YKS sonuçları açıklandı

Bartın’daki binlerce üniversite adayı dahil olmak üzere milyonlarca kişinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) sonuçları dün gece Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nca açıklandı.
Bu haber 2019-07-17 16:09:54 eklenmiş ve 197 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

YKS sonuçları gece saat 01.15’te ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konu , tercihlerin ne zaman başlayacağı, üniversite taban puanlarının ne olduğu konusu oldu.

Biz de Bartın Pusula Gazetesi olarak bu haberimizde YKS tercihleri öncesi adaylara bilgilendirmede bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Aygün, Twitter hesabından 15-16 Haziran'da uygulanan 2019-YKS'ye yönelik paylaşımda bulundu. 

ÖSYM Başkanı Aygün, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“12 Şubat günü başvuruların alınmasıyla başlayan YKS-2019 süreci, 15-16 Haziran'da sınavların uygulanmasının ardından şu an itibarıyla sonuç açıklanması ile devam ediyor. Adaylarımız sonuçlarını 'https://sonuc.osym.gov.tr' sayfamızdan öğrenebilirler. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını temenni ederim.”

ÖSYM tarafından 2019-YKS’ye yönelik değerlendirme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte adaylar, sınav sonuçlarına söz konusu adresten TC kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilecek.

 

Bir soru iptal edildi

 

Öte yandan, ÖSYM Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruda, 2019-YKS'ye ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı ifade edildi. 

Duyuruda, şunlar kaydedildi:

“2019-YKS'ye ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup, 16 Haziran 2019 tarihinde uygulanan 2019-YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) temel soru kitapçığındaki 'Türk dili ve edebiyatı sosyal bilimler -1' testinin 33 numaralı sorusunun iptal edilerek değerlendirme dışı bırakılmasına karar verilmiştir.”

Adaylar, sınav sonuçlarına 17 Temmuz 2019 tarihinde saat 01.15’ten itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebiliyor.

 

Tercihler ne zaman başlayacak?

 

YKS tercih duyurusu bu hafta gelecek. Perşembe ya da Cuma günü tercih duyurusu gelecek ve tercih kılavuzu adaylara duyurulacak. Tercih duyurusunun gelmesinin ardından tercih başvurularının önümüzdeki hafta başlaması bekleniyor. 

 

YÖK “Atlas Tercih Robotu” yayımlayacak

Yükseköğretim Kurulu, her yıl olduğu gibi üniversite tercihi yapacak adaylara yardımcı olması için tercih robotunu yayımlayacak.

 

YKS’de baraj puanı kaç?

 

TYT'de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebilirler. TYT' de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebilecek.

 

Tercihler nasıl yapılacak?

 

Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyecekler. Adaylar, sadece tercih yapabilecekleri tablolardan olmak koşuluyla girmek istedikleri yükseköğretim programlarını saptayacaklar, bu programların kodları ve adları ile bağlı oldukları üniversite ve fakülte/yüksekokul adlarını tercih sırasına göre yazacaklar. Adayların, yükseköğretim programları arasından tercih yapmaya başlamadan önce, bu Kılavuzdaki tabloların hangilerindeki programlardan tercih yapma haklarının bulunduğunu belirlemeleri gerekiyor.

 

YKS yerleştirme sonuçları nasıl duyurulacak?

 

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacak. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecek.

 

 

ETİKETLER : Bartın YKS sonuçları açıklandı üniversite
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›