Hacı adayları dualarla uğurlandı

Bartın’dan hac görevini yerine getirmek üzere kutsal topraklara giden 50 hacı adayı için uğurlama töreni düzenlendi. Bartın’dan yola çıkan hacı adayları, yakınları tarafından gözyaşları ve dualarla uğurlandı.
Bu haber 2019-07-12 16:23:06 eklenmiş ve 386 kez görüntülenmiştir.

 

İslam’ın beş şartından biri olan Hac farizası için Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı Kura’da adı çıkan hacı adayları bu önemli görevi icra etmek için Ekrem Turizm Bartın Şubesi’ni tercih etmeyi sürdürüyor. Yıllardır, sektörde edindiği deneyim ve kaliteli hizmeti ile tüm Bartınlıların takdirini kazanan Ekrem Turizm Seyahat Bartın Acentası’nı işleten Mücahit Mekeç’in organizasyonu ile 50 kişiden oluşan 2019 yılı hac grubu Perşembe saat 24.00’teKapalı Pazar Yeri’nden kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama töreninde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Saadet Parti Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, basın mensupları ve hacı adayları ve hacı adaylarının çok sayıda yakını katıldı.

 Hacı adaylarını uğurlama programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin okumasının ardından protokol üyeleri hacı adaylarına ve uğurlamaya gelen yakınlarına hitaben bir konuşma yaptı. İlk olarak konuşan Saadet Parti Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay,  “Bu akşam kutlu yola çıkacaksınız inşallah. Yolunuzu açık eylesin Allah. Rabbimden dua bekleyelim. İslam aleminin düştüğü bu durumdan tekrar tek vücut olarak kaldırarak, tekrar bir araya gelmemizi nasip eylesin. Tekrar yolunuz açık olsun” ifadelerini kullandı.

Hacı adaylarının kolaylıkla ibadetlerini yerine getirmeleri ve sağlıklı bir şekilde memleketlerine dönebilmeleri için dua ettiklerini ifade eden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, “Rabbim bizlere bu akşam bu kutlu yolculuğa sizlere uğurlamaya nasip etti. 2008 yılında rabbim bana hac vazifesini yapmayı nasip etti. Bizler genç yaşta oralara gittik. Bu güzel duyguyu bütün Müslümanların yaşamasını diliyorum. Allah gitmeyenlere de nasip eylesin" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise “Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklara uğurladığımız hacı adaylarımıza yüce rabbim sağlıkla gidip gelmeyi nasip etsin inşallah” diye konuştu

Yaklaşık 40 gün kutsal toraklarda kalacak olan Bartın hac gurubu, 21 Ağustos 2019 da yurda dönecek.

 

ETİKETLER :
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›