Rektör Uzun, TRT Haber ‘Eğitim Editörü’ programına konuk oldu

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, TRT Haber ekranlarından canlı olarak yayınlanan “Eğitim Editörü” programının konuğu oldu.
Bu haber 2019-07-22 14:58:46 eklenmiş ve 187 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Aydınlı ile birlikte TRT Haber’de canlı olarak yayınlanan “Eğitim Editörü” programına katıldı.

YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine girilmesiyle birlikte aday öğrencilerin ve ailelerinin yakından takip ettiği programda Rektör Uzun, başarılı sunucu Sezen Yüce’nin sorularını cevapladı.

Rektör Uzun, Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun da doğru tercih ile aday öğrencilere önerilerde bulunduğu programda, Bartın Üniversitesi’nin 9 fakülte, bir yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu ve 3 enstitüsünde yer alan programlar hakkında bilgiler verdi.

“Büyük bir aileyiz”

Bartın Üniversitesi’nin büyük bir aile olarak gördüklerini vurgulayan Rektör Uzun, “‘Sürekli İyileşme’ anlayışıyla Üniversitemizi her gün biraz daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Sürdürülebilir bir anlayışla akademik gücümüz ve öğrencilerimizle birlikte geleceğe doğru yürüyoruz.” dedi.

Rektör Uzun, kaliteli eğitim ve yeni bilgi üretimi noktasında üniversitenin nitelikli çalışmalar ürettiğini de belirterek, “Bilimsel çalışmalarla da adından söz ettirmeyi başaran Bartın Üniversitesi, 2018 yılında yayımlanan uluslararası yayın sayısı dikkate alınarak yapılan devlet üniversitesi sıralamasında 25 basamak birden yükselerek 44’üncü sıraya yerleşmiştir. Böylece Üniversitemiz uluslararası yayın sıralamasında en hızlı yükselen üniversite olmuştur.” diye konuştu.

“Başarılarıyla gurur duyuyoruz”

Bartın Üniversitesi’nin öğrencilerinin aldıkları başarılarla gurur duyduklarını da kaydeden Rektör Uzun, “Üniversitemiz sadece akademisyenleriyle değil, öğrencileriyle de gururla geleceğe yürümeye devam ediyor. Öğrencilerimiz Bartın Üniversitesi’nin ilk elektrikli otomobilini üreterek, TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışlarda başarılı oldular. Bu sene yeniden katılacaklar ve kendilerinden yeni başarılar bekliyoruz. Ayrıca sportif başarılarla da öğrencilerimiz ülkemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmekte, uluslararası müsabakalarda göğsümüzü kabartmaktadır.” şeklinde konuştu.

“8. sırada yer aldık”

Bartın Üniversitesi’nin engelsiz üniversite olduğunu da hatırlatan Rektör Uzun, “Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Engelsiz Erişim Ödülleri'nde büyük bir başarı göstererek, 80 üniversiteden yapılan 653 başvuru arasından 8’inci sırada yer almayı başardı. YÖK tarafından yapılan değerlendirmede Kutlubey Yerleşkesi ve burada yer alan Edebiyat, Eğitim, Fen, İslami İlimler, Mühendislik ve Spor Bilimleri Fakültesi engelli öğrencilerin eğitim-öğretim ile sosyal ve kültürel faaliyetleri için uygun şartlarda oluşturulduğu kaydedildi.” dedi.

“Öğrencileri ziyaret edip çay içiyoruz”


Program sunucusu Sezen Yüce’nin “Öğrencilerinizle iletişimi nasıl sağlıyorsunuz?” sorusunun ardından, Rektör Uzun’un öğrencileri ziyaret ederek, çay içip kestane yemesini hatırlatması ise programda neşeli anların yaşanmasına sahne oldu.

Soruya cevap veren Rektör Uzun, “Öğrencilerimizi bütün çalışmalarımızın merkezine alıyor, onlarla birlikte başarma adına gayret gösteriyoruz. Her zaman öğrencilerimizle bir araya gelmek için çaba sarf ederken, onların başarılarıyla da gurur duyuyoruz. Üniversitemizde öğrenciler direkt yönetime ulaşabilmekte, ‘Rektörlük İletişim Merkezi’ni (Rimer) kurarak, talep ve görüşleri doğrudan bizlere iletebilmektedir. Ayrıca sosyal medya üzerinden de gelen görüşlere açık olduğumuzu belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.   

Rektör Uzun, konuşmasının sonunda aday öğrencileri Üniversitemize davet ederek, “Üniversite adaylarımıza şimdiden başarılar diler, Bartın Üniversitesi ailesine katılmanızdan mutluluk duyarız.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 


 

ETİKETLER : Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun TRT Haber Eğitim Editörü
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›