Fuarın gözdesi yine Akpürçek PVC oldu İstanbul, Ankara ve yurtdışına açılan penceremiz olacak!

Katıldığı her fuarda ziyaretçilere farklı ürünler sunan ve sektörde 40. yılını kutlamaya hazırlanan Akpürçek PVC, Batı Karadeniz Yapı ve Mobilya Fuarı’nın gözdesi oldu. Üretim ağını genişleterek Batı Karadeniz Bölgesi’ne hizmet verdiklerini belirten Firma Yetkilisi Ünsal Akpürçek, Bartın ekonomisine büyük bir katmadeğer sağladıklarına vurgu yaparken gelecek hedeflerinin yurtdışına açılmak olduğunu ifade ederek “Önceliğimiz Ankara ve İstanbul olmak üzere yurt dışına açılmak hedefindeyiz. Özellikle de ağırlığımız İstanbul olacaktır. Fuara özel kampanyalar yaptık. Pencere yaptıracaklar mutlaka fiyatlarımızı görsünler. REHAU kalitesindeki bu ürünleri, buradaki fiyatlarda hiçbir yerde bulamazlar.” dedi.
Bu haber 2019-07-20 13:55:04 eklenmiş ve 530 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Çaycuma’da bu yıl 3.’sü düzenlenen Batı Karadeniz Yapı ve Mobilya Fuarı’nın gözdesi yine Akpürçek PVC oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da ziyaret ettiği Akpürçek PVC standına ilginin yoğun  olduğunu ifade eden Firma Yetkilisi Ünsal Akpürçek, olumlu dönüşler aldıklarını söyleyerek “Fuarın ilk günü Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın katılımıyla açıldı. Bizim standımızı da ziyaret etti. Kendisini üretim çalışmalarımız ve firmamız hakkında bilgilendirme yaptık. İlk gün yoğun oldu. Standımızı birçok kişi ziyaret etti ve olumlu geri dönüşler aldık.” dedi.

Sektörde 40. yılını kutlamaya hazırlanan Akpürçek PVC ile ilgili bilgiler de veren firma yetkilisi günde 25-30 dairenin penceresini üretebildiklerini kaydetti. Üretim ağını genişleterek Batı Karadeniz Bölgesi’ne hizmet verdiklerini belirten Akpürçek, Bartın ekonomisine büyük bir katmadeğer sağladıklarına vurgu yaparak şunları söyledi:

 

“Dışarıda kazandığımız parayı Bartın’a getirdik”

 

“Akpürçek Firması 1980 yılında kuruldu. O dönemlerde demir doğramayla başladık. Firma babamız tarafından kuruldu. Sektöre 40 yıllık firmayız ve önümüzdeki yıl 40. yılımızı kutlayacağız. Serüvene demir doğrama ile başladık ama sonrasında alüminyum doğrama ve plastik doğramaya geçiş var. İlk kurulduğunda 40 – 50 metrekarelik atölyelerde bir iki personelle çalışma yaparken, şimdilerde 39. Yılın sonunda yaklaşık dört dönümlük bir alanda 2 bin 500 metrekaresi kapalı, robot sistemli, CNC makinelerde insan eli değmeden pencere üretiyoruz. Fabrikamız Bartın-  İnkum yolu üzerinde.  Günlük 25 -30 dairenin penceresini üretebiliyoruz. Bu durumda Bartın üretimimize az geldi. Biz de ağımızı genişlettik ve önceliğimiz Batı Karadeniz Bölgesi oldu. Günlük üretimimizin artmasında en büyük etken REHAU markası oldu. REHAU ile birlikte bugün Düzce, Zonguldak, Bolu, Bartın,Karabük, Kastamonu ve Çankırı’ya kadar Bartın’da ürettiğimiz ürünü buralara satar hale geldik. Dışarıda kazandığımız parayı Bartın’a getirdik. Böylece Bartın için bir katmadeğer oluşturduk. Bu süreçte Bartınlı iş arkadaşlarımızla çalıştık.1980 yılından bugüne başarılı bir şekilde ulaştık. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen yapı ve mobilya fuarına ikinci kez katılıyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Bartın’ımızı en güzel şekilde burada temsil ettiğimizi düşünüyorum.”

 

“Her fuarda farklı ürünler sunuyoruz”

 

Her fuarda ziyaretçilere farklı ürünler sunduklarına dikkat çeken Akpürçek, fuarlara büyük önem verdiklerinin de altını çizerek “Bizim fuarlara katılmamızın en büyük amacı, her fuarda ziyaretçilere farklı ürünler sunmaktır.Bu üretilen ürünleri farklı insanlara tasarlayıp gösterebiliyorsak ne mutlu bize.Her yıl farklı ürünler sunmaya çalıştık. Teknoloji kullanmaya çalıştık. Teknolojiyi kullanarak neler yapabiliyoruz, bölgemize neler getirebiliyoruz bunların üzerinde çalıştık. Bu yapılan çalışmaları halkımızla paylaşmak içinde fuarlar bizim için çok önemli.” diye konuştu.

 

“En kaliteli ürüne en uygun fiyata satmaya çalıştık”

 

Ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Akpürçek, gelecek hedeflerini de açıklayarak şöyle konuştu:

“Ekonomik olarak sektörel olarak bakıldığında zor durumlar elbet var. Biz müşteri her daim haklıdır görüşünü ön gördük. Böylece müşteri odaklı bir firma olduk. Biz firma olarak bir pencere ile on pencereyi hiçbir zaman ayırmadık. Kaliteyi hiçbir zaman düşürmedik. En kaliteli ürüne en uygun fiyata satmaya çalıştık. Bu yüzden de ülkenin bulunduğu ekonomik sıkıntılar bize çok fazla yansımadı. Akpürçek olarak işçi çıkarmadık, hatta işçi aldık. Belki fuarın ardından yine işçi alımı bile yapabiliriz.Bunun devam etmesinin en büyük nedeni dediğim gibi kalitemizi asla düşürmemiz ve müşterimizin yanında olmamız.

 

“İstanbul, Ankara ve yurtdışına açılacağız”

 

Bartın’da kaliteyi artık aradıklarında direk Akpürçek’e geliyorlar. Bunu Bartın’da oturtabildik. Önceliğimiz Ankara ve İstanbul olmak üzere yurt dışına açılmak hedefindeyiz. Özellikle de ağırlığımız İstanbul olacaktır. Fuara özel kampanyalar yaptık. Pencere yaptıracaklar mutlaka fiyatlarımızı görsünler. REHAU kalitesindeki bu ürünleri, buradaki fiyatlarda hiçbir yerde bulamazlar.”

ETİKETLER : Bartın Akpürçek PVC Çaycuma Batı Karadeniz Yapı ve Mobilya Fuarı
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›