Hastaneye yatış oranları yüzde 200 azaldı!

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne kayıtlı 667 kişiye aktif olarak hizmet verildiğini kaydeden Bartın TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatrist Uzm. Dr. Merve Cingi Yirün, TRSM’deki uygulamalarla son 5 yılda hastaneye yatış oranlarının yaklaşık olarak yüzde 200 azaldığını ve bireylerin topluma katılımının arttığını söyledi.
Bu haber 2019-07-24 15:54:48 eklenmiş ve 637 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Valisi Sinan Güner’in eşi Uzm.Dr. Beyhan Güner, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni (TRSM) ziyaret etti.

Ziyarette Uzm.Dr. Güner’e İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Ebru Baycık Gürbüzerol, Bartın Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Hürol Aksu, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz Amaç da eşlik etti.

Bartın TRSM Sorumlu Hekimi Psikiyatrist Uzm. Dr. Merve Cingi Yirün, merkez hakkında Güner’e bilgiler verdi.

“2012 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde kronik ruhsal hastalığı olan bireylere tedavi ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor. Merkeze kayıtlı danışanlara ve ailelerine hastalık, tedavi süreci ve karşılaşılan sorunlarla ilgili bilgi ve rehberlik hizmeti verildiği, ilaç tedavisi ve psikoterapi seansları düzenleniyor, ev ziyaretleri yapılıyor. Aynı zamanda danışanların sosyal beceri kazanmaları, toplum içinde ve mümkünse iş yaşamında aktif rol alabilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli psikososyal eğitimler ve iş-uğraş terapileri veriliyor. Halk Eğitim Merkezi’nden gelen eğitmenler tarafından Merkezde el-işi, müzik, tiyatro, ahşap boyama, resim dersleri verildiği, engelli KPSS sınavına hazırlık kursları düzenleniyor. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne kayıtlı 667 kişiye aktif olarak bu hizmetlerin veriliyor. Bu uygulamaları ile son 5 yılda hastaneye yatış oranları yaklaşık olarak yüzde 200 azaldı ve bireylerin topluma katılımı arttı.” dedi.

Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde danışanlarla bir süre sohbet eden Uzm. Dr. Güner, el sanatları atölyesini gezerek eğitimler sonrasında danışanlar tarafından üretilen el emeği ürünleri inceledi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi
Diğer SAĞLIK haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›