağlayacak.” dedi.

 

“Bu yıl sonu tamamlanacak”

 

Kozcağız Barajı’nın 9 Temmuz 2014 günü temeli atılarak yapımına başlanan 3 barajdan biri olduğunu ifade eden Tunç, çalışmaların yıl sonu tamamalanacağını belirterek “Kirazlıköprü ve Kışla Barajı tamamlanarak Cumhurbaşkanımızın Ankara’dan yaptığı canlı bağlantı ile açılışı gerçekleşti. Depolama hacmi 46 milyon m3 ve  kret uzunluğu 274 metre, temelden yüksekliği 54 metre olacak olan  Kozcağız Barajı’nın inşaat çalışmalarının bu yıl tamamlanması planlanıyor. Baraj inşaatında derivasyon tüneli tamamlandı, su derivasyon tüneline çevrildi. Dolusavak betonu, menba ve mansap batardolarında imalatlar devam ediyor. Barajın gövde inşaatında sona gelindi. Barajdan geçen Kumluca yolu geçişinin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.” diye konuştu.

 

“Büyük eserler kazandırmanın onurunu yaşıyoruz”

 

Bartın’da her alanda olduğu gibi DSİ yatırımlarında da çok büyük eserler ortaya koymanın onurunu yaşadıklarını belirten Tunç, bu eserlerin Bartın’a kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere  ilgili Bakanlara, DSİ Bölge ve Şube Yetkilileri ile tüm çalışanlarına teşekkür etti.

ETİKETLER : Bartın Kozcağız Barajı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›