Bartınlı sporcu, Türkiye Şampiyonu oldu

Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonu’nun 2019 Faaliyet Programında yer alan ve 27 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilen “Bocce Yıldızlar, Gençler Kadınlar ve Erkekler Volo Türkiye Şampiyonası”nda Bartınlı sporcu Asya Özdilkural, Türkiye Şampiyonu oldu.
Bu haber 2019-07-04 13:06:49 eklenmiş ve 278 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 27 Haziran'da başlayan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu faaliyet programında yer alan Türkiye Bocce Şampiyonası sona erdi.

Şehit Samet Cantürk Bocce Spor Salonu’nda yapılan müsabakalara yıldızlar, gençler, büyük kadın ve erkeklerde çeşitli illerden gelen 230 sporcu katıldı.

Boccenin volo disiplininde yapılan şampiyonada sporcular altın nokta, basamak, röle, röle-miks, geleneksel ve kombine disiplinlerindeki müsabakalarda mücadele etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren sporcuların ödüllerini TBBDF Başkanı Mutlu Türkmen ve federasyon yekilileri verdi.

Bocce Branşından Sorumlu Asbaşkan Faik Kapsız, yaptığı açıklamada özellikle yıldızlar ve gençler kategorisindeki müsabakaların Boccenin geleceği adına kendilerini umutlandırdığını belirterek 2018’de Çin’de elde edilen başarıyı, bu yıl 5-10 Kasımda Mersin'de yapılacak Dünya Erkekler Volo Şampiyonasında da göstermesini beklediklerini söyledi.

Yıldızlar, Gençler, Kadınlar ve Erkekler kategorilerinde yapılan şampiyonada Bartınlı Asya Özdilkural, 55 sporcu arasından Kadınlar Altın Noktada Türkiye Şampiyonu oldu.

Bartınlı genç sporcu, eğitim gördüğü Bolu Spor Lisesi’ni de bu yıl birinci olarak bitirdi.

ETİKETLER : Bartın Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Türkiye Bocce Şampiyonası Asya Özdilkural
Diğer SPOR haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›